Copy
Бюлетин на "Каритас България"
Брой 77 (108), 09.02.2021 г.


Виж този имейл чрез своя браузър


 
 
 
Website Website
Email Email
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Послание на монс. Румен Станев
по повод Световния ден на болните

Скъпи братя и сестри в Христа,
 
По случай 29-ия Световен ден на болните, който отбелязваме на 11 февруари (Дева Мария от Лурд), се обръщам към всички, които страдат и към тези, които полагат грижи за тях. На първа линия, освен медицинския персонал, има и много монашески общества, които имат харизма да се грижат за болните и изоставените, така както и свещеници и много благотворителни организации, една от които е и „Каритас“.
 
В контекста на световна здравна пандемия, отправям молитви към нашия милостив Бог за всички, болни от Ковид-19, но и за всички останали, които в тези дни остават малко на заден план. Бог показва, че всеки един човек е важен за Него, без значение дали е болен физически, психически или духовно.
 
„Мнозина Негови ученици и голямо множество народ бяха дошли да го чуят и да се излекуват от болестите си. Изцеляваха се и онези, които страдаха от нечисти духове. И всеки от множеството хора искаше да Го докосне, защото от Него излизаше сила и изцеляваше всички" (Лк. 6,17-19). Упованието и надеждата на всеки страдащ е в истинския лечител, който е Христос. Исус показа с думите и делата си, че една от мисиите му е да спаси човека от злото. В наши дни Бог има нужда от нашите ръце и крака, за да стигне до болните, чрез работещите в тази сфера.
 
Окуражавам всички и им пожелавам да се водят от любовта Христова. Особено към служителите и доброволците на „Каритас“ - да знаят, че това, което правят на най-малките, го правят на Христос (Мт. 25,40).
 
Майко на болните, моли се за нас!
 
 
Монс. Румен Станев
Помощен епископ на Софийско-пловдивска епархия
Президент на „Каритас България“
Не пропускай
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Copyright © 2021 "Каритас България". Всички права са запазени.
 
Имате право да се отпишете от списъка с адреси на електронни пощи, които съхраняваме във връзка с електронния ни бюлетин, във всеки един момент, чрез линка по-долу или като се свържете с нас на имейл info@caritas.bg. Ако направите това, данните Ви ще бъдат изтрити трайно и няма да бъдат използвани в бъдеще, освен ако не е налице Ваше изрично съгласие.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Caritas Bulgaria · Bulgaria, Sofia · Sofia 1504 · Bulgaria

Email Marketing Powered by Mailchimp