Copy
More awesomeness from SOZ Concerts
View this email in your browser

TIMETABLE & PROMOVIDEO

SOZ-Concerts, Never Mind The Hype en Tapetown Records presenteren ESNS Extra showcase 'Fuel The Fire!' in Benzinebar  

FUEL THE FIRE!

SOZ-Concerts, Never Mind The Hype en het Deense label Tapetown Records bundelen op donderdag 18 januari hun krachten in de befaamde Groningse Benzinebar. Onder de noemer 'Fuel The Fire!' presenteren wij een Eurosonic Extra showcase, waar vanaf 17.00 uur maar liefst acht bands de revue passeren die door de partners van dit evenement zijn geselecteerd.

Maar welke band speelt precies wanneer? No worries: want daar hebben we een handige timetable voor gemaakt, die je (bijvoorbeeld) kunt opslaan op je mobiel, zodat je in één oogopslag kunt zien welke band wanneer speelt. En als extra'tje willen wij ook nog eens een kekke promovideo van 'Fuel the Fire!' met jullie delen! Delen jullie deze dan ook met ons mee?

'Fuel the Fire!' biedt plaats voor het betere rockgeweld op de Eurosonic donderdag. En het mooiste van alles is, dat je helemaal geen ESNS ticket nodig hebt om binnen te komen! De entree is namelijk GRATIS en bovendien krijg je een welkomstdrankje en -hapje zodra je binnenwandelt gedurende het officiële programma tussen 17:00 en 20:00 uur (zolang de voorraad strekt). En dat is nog niet alles: want we pakken nog verder uit en gaan door tot 3:00 uur in de vroege ochtend!  


17:00 - 20:00 uur

Aangezien Eurosonic dit jaar in het teken staat van Denemarken, bundelen we dit jaar de krachten met het Deense label Tapetown Records, die de aftrap mogen geven met Modest om 17:00 uur. Deze band is één van de meest interessante nieuwkomers uit de Deense underground-scene. Modest houdt het midden tussen de grandioze reverbsound en de groezelige Aarhus punkvibe uit de jaren '80. 

Daarna is het de beurt aan twee SOZ-bands: Rhinorino (18:00 uur) en Komatsu (19:00 uur). Rhinorino uit Utrecht is allang geen onbekende meer in de Nederlandse Rock 'n Roll scene. Afgelopen jaren verspreidden ze hun 'Sexy Stoner Rock 'n Roll' vibes door het hele land waarbij menige kroeg, zaal en festival vakkundig op de kop werd gezet.

Inmiddels kan rockminnend Nederland niet meer om de bulldozer rock van Komatsu heen, die een brute mix brengen van sludge, stoner rock en metal. Afgelopen jaar tourde de band in Brazilië en deed menig festival en podium aan in Nederland.

22.00 - 00.00 uur

Tussen 20:00 uur en 22:00 uur is er een korte onderbreking waarbij DJ Bramdalore uit Groningen zal zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen, waarna het om 22:00 uur weer losgaat met een set van het Friese powertrio Abdomen uit Leeuwarden. Met een 'in your face / no prisoners taken' attitude, verwerken de heren van Abdomen intense teksten in agressieve songs met een lading dreigende gitaren.

Om 23:00 uur is het de beurt aan An Evening With Knives. Post-metal, post-rock, stonerdoom uit Eindhoven. Ook weer zo'n fijn powertrio bestaande uit (ex-)leden van bands als Liquid Courage, Mindhoven, Hijos de Mayo, Red King Rising, Liftid en Komatsu. Ze brengen een gelaagde en energieke sound met onverwachte wendingen, met een heuse 'Wall of Sound' die zowel duister als heavy maar bovenal boeiend te noemen is. 

00:00 - 03:00 uur

Na middernacht treden de Rectum Raiders aan. 
Dit jaar bracht de band hun self-titled debuutplaat ‘Rectum Raiders’ uit, dat enorm veel lovende recensies oogstte bij de Nederlandse muziekpers. De toevoeging van een extra gitarist maakt de bandsound een stuk ‘smeriger’ met een flinke knipoog naar de hairmetal van de jaren ’80. In het voorjaar van 2018 wordt overigens de documentaire 'Goin'Rectal' over de band bij de VPRO uitgezonden. 

Om 01:00 uur gaan we nog een tandje de versnelling in met de Belgische noise rockers van The K. Laat vooral uw streepjestrui, bril met dikke zwarte randen en je skinny jeans maar thuis. Want The K. duldt geen hipsters, misters! 

Afsluiter van onze ESNS showcase 'Fuel The Fire!' is wederom een Belgische band. Om 2:00 uur 's nachts zal de grunge / post-hardcore band  Every Stranger Looks Like You aantreden om het live gedeelte in de Groningse Benzinebar op waardige wijze tot een einde te brengen. DJ Bramdalore draait tot in de late uurtjes nog wat deuntjes. Wat een climax! 

En dat is nog niet alles: we hebben ook nog een promovideo voor je! 
Promo video for 'Fuel The Fire!' - ESNS Extra showcase on Thursday, Jan 18th 2018
Video: Stefan Kemp / Music: FOXX (I'm In Love) - Rectum Raiders

Kom dus vooral langs in de Benzinebar (Hoekstraat 44, 9712 AP GRONINGEN), nog geen tien minuutjes lopen vanaf VERA, op DONDERDAG 18 JANUARI vanaf 17:00 uur voor dé heavy showcase van ESNS, waar het vuurtje nog eens extra wordt opgestookt. 
 
KLIK HIER VOOR HET FACEBOOK EVENT

SEE YOU DOWN AT BENZINEBAR
🔥 LET'S GET LIT AND FUEL THE FIRE WITH US 🔥
Copyright © 2017 SOZ Concerts, All rights reserved.
This is our newsletter. To unsubscribe or change your subscription use the links below.

Our mailing address is:
SOZ Concerts
Assendorperstraat 29
Zwolle, 8012 DE
Netherlands

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 
Facebook
Twitter
Website