Copy

SOZ Concerts'

FESTIVALAANBOD  2019

- Deel 2 van 2 -

Als je als programmeur door de bomen het bos niet meer ziet, dan is deze festivalmailing DE uitkomst. Want in deze tweede festivalmailing presenteren wij een greep uit ons roster die volgend jaar met nieuwe releases komen, of in 2019 beschikbaar zijn voor boekingen in Nederland en Europa. 

In deze tweede festivalmailing van SOZ Concerts zetten wij de volgende twaalf bands voor je op een rijtje in één handig overzicht. Mocht je onze vorige festivalnieuwsbrief (met óók daarin een selectie van twaalf geweldige SOZ-bands) over het hoofd hebben gezien, klik dan op de blauwe knop hieronder om het eerste dozijn te bekijken! Klik bij interesse op de boeker om met ons in contact te komen en te informeren naar de mogelijke opties.

We horen graag jullie voorstellen en kijken uit naar een mooie samenwerking!

Bekijk hier onze vorige SOZ festivalnieuwsbrief (deel 1/2)
Ga naar de SOZ Concerts website voor het complete aanbod!

X-Raiders (NL)

Nieuw materiaal in 2019
Album: Rectum Raiders (2017)
Video: Boulanger (live)

Rauw! Hard! Sexy! X Raiders zijn vijf jongemannen die rock-'n-roll nieuw leven inblazen. Vergeet alles over hokjes en genres en geef je over aan de energie die van het podium blaast. Om deze energie ook op plaat vast te leggen zijn X Raiders met producer Attie Bauw (o.a. Judas Priest) de Wisseloord studio’s in Hilversum ingedoken om alles LIVE op te nemen. Deze nummers zullen gespreid over 2019 worden uitgebracht en de nodige verrassingen met zich meebrengen. Verlies deze jongens dus niet uit het oog!

Dat X Raiders niet houden van stilstaan, bewezen ze eerder op festivals als Paaspop en Zwarte Cross. Hun debuutalbum uit 2017 ontving lovende reacties. In 2019 zal de lat nóg hoger gelegd worden. Liefhebbers van hard en snel gitaargeweld gaan een onvergetelijk festivalseizoen tegemoet!

 

Boeker: Bert van Aefst

Bizkit Park (BE)

Video: Bizkit Park promo

Bizkit Park brengt op spectaculaire wijze hulde aan één van de meest illustere sub genres uit de alternatieve muziek: nu-metal. Alle knallers uit dit weergaloos tijdperk passeren de revue in een wervelende en naadloze set. Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, Deftones, Disturbed; ze moeten er allemaal aan geloven! 

Ondanks vaak onderschat en verguisd door de critici heeft Nu-Metal voor de soundtrack van een hele generatie gezorgd. Daarnaast zorgde Nu-Metal voor het allerlaatste bolwerk van de zware gitaar in de mainstream. Snoeiharde riffs, beukende drums en tonnen attitude dagelijks op radio en tv: een mens zou van minder nostalgisch worden.
Hoog tijd dus dat Nu-Metal de tribute krijgt die het verdient. Bizkit Park zal ieder podium met de grond gelijk maken!Boeker: Bert van Aefst

Banane Metalik (FR)

Nieuwe release verwacht
in voorjaar 2019

Album: The Gorefather (2015)
Video: Let There Be Rock (2018)

De Franse band Banane Metalik schaart hun muziek onder de noemer  "Gore 'n Roll": een mix van horrorfilms en rock 'n roll. De band werd bekend door hun wereldwijde tours, hun unieke universum en de energie die ze ontketenen tijdens live shows. Sexy, creepy, psychobilly-punk met 'slasher movie imagery', vat dit ranse gezelschap samen. In het voorjaar van 2019 komt er een nieuw album aan!

Boeker: Bert van Aefst

Black Rainbows (IT)

Album: Pandaemonium (2018)
Video: Electrify 

Het italiaanse psych-fuzz trio Black Rainbows klinkt als het bastaard kind van ‘70s hard-rock swagger en ‘90s stoner-groove tinten van Black Sabbath, MC5 en Led Zeppelin met hier en daar een uitstapje naar de fuse van Nebula en Fu Manchu. Sinds 2007 heeft de band 3 full-length albums uit gebracht, waaronder split-releases met bands als White Hills, NAAM en Farflung en natuurlijk de meest recente, goed ontvangen Holy Moon EP. Black Rainbows is dan ook volop klaar en beschikbaar voor de (zomer) festivals!
 


Boeker: Justin Buffinga

I Against I (NL)

Nieuwste album 'Small Waves'
Released in oktober 2018

Album: Small Waves (2018)
Video: Hey (2018)

Wat moet je nog doen als je met je punkband al je dromen hebt waargemaakt? Als je drie platen hebt gemaakt, honderden optredens hebt gedaan, en het podium gedeeld hebt met al je helden? Gewoon doorgaan natuurlijk! I Against I heeft zichzelf het afgelopen jaar uit de mottenballen getrokken en is sinds afgelopen oktober óók weer een nieuwe plaat (Small Waves) rijker. Deze Nederpunk-helden zijn weer helemaal klaar voor de festivals in 2019! 
 
Boeker: Bert van Aefst

Jesus Chrüsler Supercar (SWE)

Nieuw album verwacht in 2019
Album: 35 Supersonic (2016)
Video: Live teaser

Jesus Chrüsler Supercar is een heavy rock en stoner metal band uit Zweden. De band toerde onder meer met Clutch, Spiritual Beggars en Warrior Soul en trad op tijdens Wacken Open Air 2016, en eerder dit jaar nog op ESNS! De 'Death' N 'Roll Supercar' uit Stockholm bereidt zich erop voor om alles uit de kast te halen in 2019, met een nieuw album, en verse VETTE shows.

     Boeker: Justin Buffinga

The Kendolls (SWE)

Nieuw album verwacht
Release: voorjaar 2019

Album: Autonomania (2016)
Video: Black Sunday


Opgericht in Gothenburg, Zweden in 2007, heeft rock 'n roll/punk band The Kendolls zich snel ontwikkeld tot een hardwerkende tourende unit. Door het spelen van ranzige bars met urine bezaaide vloeren en festivals en podia in Europa heeft de band snel de reputatie verdiend van een intense chaotische live act. In NL speelde de band o.a. al op festivals als Scumbash Festival, BEERland en Zwarte Cross. Met een nieuwe plaat op zak (voorjaar 2019) is de band er klaar voor om dit nog eens dunnetjes over te doen komend jaar!Boeker: Justin Buffinga

Magnetic Spacemen (NL)

Nieuwe EP: voorjaar 2019
Video: Frequenzy - live full session 

Magnetic Spacemen: een opgefokte garagerockband met een show van jewelste, klaar om de wereld te veroveren! Ze tourden al langs de Nederlandse popzalen met John Coffey, speelden op festivals als Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival en crossen het hele land door om een feest te bouwen op welke locatie je je kunt bedenken. Een nieuwe formatie is inmiddels een feit en er is hard gewerkt aan nieuw materiaal. De band kan niet wachten om hun nieuwe songs en nieuwe EP (welke kon worden opgenomen met het geld dat de band verdiende met hun #BEERFUNDING campagne) te presenteren en ten gehore te brengen in de NL en buitenlandse clubs en festivals.

Boeker: Justin Buffinga

Powder for Pigeons (AUS/DE)

Release verwacht in voorjaar 2019
Album: Lay it On (2018)
Video: Männeken (2018)

Australië en Duitsland ontmoeten elkaar in een rock-fuzz-garage-punk-stoner powerduo die ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen. Met Meike achter de drumkit en Rhys op gitaar en zang wordt het een 'hot & sweaty' feestje. Gedurende een aantal maanden is Powder for Pigeons  beschikbaar voor Europese shows, en er zit een albumrelease aan te komen in het voorjaar van 2019! 


Boeker: Justin Buffinga

Scumbag Millionaire (SWE)

Album: Speed (2018)
Released in oktober 2018
Video: Burn Baby Burn (2018)

Scumbag Millionaire: sommigen noemen deze band de 'Sons of the 'Copters', oftewel: de Zonen van de Hellacopters. Maar zijn in feite een extensie van de Scandirock-scene van de jaren '90. In 2017 kon het Nederlandse publiek kennis maken met de band op Scumbash Festival en de Zwarte Cross. En afgelopen oktober bracht de band hun eerste full length album getiteld 'Speed' uit via Suburban Records.


Boeker: Justin Buffinga

Tio Gringo (NL)

Nieuw album verwacht
Release: voorjaar 2019

Album: Reign in Mud (2015)
Video: Real Slut (live 2018)

Tio Gringo combineert authentieke country in de traditie van o.a. Johnny Cash en Hank Williams III met een flinke scheut trash, op smaak gebracht met een beetje metal, een snufje psychobilly en een vleugje rock-’n-roll. Het resultaat is een smakelijke mix waarvan je snel een droge keel krijgt. Geen zaal te groot, geen kroeg te klein: Tio Gringo staat klaar om de trash en de country overal op de planken te brengen.


Boeker: Justin Buffinga

Transport League (SWE)

Nieuw album in 2019
Album: Twist and Shout at the Devil (2017)
Video: Destroy Rock City (2017)

Transport League kondigde onlangs nog aan dat ze in november de Gotenburgse Top Floor Studio's in zullen duiken met producer Roberto Laghi (o.a. In FlamesGrand MagusRaised FistSonic Syndicate) om een nieuw album op te nemen met de voorlopige werktitel: "A Million Volt Scream". Dit voorjaar zijn ze de vaste support van A Pale Horse Named Death op hun Europese tour.Boeker: Bert van Aefst

Heb je interesse in één of meerdere van de bovenstaande bands, contacteer dan gerust de betreffende boeker/agent voor de mogelijke opties en meer informatie. De contactgegevens hiervan staan bij iedere band aangegeven.Wij horen graag van je en hopen op een mooie samenwerking!

Met vriendelijke groet,
SOZ Concerts
Copyright © 2018 SOZ Concerts, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.