Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief SOZ Concerts
Week 20 (2/2) MEI 2018

 

In deze follow-up van de SOZ Concerts mei-nieuwsbrief lossen we niet alleen de beloftes van de vorige in (nieuwe clip van The Muff), maar hebben we nog veel meer nieuws te melden. Zo hebben we weer een aantal bands uit onze stal op tour de komende maanden, die het vermelden zeker wel waard zijn, en die je absoluut niet mag missen.

Voor jullie gemak zetten we die even allemaal op een rijtje. Want er zit wat obscuurs tussen: wat dacht je van Brother Dege die met zijn song 'Too Old To Die Young' op de soundtrack van de Tarantino cult-klassieker Django Unchained staat? En over 'cult' gesproken - of beter gezegd: "occult" - de 60's band Coven onder leiding van High Priestess of The Occult Jinx Dawson is na een succesvol optreden op Roadburn ook weer helemaal terug. En Kamchatka pakt na een dik jaar afwezigheid ook weer de draad op en komt terug naar Nederland in juni. Sowieso een prachtmaand: want óók The Kendolls en Karma To Burn komen weer 'in den lande' die maand. En we hebben nog meer nieuws over The Kendolls, Rectum (pardon: herstel) X-Raiders en Rob Klerkx & The Secret.

 

Sodeknetter, wat een content allemaal. Veel lees/luister en kijkplezier!     

Nieuwe single + video The Muff: 'Now Is The Time'
Zojuist is de nieuwe single en bijbehorende videoclip van The Muff bij Never Mind The Hype in première gegaan. Deze is getiteld "Now Is The Time" en hiermee levert The Muff het visitekaartje af voor het aanstaande debuutalbum 'People Sheople'. 

Zanger/toetsenist Reid Steenhuis van The Muff over ‘Now Is The Time’:

 
"Je hebt soms van die songs, die in een opwelling in je hoofd opkomen, en daarna als één lange scheet, in zijn volledigheid er uit komen waaien. Now is the Time is daar een goed voorbeeld van. Het zinnetje ‘now is the time’ sluimerde in het onderbewuste, en volgde als antwoord op iedere gedachte die in m’n hoofd opkwam. ‘Je moet je kamer opruimen…’ ‘Now is the time!’ ‘Je moet die nog bellen…’ ‘Now is the time!’ ‘Je moet je shit voor elkaar hebben…’ ‘Now is the time!’ ‘Je moet leven!’ ‘Now is the fucking time!’"

Steenhuis vervolgt: "Toen dit saillante zinnetje in de oefenruimte van The Muff werd geopperd, duurde het luttele seconden om dit te vertalen naar muziek. Het was eigenlijk alsof het lied zichzelf al geschreven had. De sfeer was juist, de akkoorden hoefden nauwelijks overlegd te worden en nog binnen het uur stond de song als een huis."

"Now is the Time is een dialoog tussen het ego en kleine stemmetje in het hoofd. Het is een oproep aan iedereen: Als je wilt dat er iets gebeurd, als je vindt dat er iets moet veranderen, doe het dan NU!  Je kan nog zoveel willen, en nog zoveel goede bedoelingen hebben, maar de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen!"

De clip van Now is the Time is geregisseerd door Kurt Platvoet (winnaar Shortcutz Amsterdam Annual Awards) en geschoten door Carla Navarro (festivaldirecteur van muziekdocumentairefestival In-Edit). Voor de clip werden groene lakens aangeschaft om een green screen te improviseren en werden alle verkleedkisten overhoop gehaald om de band eens lekker op te doffen. De jarige Kurt regisseerde onder luid gelach de shots, koos de minst gênante beelden en heeft deze tot een Hollywood-waardig geheel kunnen toveren.

The Muff speelt 20 mei in Pacific Park te Amsterdam bij het In-Edit festival, heeft 2 juni een spectaculaire show op het Genital Fest in Duitsland en is gedurende de zomer nog te vinden in o.a. Hedon te Zwolle met óók Switch Bones, Rhinorino en Magnetic Spacemen (30 juni) en in TamTam te Deurne op 27 juli.
CLICK TO PLAY: The Muff 'Now Is The Time' (Official video)
Brother Dege: nieuwe plaat, nieuwe single en NL data
EINDELIJK! Brother Dege is naar onze kant van de grote plas overgevlogen. En sterker nog: aanstaande vrijdag (18 mei) speelt hij al in De Pul te Uden tijdens het Fijnproeversweekend

Daarnaast is Brother Dege bevestigd voor hét relaxte festival van Nederland: Mañana Mañana in Vorden op 17 juni.

Maar of het voor de beste man een relaxte dag gaat worden, is nog maar de vraag want op diezelfde dag speelt Brother Dege óók nog eens in Podium Gigant in Apeldoorn!  
Brother Dege Legg is een van de best bewaarde geheimen van Louisiana, waar deze rasartiest tevens is geboren en getogen. Dege Legg is gedeeltelijk van Cajun-French, Ierse en Native-American origine. Hij is onder meer muzikant, schrijver, kunstenaar maar bovenal erfgenaam van een lange rij individualisten die geboren en getogen zijn in ‘The Deep South’.

Vanaf mid-jaren ’90 experimenteert Brother Dege met slide-gitaren en dobro’s, waarmee hij zijn eigen stijl heeft ontwikkeld die hij ‘psyouthern roots music’ noemt: een mix van folk, hardrock, country, post-punk en ‘southern gothiek’ met de emotionele kracht van Delta blues en overvloedige psychedelia. Zo richtte hij in 1994 de underground, southern  psych-rock band Santeria op waar Dege een dikke tien jaar lang in relatieve obscuriteit mee tourde door het diepe zuiden, hetgeen de basis werd voor zijn kenmerkende ‘swampedelic psyouthern rock’-stijl.

in december 2012 selecteerde filmregisseur Quentin Tarantino (persoonlijk) Brother Dege’s song "Too Old to Die Young" voor de soundtrack van Django Unchained. Die ook prominent in de film te horen was. Dit leverde Brother Dege op de koop toe ook nog eens een Grammy nominatie op in 2013!

Het lied ‘Too Old to Die Young’ is sindsdien een bescheiden underground-klassieker geworden, en wordt regelmatig gecoverd door andere bands, of gedraaid menig jukebox in de talrijke Bar ’n Grills die de VS kennen. Bovendien werd ook het nummer 'Hard Row To Hoe' van Brother Dege opgepikt als de theme-song van de serie After The Catch op Discovery Channel. Zijn muziek werd ook gebruikt in de documentaire ‘Half the Road’ en in de speelfilm ‘The Afflicted’.

Brother Dege's nieuwe album "Farmer's Almanac" komt op 1 juni uit voor een wereldwijde release. Momenteel zijn we bij SOZ Concerts nog druk bezig met het vullen van een paar open data in de tour. Zo zullen er een paar concerten van Brother Dege zijn in combinatie met het vertonen van de film Django Unchained; onder meer in Paard van Troje in Den Haag op 13 juni.  Overige NL data: 14 t/m 17 juni. waarvan de zaterdag (16 juni) nog OPEN staat voor boekingen. Neem hiervoor contact op met: justin@sozconcerts.nl

Als voorproefje van Brother Dege's nieuwe album 'Farmer's Almanac' kunnen we hier alvast de eerste single 'Country Come To Town' prijsgeven:
CLICK TO PLAY: Brother Dege 'Country Come To Town' (Official video)
18-05 De Pul, Uden (NL)
13-06 Paard van Troje, Den Haag (NL)
14-06 TBA (NL)
15-06 TBA (NL)
16-06 OPEN (NL)
17-06 Mañana Mañana, Vorden (NL)
17-06 Podium Gigant, Apeldoorn (NL)
Nieuw bij SOZ Concerts: Coven (USA)
Het was misschien wel de grootste verrassing qua boekingen op Roadburn 2017: de terugkeer van de legendarische band Coven. De groep rondom 'High Priestess of the Occult' Jinx Dawson maakte eind jaren 60/begin jaren 70 de underground onveilig met hun occulte rock, om na drie albums weer in de diepten te verdwijnen.
Het bleef tientallen jaren stil. Los van 2 obscure platen in de jaren 'zeroes' gebeurde er weinig rondom Coven. Tot Roadburn dit jaar ineens uitpakte met deze boeking. Het was de eerste Europese show ooit voor Coven, voor misschien wel het grootste publiek wat ze ooit gehad hebben.

Dat beviel Jinx en haar mannen zo goed, dat de band een doorstart heeft gekregen. Ze komen nu terug voor een korte Europese tour en natuurlijk wilden ze 013, waar het in Europa voor Coven weer allemaal begon, niet overslaan.


Naast 013 in Tilburg op 19 juni aanstaande, staat de band ook in P60 te Amstelveen op 20 juni. “We look forward to working together in Magick and Musick… And we are wickedly excited to perform for our cherished friends at future concerts!”, aldus Jinx.
Tickets voor beide shows zijn nu al verkrijgbaar bij de clubs. Dus wees er snel bij voor een paar zeer memorabele - en vooral zwaar occulte - shows in Nederland! 
Karma To Burn terug in NL voor juni-tour
Vette riffs en nog vettere grooves zijn verpakt in dampende arrangementen. Zang is helemaal niet nodig, de muziek sleept je mee in een verhaal zonder woorden. De desertrockers van Karma to Burn komen weer naar Europa.

Met hun groovende mix van stonerrock, psychedelica, blues en heavy metal. Het nummer ’20’ zoals het simpelweg heet, wordt door VH1 tot "één van de ‘100 Greatest Songs of the 90s’" verkozen en KERRANG! Magazine zette hen bij de ‘The top 25 most influential hard rock acts of all time’...
Er zijn nog kaarten verkrijgbaar, wees er snel bij!  Voor meer info zie website K2B en/of website SOZ of de websites van de verschillende NL venues:

14-06 Vera, Groningen (NL)
15-06 Baroeg, Rotterdam (NL)
16-06 Groene Engel, Oss (NL)
07-07 Willemeen, Arnhem (NL)
Kamchatka back in business: te beginnen in NL
Aaaahw YEAH: the K is BACK baby! 

Goed nieuws voor de fans van Kamchatka: frontman Thomas ‘Juneor’ Andersson is herstellende van een ongevalletje en bassist Per Wiberg kan na een schouderoperatie ook weer bassen als vanouds.

De band was weliswaar meer dan een jaar uit de running. Maar ze wagen het er weer op om het comfort van thuisland Zweden te verruilen voor een eerste minitour. En daarbij verkozen de heren ons fijne kikkerlandje boven alle andere landen waar de vraag om een Kamchatka show inmiddels steeds luider werd.

Dus het publiek kan weer volop kan genieten van dit briljante powertrio (bestaande uit zanger/gitarist Thomas ‘Juneor’ Andersson (o.a. King Hobo), slagwerker Tobias Strandvik en bassist Per Wiberg (o.a. Opeth, Spiritual Beggars, Candlemass, King Hobo)), dat met één been in de psychedelische jaren ’60 staat en met het andere been in de 70’er jaren powerblues.

De band is zwaar beïnvloed door bluesrock bands van weleer - uit de periode eind jaren ’60 – begin jaren ’70: Jimi Hendrix’ Band of Gypsies, Robin Trower, Frank Marino & Mahogany Rush, Mountain, Black Sabbath, Cream, Cactus, Ten Years After, Captain Beyond, Grand Funk, Humble Pie en Budgie

Europa is weer toe aan de heavy guitar rock riffage van deze Zweedse helden: Kamchatka is ‘The Real Deal’ als het aankomt op eersteklas, progressieve stoner-rock met een flinke scheut jamband-madness en een bluesy punch.

In Nederland staan in ieder geval in de maand juni twee clubshows en twee festivals op het programma: op donderdag 14 juni speelt Kamchatka in De Boerderij te Zoetermeer, op vrijdag 15 juni in Hedon te Zwolle, op zaterdag 16 juni op het Elektra Tuinfeest in Sliedrecht en op zondag 17 juni op het Mañana Mañana Festival met twee shows: een reguliere show op de Tuinhuis stage en een extra intieme show in de Tipi tent!

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor alle shows; maar wees er snel bij! 
Klik op de datalinks hierboven voor meer informatie en tickets.

Meer nieuws uit Zweden: The Kendolls on tour
The Kendolls zijn weer onderweg! Ze hebben er al een deel van de tour opzitten. Maar in juni doet de band nog twee shows, waarvan één in Nederland (dB’s Utrecht op 2 juni aanstaande)!

De band werkt op dit moment ook nog aan een nieuw album, waarvan de titel nog een verrassing is. Maar waarvan al wel bekend is dat hij in het najaar uit zal komen. En deze release gaat natuurlijk óók gepaard met een tour, die gepland staat voor oktober 2018. Een paar shows in deze betreffende tour zijn al geboekt, en de agenda is nu geopend voor bookings
05-10 tm 21-10 KENDOLLS OCTOBER TOUR: OPEN FOR BOOKINGS
Rob Klerkx & The Secret: nieuwe plaat & single
Krap anderhalf jaar na de release van het zeer goed ontvangen album ‘Fever Dream’ van Rob Klerkx & The Secret komt dit collectief al met de opvolger, ‘Back To Cumberland - volume 1’. 

'Back To Cumberland - volume 1' is grotendeels geschreven in Nashville, waar Klerkx een publishing deal heeft bij Dan Hodges Music. Daarnaast is Klerkx ook aangesloten bij het NSAI genootschap (Nashville Songwriters Association International) in Nashville, en verblijft hij met regelmaat in de stad die bekend staat om onder meer The Grand Ole Opry en de vele country artiesten die in Nashville groot zijn geworden.
 
Maar Nashville is meer dan rechttoe-rechtaan 'country'. Nashville biedt zoveel meer dan wat wij hier in Nederland van bijvoorbeeld Ilse DeLange en Waylon meekrijgen. 'Nashville' is een stuk breder dan de leek verwacht; en dat is precies wat Rob Klerkx uit wil dragen met de nieuwe plaat.
 
Nashville kent namelijk een keur aan 'moderne' singer songwriters, waarmee Klerkx tijdens zijn Nashville-sessies samenwerkt om nieuwe muziek mee te schrijven. Eenmaal terug in Nederland, werkt hij deze nieuwe songs uit met zijn band The Secret, hetgeen resulteerde in dit nieuwe album.

De eerste single van het album, getiteld 'Lost You Along The Way' werd gereleased op vrijdag 13 april, en bevat een gastrol van Erwin Nyhoff (Prodigal Sons). "Grappig genoeg, besef ik me nu pas dat 'Lost You..' eigenlijk over Erwin en mij gaat," prakkiseert Klerkx. "Erwin en ik waren elkaar in onze carrière even kwijt. Het is zo gaaf om de song samen met Erwin te zingen, omdat hij de Nashville roots ook zo goed kent. Nashville voelt als mijn tweede thuis, en dat hoor ik ook terug in de song. Ik ben zeer vereerd dat ik dit lied met een waanzinnige Nashville songwriter/producer als John Kennedy samen heb mogen schrijven. 
CLICK TO PLAY: Rob Klerkx & The Secret feat. Erwin Nyhoff 'Lost You along The Way' (Official video)
Klik hier voor alle aanstaande concertdata van Rob Klerkx & The Secret
Nieuwe Clip X Raiders: 'Thus Spoke Mr. .....ehhh X?"
Ja, dat krijg je met zo'n naamsverandering. Want eerst was er die documentaire Goin' Rectal, waarin de naamsverandering van onze vuige vrienden de Rectum Raiders al voorzichtig ter sprake kwam. Toen was er dat persbericht, waarin de nieuwe naam "X Raiders" bekend werd gemaakt en middels een video van de hoogedelgeleerde professor Jackie Flawless nog extra duiding werd gegeven. En ohja. Er werd ook nog een nieuwe video ge-teased...

En die is nu dus ook al uit! Van de laatste Rectum Raiders plaat getrokken: 'Thus Spoke Mr. Rectum'. Maar dat kan dus nu niet meer. Dus sprak Mister X dan??!

Ah what the heck. Zet je schrap voor de X-treme X-cessen die we nog altijd zo waarderen van deze vuige heren. En met een mooie bijrol van onze grote vriend Dikke Dennis. X-cuses:
 
XXL Dennis, om in de juiste terminologie te blijven, that is... 
CLICK TO PLAY: X Raiders 'Thus Spoke Mr. Rectum' feat. Dikke Dennis (Official video)
Klik hier voor alle aanstaande concertdata van X Raiders
Verwacht de volgende SOZ Concerts nieuwsbrief volgende maand (juni), met daarin o.m. Zwarte Cross nieuws. Tot dan!
Copyright © 2018 SOZ Concerts, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.