Copy
Бюлетин на "Каритас България"
Световен ден на болните - 11 февруари


Виж този имейл чрез своя браузър
Website
Email
Facebook
Twitter
Световен ден на болните
На 11 февруари Католическата църква почита Дева Мария от Лурд – застъпница на страдащите и надежда за болните. През 1992 г., една година след получаването на диагнозата Паркинсон, Свети Йоан Павел II предлага 11 февруари да бъде отбелязван като Световен ден на болните.
 
Това е денят, в който със съпричастност и топлина си спомняме за нашите страдащи близки, за милионите болни по света и за хората, които се грижат за тях – техните близки, здравните служители и доброволците. Ден за духовен размисъл относно изпитанията, пред които ни изправя Бог, и за делата, с които можем да облекчим болките на немощните наши братя и сестри.
Послание на папа Франциск
„Грижата за болните се нуждае от професионализъм и доброта, безвъзмездни, навременни и обикновени жестове като ласка, чрез които караме другия да чувства, че ни е «скъп».“ Цялото послание за Световния ден на болните на Светия отец може да бъде прочетено тук.
„Каритас“ в подкрепа на болните
 
„Каритас”, като организация на Католическата църква, подкрепя страдащите хора, които живеят в изолация, сред самотата си и без своята надежда. Вярваме, че да подхождаш с топлина и надежда към изпадналия в нужда е пътят към едно по-добро и сплотено общество, основаващо се на принципите на солидарността, съпричастността и милосърдието. Сътрудниците на „Каритас“ ежедневно помагат на болните и немощните не само с грижи за тяхното здраве, но и с изслушване, разбиране и споделеност, зачитайки тяхното достойнство.
 
Не пропускай
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Copyright © 2019 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp