Copy
Бюлетин на "Каритас България"
Брой 73 (104), 17.11.2020 г.


Виж този имейл чрез своя браузър


 
 
 
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Кампания на „Каритас“: Защото СМЕ ХОРА!
„Да протегнем ръка, това разкрива преди всичко на този, който го прави, че в нас съществува способността да изпълняваме жестове, които придават смисъл на живота. (…) Да протегнем ръка е знак: знак, който веднага ни напомня за близостта, солидарността и любовта.“
 
Папа Франциск „Послание за Световния ден на бедните“, 2020 г.
 
Пандемията, която ни сполетя, ни накара да преосмислим ценностите си, направи ни по-креативни и изостри уменията ни да се справяме в трудните ситуации. Припомни ни и истината, че това, което ни прави Човеци, е способността да проявяваме състрадание, внимание и разбиране не само към близките си, но и към нуждаещия се непознат, който е близо до нас.
 
Убедени в силата на човечността, за поредна година стартираме кампанията  в подкрепа на възрастни хора „Защото СМЕ ХОРА!“.
 
Възрастните хора в България са една от най-уязвимите групи. Бедността е превзела ежедневието им, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.
 
За да подкрепи възрастните хора в изконното им право да изживеят старините си достойно, „Каритас“ извършва услугата „Домашни грижи“, благодарение на която възрастните хора получават медицински и социални грижи директно в своите домове, както и сигурност, че не са изоставени и забравени и че има хора, които мислят за тях и които са готови да им помогнат.  
 
Да си уязвим не е престъпление. Да бъдеш съпричастен с болката на падналия и да му подадеш ръка е дълг, отговорност и висша форма на добродетелност.
 
Нека заедно протегнем ръце за подкрепа към нуждаещите се възрастни хора, да им покажем, че не са изоставени и забравени, че са грижа и мисъл за всички нас. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

Период на кампанията: 17.11.20 г. – 31.03.21 г.

 
Медийни партньори:
„БТВ медиа груп“, „Нова браудкастинг груп“, БНТ, БНР,
Национална верига радио „Фокус“.
Подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот
Може да подкрепите каузата, като:

Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.

 Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17 777 (за всички мобилни оператори).

Дарите по банков път, с основание за плащане:
Домашни грижи на „Каритас“:

РайфайзенБанк
IBAN: BG71 RZBB 9155 1060 1693 15
BIC: RZBBBGSF
Основание за плащане: Домашни грижи на „Каритас“
Титуляр на сметката: „Каритас България“

Дарите онлайн: www.homecare-support.caritas.bg

Благодарим ви, че помагаме заедно!
Не пропускай
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2020 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp