Copy

SOZ Concerts Nieuwsbrief, week 19 - MEI (1/2) 2018

SWITCH BONES: NIEUWE SINGLE + VIDEOCLIP

Met 'My Dress' cross dressend de Zwarte Cross in

Switch Bones' nieuwe single en videoclip 'My Dress' zijn deze week gereleased met een exclusieve première op Never Mind The Hype

In de video presenteert zanger/gitarist Erik van Haaren zich in een strak jurkje, en de (soep)jurken sprongen er op de persfoto ook al uit. Hoe moeten we dit opvatten? Een verwijzing naar het ‘transgender’ thema, wat de laatste tijd nogal een hot topic is? Van Haaren legt uit: “Het nummer (My Dress) gaat over de bevrijding van jezelf. Ik moet eigenlijk altijd wel lachen om van die bands, die zich heel stoer profileren op bandfoto’s. Daarom hebben wij ervoor gekozen ons uit te dossen in jurkjes voor de bandfoto. Een kwestie van jezelf over je schaamte heen tillen en gewoon doen wat je zelf wilt. Een ‘FUCK IT’ attitude hebben. ‘De Jurk’ staat daar eigenlijk symbool voor.

‘My Dress’ is de eerste single van het aanstaande Switch Bones album (met de voorlopige werktitel ‘Scream Some More’). Op dit album komen dertien nieuwe nummers te staan, en in aanloop naar de release in september brengt het trio vanaf nu iedere maand een nieuwe single uit. De albumrelease zal samenvallen met de eerste Popronde-shows, het concours waarvoor de band afgelopen maand is geselecteerd en waarvoor ze beloven zich van hun allerbeste ‘pop-rondingen’ te laten zien.

Maar voor die tijd kun je Switch Bones nog diverse keren LIVE zien spelen de komende maanden:

Zo staan ze aanstaande vrijdag 11 mei in (hometown) Tilburg in Little Devil, samen met RhinoRinoThe Muff en Magnetic Spacemen.  Op vrijdag 8 juni in De Pul, Uden met Fleddy Melculy. Op zaterdag 16 juni trekken de heren hun beste minirokjes aan voor een show op Minirok in Stamproy. Op zaterdag 30 juni zijn de Boners weer samen met RhinoRino, Magnetic Spacemen en The Muff te zien in Hedon, Zwolle. Om vervolgens alles uit de kast te halen voor een sterk staaltje “Zwarte Cross-dressing” tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op zaterdag 14 juli

Switch Bones - 'My Dress' (click to play)

Spitfire cameo in Crimi Clowns: vrijdag 11 mei a.s.

Onze Belgische vrienden van Spitfire zaten al vingerdiep in de Belgische crimi-serie; dit groove-rock power trio is immers ontstaan in 2013 na een samenwerking voor de muziek van de TV serie "Crimi Clowns" (2BE, Veronica). Sindsdien is hun muziek te horen in alle seizoenen en films van "Crimi Clowns". Aanstaande vrijdag (11 mei) verschijnen ze dan ook eens zelf met een cameo in het laatste seizoen van de serie. Hierin "spelen" Rory, Bart en Luca de bruiloftsband en laten ze een eigen Spit-versie horen van de gospeltraditional "Oh, Happy Day". Check de freaks en clowns (en ja, Spitfire dus ook) aanstaande vrijdag op Q2.be om 22:20 uur! 

Nieuwe single & clip The Muff: dinsdag 15 mei a.s.

Nog meer release nieuws: aanstaande dinsdag (15 mei) gaat ook de nieuwe single en videoclip van The Muff bij Never Mind The Hype in première. Deze is getiteld "Now Is The Time" en zal ook verschijnen op het debuutalbum "People Sheople" .

Zanger/toetsenist Reid Steenhuis over de song: "Now is the Time is een dialoog tussen Ego en innerlijke stem. Het nummer is de belichaming van 'urgentie'. Het nummer beschrijft de modus waarin je je bevindt, wanneer je na enige zelfreflectie concludeert: I've got to get my shit together."
Aanstaande dinsdag dus in de volgende SOZ nieuwsbrief!

Copyright © 2018 SOZ Concerts, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.