Copy
Бюлетин на "Каритас България"
18.12.2019 г.
 
Виж този имейл чрез своя браузър


 
 
 
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Рождество Христово
Обръщение на епископ Петко Христов

Възлюбени в Господа Исуса Христа, братя и сестри!

В навечерието сме на един от най-светлите християнски празници - раждането на Божия син, Исус Христос, неземна благодат, изпълваща ни с радост, смирение и надежда за опрощение на човешките ни грехове и спасение на душите ни.

От любов към нас и за нашето спасение, Бог Отец ни се разкри като стана човек. Той избра да стане наш брат и да живее в нашия свят чрез Исус от Назарет, с което ни показа, че е близо до нас и ни даде възможност и ние да бъдем до него. Този Божий дар ни изпълва с истинска радост, но и с отговорност. Призовава ни да живеем вярата чрез нашите ежедневни действия, чрез които да показваме Божието присъствие и близост.

Исус дойде на света, за да донесе истинския Живот – този, който има не само силата да премине през смъртта, но и който има силата да внесе Любовта в ежедневието на днешния свят.

Нека в тези блажени дни да пробудим сърцата си за Рождественския дар, да си спомним, че сме деца Божии и като такива, в нас е сътворено доброто, което храни и възражда душата. Нека да живеем милосърдието, за да творим и съпреживяваме заедно нашето благоденствие и споделена любов към ближния.

Светло и благодатно Рождество Христово!
 
 
 
              † Петко Христов
 Никополски епископ
Президент на „Каритас България“
Не пропускай
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
+1 +1
Share Share
Copyright © 2019 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp