Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief SOZ Concerts
Week 8 - Februari 2019

We hebben weer een hele partij nieuws van het SOZ-front: te beginnen met "ons eigen festival" aankomend weekend. Nou ja, "eigen"... in samenwerking met het label HEAVY PSYCH SOUNDS, voor de goede orde. Maar wel met een keur van artiesten uit onze stal, zoals BLACK RAINBOWS, KAMCHATKA en KOMATSU. Alle informatie daarover lees je hier direct onder...

...maar er is nog meer GOED NIEUWS te melden: zo gaat het de boys van MAGNETIC SPACEMEN wel aardig voor de wind - met een nieuwe EP en een tour door de UK op stapel! En over EP releases gesproken: onze Bredase country-trashers van TIO GRINGO hebben ook een nieuwe in de maak. En als voorproefje daarop introduceren onze geliefde brabohonky's middels een nieuwe videoclip hun eigen barbeque saus. HOT-DIGGETY-DAMN!!!

En nog meer HEET nieuws over THE SHAVERS, want die komen in het najaar met een gloednieuw album uit en kondigen een eenmalige show aan in Paradiso op 22 december! Verder nog nieuws? Jazeker: we hebben weer twee acts toegevoegd aan ons roster. Something old and something new... En wie dat zijn? Lees het verderop in deze eerste SOZ Concerts' nieuwsbrief van het jaar. Veel lees -en luisterplezier! 

SOZ CONCERTS & HEAVY PSYCH SOUNDS 
presenteren:
HEAVY PSYCH SOUNDS FESTIVAL - ZONDAG 24 FEBRUARI - BURGERWEESHUIS 
SOZ Concerts organiseert in samenwerking met Heavy Psych Sounds en Burgerweeshuis, Deventer een stoner-matinee. Heavy Psych Sounds Records  is een platenlabel en bookings agency gespecialiseerd in Heavy Psych, Stoner, Retro Rock, Vintage Rock, Proto Punk, Sludge, Acid Rock, Doom, Space Rock, 70 Rock, Garage Psych and Fuzz Blues.

Aanstaande zondag - 24 februari - is de aftrap van een jaarlijks terugkerend festival met een uitgelezen selectie van bands uit de stal van Heavy Psych Sounds en SOZ Concerts.


 
Het Zweedse powertrio Kamchatka is de eerste SOZ-band die zal aantreden op Heavy Psych Sounds Fest. De band is beïnvloed door bluesrock uit de late jaren zestig en zeventig. De band heeft inmiddels zes albums op haar naam staan. waarvan de laatste “Long Road Made of Gold” in 2015 het levenslicht zag.

Komatsu behoort tot één van de meest internationaal georiënteerde bands van Eindhoven met tournees in zowel Europa als Brazilië. In oktober 2018 verscheen het nieuwe album ‘A New Horizon’ met hun bekende mix van sludge, stoner rock en metal.

Sinds de release van hun debuutalbum 'Twilight in the Desert' in 2007, zijn Roma rockers Black Rainbows uitgegroeid tot een van de meest belangrijke acts in de stoner underground scene van Europa. Met hun welverdiende veteranenstatus staan ze terecht als afsluiter op het Heavy Psych Sounds Fest.
BIJ AANKOOP VAN EEN TICKET KRIJG JE EEN
GRATIS HPS BOOKLET & SAMPLER!!!


More info + tickets:
www.heavypsychsounds.com
www.sozconcerts.com
www.burgerweeshuis.nl
Ticket link: https://burgerweeshuis.stager.nl/web/tickets/275898
FB link/event: https://www.facebook.com/events/1999378706815734/
MAGNETIC SPACEMEN: NIEUWE EP + UK TOUR
EP release in maart / release show in Jacks, Zwolle / NL data / UK support tour met VANT!
Er is een nieuw EP van Magnetic Spacemen op komst. Op 30 maart aanstaande geven de mannen een release show in Jack's Music Bar in Zwolle. De titel van de EP is: "G.E.E.P.", vernoemd naar een vis die op de cover prijkt. Deze EP telt vier gloednieuwe songs, en is tot stand gekomen dankzij het geld dat bij elkaar is gespaard met de #BEERFUNDING van vorig jaar.

En alsof dit nog niet genoeg goed nieuws is: er volgt voor de heren ook nog een tour door het Verenigd Koninkrijk in april 2019 met de welbekende indie/garagerock band VANT!

Check de Magnetic Spacemen vooralsnog eerst op hun komende showreeks in Nederland:
15-02 Mezz, Breda (NL)
17-02 Gigant, Apeldoorn (NL)
21-02 Paard van Troje, Den Haag (NL)
22-02 Neushoorn, Leeuwarden (NL)
24-02 Hedon, Zwolle (NL)
27-02 Paradiso, Amsterdam (NL)
17-03 Podium, Hoogenveen (NL)
30-03 Jacks Music Bar, Zwolle (EP release)
03-05 Burgerweeshuis, Deventer (NL)
30-06 Rosrock Festival, Rossum (NL)
UK-TOUR dates:


12-04 The Louisiana, Bristol (UK)
13-04 ThinkThank, Newcastle (UK)
14-04 Garage, Glasgow (UK)
16-04 Nightpeople, Manchester (UK)
17-04 Hare &Hounds, Brimingham (UK)
18-04 The Camden Assembly, London (UK)
HEET, HETER, HEETST MET TIO GRINGO
Country-trashers uit Breda komen met nieuwe EP, nieuwe videoclip EN hun eigen hot-sauce
Tio Gringo heeft zeker niet stil gezeten de afgelopen tijd! Na een bezettingswisseling heeft de band hard gewerkt aan nieuw materiaal. De band heeft nu een eigen Hotsauce uit + een gelijknamige videoclip (Grasskiller). Deze gloednieuwe single is een voorbode voor de EP genaamd “This Functional Family” die uitkomt halverwege april 2019.

 
De clip staat ondertussen ook online, en je kunt ‘m ook bereiken via een QR Code die op het sausflesje staat. Oplage van de EP (op gekleurd vinyl) wordt 500 stuks (incl. gratis CD)
CLICK TO PLAY: Tio Gringo 'Grasskiller' (official video)
The Shavers: een band die altijd terugkomt!
Legendarische rockers werken aan nieuw album EN geven eenmalig optreden in Paradiso op 22 december
The Shavers is misschien wel de meest bijzondere band die ooit de Nederlandse podia besteeg. In 2006 nam de band afscheid omdat zanger en boegbeeld Johannes de Boom dusdanig veel lichamelijke ongemakken kende dat het niet meer leek te kunnen. De band kwam in 2009 terug na een indrukwekkende serie operaties van de zanger met de EP Orthopedia.
Op 29 mei 2011 moest de band wederom afscheid nemen vanwege de inmiddels ernstig zieke gitarist Cock de Jong die in oktober 2011 sterf aan de gevolgen van kanker. Daarmee leek het doek definitief te vallen voor de band. Een andere gitarist was immers ondenkbaar.

Daar waar het bloed kruipt…..

Na een ontmoeting tussen zanger Johannes de Boom en drummer Theo de Jong eind 2018 voelden de heren een gezonde spanning om ergens een draad op te pikken met de band. En er was meteen een gitarist gevonden. Het idee was simpel. Er bestaat geen gitarist die Cock zou kunnen vervangen want iedere gitarist is beïnvloed door een eigen stijl. Dus daarom hebben ze er zelf maar eentje gemaakt en wordt de rol van Cock overgenomen door de 15 jarige zoon van Theo, Eg de Jong. Opgevoed met het ware Shavers-bloed.
 
Een uitgebreide tour zit er niet in maar The Shavers zullen oud en nieuw materiaal spelen op 22 december in de grote zaal van Paradiso in een show die zijn weerga niet kent. En als klap op de vuurpijl, kunnen we ook melden dat Johannes en zijn "de Jongens" op dit moment werken aan een geheel nieuw album - met als werktitel "De Sprooksprekers" - dat in november 2019 zal verschijnen! 
CLICK TO PLAY: The Shavers 'Alcohol, ik lust je graag' (live @ Zwarte Cross)
NIEUW BIJ SOZ: MARK FOGGO (UK)
Ska-missionaris komt deze zomer met nieuwe plaat / vanaf NU te boeken voor festivals 
Mark Foggo is wereldwijd bekend als dynamische zanger en podiumartiest. Hij is één van de grootste spelers in de ska-scene sinds de jaren '80, en staat vooral bekend om zijn manische uitvoeringen, gekke persoonlijkheid, uitstekende ska-songs en ongelooflijke ska-shows met hoge energie. Hij wordt beschreven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop vanwege zijn maffe podiumoptredens en ook als een "Missionary of Ska" vanwege zijn nooit aflatende zoektocht om skamuziek over de hele wereld te spelen en promoten.

Mark Foggo komt uit Liverpool, Engeland, waar hij zijn muzikale carrière begon op veertienjarige leeftijd als gitarist. Sindsdien heeft hij in o.a. Nederland, België, Engeland en Thailand gewoond.  Op 16-jarige leeftijd verliet Mark Liverpool en verhuisde hij naar Londen om zijn faam en fortuin te zoeken als gitarist, maar al snel ontdekte hij meer kansen als zanger / frontman.

Na enkele jaren punkmuziek te hebben gespeeld in het befaamde Londense pubcircuit, maakte hij in 1979 een overstap naar Nederland. Kort daarna werd de band "Mark Foggo and the Secret Meeting" gevormd en hadden ze meteen succes met de single "New Shoes". Dit werd gevolgd door een contract met Polydor Records en hun eerste album "Speeding My Life Away".

Er volgden meer albums, waarvan de bekendste "Ska Pig" was; een enorm succes bij ska-fans over de hele wereld en dat tegenwoordig beschouwd kan worden als een klassieker in het genre.

Sindsdien heeft Mark veel cd's, albums en singles uitgebracht en verschijnen zijn bijdragen op veel ska-compilatie-cd's. Een nieuw album staat gepland voor release in september 2019, waarvan de opnames in april van dit jaar zullen beginnen. Samen met tal van televisie- en radio-optredens heeft Mark wereldwijd meer dan drieduizend shows gespeeld en zoals hij tegen alle fans zegt: "Dit is nog maar het begin" ...
 
CLICK TO PLAY: Mark Foggo 'Live @ This is SKA'
NIEUW BIJ SOZ: FIRE DOWN BELOW (BE)
Amp-hugging, hard-hitting, fuzz-loving, ear-splitting, riff-worshipping rock 'n rollers

Mis ze niet want ze gaan als een speer! Fire Down Below, een vierkoppig monster dat opereert vanuit Gent, werd in 2015 opgericht. In september 2016 lieten ze hun debuutalbum, Viper Vixen Goddess Saint, los op de wereld. Het album werd tot in gruizelige perfectie gemasterd door Brad Boatright bij Audiosiege in Portland, USA. Het 7 tracks tellende album Viper Vixen Goddess Saint deed wereldwijd meteen de hoofden draaien. Fire Down Below wordt in reviews gelinkt aan bands als Kyuss, Truckfighters, Red Fang, Tool en Soundgarden.

De Fire Down Below-mannen hebben de gave de perfecte combinatie te vinden. Systematisch geprezen voor hun unieke sound: een uitzonderlijke mix van fuzzed-out stoner, heavy psych en 90’s grunge met daarbovenop accenten uit de spacerock en doom metal.

Ondanks al dat sonische geweld slaagt Fire Down Below erin om de focus op ijzersterke melodieën en vocals te houden, waardoor de nummers niet alleen keihard maar ook catchy en gedenkwaardig worden. Luister en je bent verkocht!

CLICK TO PLAY: Fire Down Below 'Live @ het Depot'

De band heeft ondertussen podia en affiches gedeeld met internationale grootheden als Monster Magnet, Mothership, Pentagram en Acid King en werd door de stoner cultband Fu Manchu uitgekozen als support act voor hun show in Het Depot in Leuven.

In juni 2018 bracht Ripple Music (Wo Fat en Mothership) ook het tweede album van Fire Down Below, getiteld Hymn of the Cosmic Man, wereldwijd uit. Op de nieuwe plaat verkent de band progressievere paden terwijl ze vasthouden aan de elementen die hun debuut zo succesvol maakten. Het resultaat is een 44 minuten durende trip doorheen de muzikale invloeden die Fire Down Below moeiteloos weet te combineren.

Kortom: een grote nieuwe belofte voor de scene in de Benelux en de rest van Europa!

Verwacht de volgende SOZ Concerts nieuwsbrief in het voorjaar van 2019, met daarin o.m. meer releases, muzieknieuws en meer. Tot dan!
Copyright © 2019 SOZ Concerts, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.