Copy
Бюлетин на "Каритас България"
20.05.2020 г.


Виж този имейл чрез своя браузър
Website
Email
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
24 май - Световен ден за молитва
На 24 май ще бъде отправена обща молитва за опазване на творението и преодоляване на страданията на най-уязвимите хора. Събитието се осъществява по повод петата годишнина от подписването на енцикликата на папа Франциск „Laudato Si“ („Хвалим Тебе“) .

Каним всички, загрижени към опазване на земята – нашия общ дом, и към създаване на по-сплотен и справедлив свят, в който всеки ще може да живее достойно, да се присъедини към нас в общо молитвено единение на 24 май от 12 ч.
 
Да внесем солидарност в днешния свят в споделен момент на молитва, когато католиците и всички загрижени хора от цялото земно кълбо ще бъдем обединени по дух, защото „всичко е свързано“.
Седмица, посветена на „Laudato Si“
Сметовният ден за молитва - 24 май, се реализира в рамките на седмицата, посветена на енцикликата на папа Франциск „Laudato Si“ („Хвалим Тебе“), която протича в периода 16-24 май, под мотото „Всичко е свързано“.
Седмицата, посветена на „Laudato Si“, се реализира под егидата на ватиканското Ведомство за цялостното човешко развитие, подпомогната от Световното католическо движение за климата. Тя насочва вниманието към действията за опазването на творението, предприети до този момент от католическите общности и поетия ангажимент за ускоряването на защитата на нашия общ дом.
„Laudato Si’“
Енцикликата на папа Франциск относно грижата за нашия общ дом е вдъхновение по време на трудни моменти. Насърчава ни да разсъждаваме върху ценностите, които споделяме и да създадем по-справедливо и устойчиво бъдеще.

По време на седмицата, посветена на „Laudato Si’“, ние се събираме като един народ по света, за да разберем молитвено уроците на този момент, в който светът ни е дълбоко засегнат от пандемията, породена от COVID-19.
 
Тази седмица поставя началото на споделено пътуване по пътя за излизане на кризата на настоящия момент, като се молим, размишляваме и подготвяме заедно за съвместни действия за един по-добър свят, който ще дойде утре.

„Laudato Si“ подтиква хората по света да се замислят по-задълбочено върху Твореца и творението. Визията на енцикликата за интегрална екология, която вижда връзки между това как се отнасяме към Бога, природата и един към друг, предлага прости, но дълбоки истини за връзките, които ни обединяват.
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp