Copy
Бюлетин на "Каритас България"
Брой 74 (105), 21.12.2020 г.


Виж този имейл чрез своя браузър


 
 
 
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Обръщение на монс. Румен Станев за Рождество Христово
Скъпи сътрудници, служители, доброволци в „Каритас“ и всички хора с добра воля!

Както в Рождествената нощ ангелът известява на пастирите радостната вест за раждането на Исус, така и аз сега се обръщам към вас с тези думи: „Не бойте се! Ето, благовестия ви голяма радост, предназначена за всички хора. Защото днес в града на Давид ви се роди Спасителят, който е Христос Господ (Лк. 2, 10-11)“.

Не бойте се!

Въпреки че имахме много причини да се страхуваме през изминаващата година, предстоящият празник ни дава сила и надежда. Изпълва ни  с любов, защото Господ е винаги с нас! Не само да не се страхуваме, а с радост да носим Месията на другите, както беше посъветвана нашата Небесна майка в онзи труден за Нея момент: „Радвай се, Благодатна! Господ е с тебе“ (Лк. 1, 28).

Пастирите намират „Младенеца да лежи в яслите“ (Лк. 2, 16). Милосърдието ни изправя често пред „онези ясли“, в които намираме да лежи болният, страдащият, отхвърленият и нуждаещият се.  Нека тайната на въплъщението ни дава възможността да не търсим в Христос единствено лицето на един човек, а да търсим във всеки човек лицето на Христос!

С молитва за вас, вашите семейства и с пожелание да посрещнем с радост, мир и благодат предстоящите празници:

Честито Рождество Христово и благословена нова година!
 
Монс. Румен Станев
Президент на „Каритас България“
 
Не пропускай
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp