Copy
Бюлетин на "Каритас България"
Световен ден на бежанците - 20 юни


Виж този имейл чрез своя браузър
Website
Email
Facebook
Twitter
Вярата, надеждата и любовта са по-силни от страха

На днешния 20 юни – Световния ден на бежанците, когато отправяме поглед към хората, принудени да напуснат дома и родината си поради военни конфликти, бедствия и преследвания, застрашаващи живота им, представяме историята на едно семейство от Сирия. Защото зад думата бежанец стои конкретен човек, със свои емоции, надежди и упования. И защото – когато отворим сърцата си, изслушаме историите и разберем, всички различия се стопяват.

Годината е 2015. Сирия е в разгара на гражданска война. Градовете са превърнати в бойно поле. Много мъже са мобилизирани. Хиляди семейства ще приемат ужаса на войната в дома си. Той ще премине през прага им и ще осакати битието им завинаги. Загубата на близки, картините на агресия и постоянен страх, ще оставят непреодолима болка в очите на майки и деца – вдовиците и сираците на Сирия. Последната надежда на тези самотни майки е да тръгнат на път, за да потърсят убежище за рожбите си.
 
Това е историята на Сара – майка на три малки деца, която за една нощ губи любовта на живота си, сигурността си, свободата си и шансът да отглежда достойно и без страх децата си. Днес тя е в България и има една мечта – децата й да посещават училище и да имат правата на всяко друго дете. Все още не си позволява да мечтае за себе си. Прочети повече>>
„Каритас“ в подкрепа на бежанците
Зачитането на човешките права, защитата на правото на достоен живот, вярата, че сме еднакви в различието, независимо от расова, национална, етническа и религиозна принадлежност, са принципите, от които се ръководи „Каритас“, подкрепяйки хората, търсещи и получили международна закрила. „Каритас“ помага на бежанците със следните дейности и услуги: прочети повече >>
Не пропускай
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Copyright © 2019 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp