Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief SOZ Concerts
Week 40 - Oktober 2018

"STOP-TOBER"
...YEAH RIGHT!

Je bent er GEWELDIG ingetrapt. Want hier bij SOZ Concerts is het nu even 'tied veur een pafke', en dan weer terug naar de rock 'n roll, mensen. Want het is druk, en we hebben heel veel GEWELDIG nieuws te melden over o.a. Fleddy Melculy, E1 TEN, Magnetic Spacemen, Transport League en Komatsu. 

 

En dan hebben we óók nog een aantal nieuwe acts toegevoegd aan ons roster. En die willen we graag aan jullie voorstellen, voordat we onze festivaloffers bij jullie op de virtuele deurmat neerploffen! 

Ja, dat lees je goed: binnenkort valt onze festivalnieuwsbrief/menukaart bij je in de mailbox. Maar we hebben nog wat nieuwtjes te melden, en nieuwe bands aan onze stal toegevoegd onder het kopje 'Nieuw bij SOZ': Bizkit Park, Jesus Chrüsler Supercar, Frank Carillo en King Hiss. Dus ga er maar even lekker voor zitten, en pak er een bakkie - óf natuurlijk: een peukie bij. : -) Veel lees- en luisterplezier!!!

FLEDDY MELCULY (B) LANCEERT
NIEUWE 
SINGLE-VIDEO IK BEN KWAAD
LIVE-ALBUM 'FLEDDY MELCULY LIVE @ GRASPOP 2018' UIT OP 7 DECEMBER 
De kont van Anouk. De Fiat Multipla. Katers. Ikea. Dat een potvis geen vis is. ISIS. Het drumspel van Lars Ulrich. Domme mensen. Gepensioneerden in de supermarkt. Michael J. Fox die ernstig ziek is.

Voor het Belgische metal-hardcore fenomeen FLEDDY MELCULY volop inspiratie voor de songtekst van het nummer ‘Ik Ben Kwaad’ (afkomstig van het 2e studio-album ‘De Kerk Van Melculy’ dat eerder dit jaar via Sony Music verscheen), waarvan de gloednieuwe video nu online staat.
Frontman Fleddy: “De lijst van dagelijkse gebeurtenissen die mijn bloed doen koken is eindeloos. Hoe kun je nu niet kwaad zijn als je naar het journaal kijkt of de krant leest? Maggie De Block als minister van Volksgezondheid; de katholieke kerk; de mondiale financiële crisis van 2008 waar we collectief niets van hebben geleerd; jazz; de mondiale stuitende domheid en hebzucht - ik kan zo nog dágen doorgaan..."

"En het erge is: l'histoire se répète tot het einde der tijden"
, vervolgt de ontvlambare Vlaming, "want de mensheid is hardleers. Johnny Rotten zei het al: anger is an energy. Dan kun je die energie evengoed gebruiken voor het aanklagen van enkele zaken. Op typische 'Fleddy-wijze' dus: met een hoekje af. Misschien zet het wel wat mensen aan het denken.
CLICK TO PLAY: FLEDDY MELCULY 'Ik Ben Kwaad' (official video)
Bovendien staat een heus live-album op het punt gereleased te worden, en wel op 7 december. Dus markeer je kalender en haal jezelf de energie die Fleddy Melculy live opwekt - en prachtig is vastgelegd op deze plaat - in huis! Vóór die tijd kun je Fleddy en zijn mannen nog zien spelen in:    
 • 05/10/18 Gebouw T - Bergen op Zoom (NL)
 • 06/10/18 De Club - Mechelen (BE)
 • 13/10/18 Minirock, Gits (BE)
 • 26/10/18 Burgerweeshuis, Deventer (NL)
 • 10/11/18 Brussels Tattoo Convention, Brussel (BE)
 • 17/11/18 Auw Yzer - Oud Turnhout (BE)
 • 15/12/18 Patronaat - Haarlem (NL)
 • 21/12/18 W2 - 's Hertogenbosch (NL)
 • 22/12/18 Nijdrop - Opwijk (BE)
 • 29/12/18 Yap - Leopoldsburg (BE)
 • 20/01/19 Fleddypalooza @ AB - Brussel (BE)
 • 23/03/19 Among the Angels fest - Maastricht (BE)
 • 27/04/19 Zik zak - Ittre (BE)
(tekst: Ron van Hal/Aces High Promotions)
E1-TEN's THE LOVEFUNK LOUNGE IN PATRONAAT
 GOTCHA!-FRONTMAN BEREIDT ZICH VOOR OP SOLO-ALBUMRELEASE MET REEKS (TALK-)SHOWS
Zanger/rapper E1-TEN (aka Rockattack Ten) van Gotcha! kondigde in 2016 aan te gaan werken aan een solo-album. Ruim twee jaar verder zit er behoorlijk veel schot in deze 'Labour of Love & Funk'. Want in januari 2019 zal 'The LOVEFUNK by E1 TEN' eindelijk het levenslicht zien. 

In de aanloop naar de albumrelease zal 'Ten' een reeks avonden hosten in het Patronaat Café onder de noemer "THE LOVEFUNK LOUNGE": een maandelijkse 'talkshow' die als voorproefje geldt voor de release van The LOVEFUNK in januari 2019. De eerste episode van The LOVEFUNK Lounge zal plaatsvinden op woensdag 24 oktober, aanstaande. Gastheer E1 Ten ontvangt iedere maand nieuwe gasten in zijn lounge, en daarnaast verzorgt hij zelf als DJ de muzikale omlijsting.
Daarbij komen uiteraard óók teasers van zijn nieuwe plaat voorbij, alsmede oude Gotcha! en P-Funk krakers en tracks die Ten hebben geïnspireerd voor zijn LOVEFUNK soloalbum. Zijn gasten komen jammen, praten en kletsen met E1 Ten over zijn nieuwe release, maar ook over muziek in het algemeen, en andere dagelijkse thema’s.

Tijdens de eerste editie van The LOVEFUNK Lounge zal P-Funk bassist Lige Curry via Skype inbellen om prangende vragen van E1 Ten te beantwoorden, en later zullen onder meer Heyn Linger (gitaar), Demis Marcus (drums), Janice Williams (vocals), Dennis Verkerk (slide guitar) en nog veel meer muzikanten aanschuiven in de lounge. Dat wil je niet missen!  En dat MAG je ook niet missen, want de entree van The LOVEFUNK Lounge in het Patronaat Café in Haarlem is helemaal GRATIS!!!    
MAGNETIC SPACEMEN WERKEN AAN NIEUWE EP
ROSROCK 'HUISBAND' OP VERTROUWDE GROND IN GEÏMPROVISEERDE STUDIO TE ROSSUM  
De heren van MAGNETIC SPACEMEN hebben - zoals u allicht al had vernomen - een soort “ doorstart” gemaakt na het vertrek van gitarist Erwin Wuite. Nu Erwin gestopt is, heeft Sam de basgitaar aan de wilgen gehangen en de elektrische gitaar (weer) opgepakt. Daarnaast is gitarist Michiel Kemper (o.a. Prestcold Molly, Melonhead) toegevoegd en is ook Redmer Kamsma (JSSY) toegevoegd als bassist.
De heren spelen nu als vier-mans formatie, maar nieuwe songs zijn er nog niet. Nu speelt de nieuwe bezetting nog de songs van het debuutalbum, dat als trio werd ingespeeld. Daar moet natuurlijk verandering in komen en de heren besloten daarom afgelopen weekend een viertal nieuwe songs te schrijven en op te nemen (op ouderwets goeie analoge tape) bij Adriaan van der Zalm (Rosrock, Rossum) op het boerenerf - op één van de Rosrockpodia bij Adriaan in de tuin).

De nieuwe songs worden gereleased in het voorjaar van 2019 in de vorm van een EP op cd en vinyl. Een label wordt nog gezocht. Alvast een voorproefje? Check de band tijdens een van de upcoming liveshows of zie het Youtube filmpje hieronder:
CLICK TO PLAY: MAGNETIC SPACEMEN 'Makes Me Wonder - LIVE @ Buze, Steenwijk'
 • 31/10/2018 Stathe, Utrecht (NL)
 • 16/11/2018 TBA, (GER)
 • 17/11/2018 VIBROFEST, Speyer (GER)
 • 18/11/2018 TBA, (GER)
 • 14/12/2018 Hedon, Zwolle (NL)
TRANSPORT LEAGUE (SWE) VASTE SUPPORT VAN 'A PALE HORSE NAMED DEATH' (USA) 
OP SLEEPTOUW MET NIEUWE BAND VAN TYPE O NEGATIVE EN LIFE OF AGONY-LEDEN SAL ABRUSCATO EN JOHNNY KELLY
Ze hebben elkaar gedurende de jaren '90 menigmaal getroffen op festivals; de ene in hoedanigheid als frontman van B-Thong en de andere twee als drummers van Type O Negative en Life Of Agony. We hebben het dan over B-Thong's Tony Jelencovich die tegenwoordig met zijn band TRANSPORT LEAGUE een ware 'Boogie From Hell' loslaat op het publiek. Ondertussen hebben de twee ex-drummers van Type O Negative ook niet stilgezeten sinds het overlijden van Peter Steele, want die zijn al een tijdje bezig onder de naam A PALE HORSE NAMED DEATH.

Het goeie nieuws is, dat de heren elkaar óók weer hebben gevonden. En dat er komend voorjaar een Europese tour op stapel staat waarbij Transport League als vaste support mee op sleeptouw gaat. En daarbij zal de band ongetwijfeld nieuw materiaal laten horen, want Transport League kondigde onlangs nog aan dat ze in november de Gotenburgse Top Floor Studio's in zullen duiken met producer Roberto Laghi (o.a. In Flames, Grand Magus, Raised Fist, Sonic Syndicate) om een nieuw album op te nemen met de voorlopige werktitel: "A Million Volt Scream".   
KOMATSU TERUG UIT BRAZILIË, ALBUM UITVERKOCHT
'A NEW HORIZON' WORDT BIJGEDRUKT, MAAR NOG WEL TE KOOP BIJ DE KOMATSU MERCHTAFEL
Net terug van een succesvolle tweede tour in Brazilië heeft KOMATSU amper tijd om bij te komen van hun album/release-tour aldaar, want de volgende tour staat alweer voor de deur! Na Brazilië is nu “home territory” Europa en natuurlijk óók Nederland aan de beurt.

Op 9 november zal de band hun Nederlandse release-show in thuishaven Eindhoven geven, waarna Komatsu hun Europese tour aftrapt! Overigens zijn de eerste 300 exemplaren van het nieuwe album 'A New Horizon' reeds uitverkocht. Nieuwe exemplaren worden - as we speak - bijgedrukt en vanaf 23 november weer verkrijgbaar bij het label, Argonauta Records.

Maar tot die tijd zijn er natuurlijk nog wel exemplaren te verkrijgen bij de band zelf. Statement op de Komatsu Facebook-pagina: “After one week sold out at Argonauta Records, sweet!! Don’t worry...you don’t have to wait until november 23rd 2018 if you want one: At our webshop you can still buy this coloured blue vinyl for 18,50 euro! http://komatsurock.jimdofree.com
Bestel 'A New Horizon' van Komatsu HIER.
NIEUW BIJ SOZ: BIZKIT PARK (BE)
SPECTACULAIRE TRIBUTE AAN ÉÉN VAN DE MEEST ILLUSTERE SUB-GENRES: NU-METAL

BIZKIT PARK brengt op spectaculaire wijze hulde aan één van de meest illustere sub genres uit de alternatieve muziek: NU-METAL. Alle knallers uit dit weergaloos tijdperk passeren de revue in een wervelende en naadloze set. Limp Bizkit, Korn, System of a Down, Linkin Park, Slipknot, Papa Roach, Deftones,Disturbed... Ze moeten er allemaal aan geloven!

Ondanks vaak onderschat en verguisd door de critici heeft Nu-Metal voor de soundtrack van een hele generatie gezorgd. Welke millenial is nu niet vertrouwd met de middelvinger van Fred Durst, de screams van Chester Bennington of de gemaskerde tronie van Corey Tailor? Daarnaast zorgde Nu-Metal voor het allerlaatste bolwerk van de zware gitaar in de mainstream. Snoeiharde riffs, beukende drums en tonnen attitude dagelijks op radio en tv: een mens zou van minder nostalgisch worden.

Hoog tijd dus dat Nu-Metal de tribute krijgt die het verdient. Bizkit Park zal vanaf heden deze taak met duizelingwekkend enthousiasme ter harte nemen en elk beschikbaar podium met de grond gelijk maken!

CLICK TO PLAY: BIZKIT PARK Promo video
NIEUW BIJ SOZ: JESUS CHRÜSLER SUPERCAR (SWE)
...IN A WORLD WITHOUT LEMMY, THIS IS EXACTLY WHAT WE NEED!!!

JESUS CHRÜSLER SUPERCAR is een heavy rock en stoner metal band uit Zweden. De band toerde onder meer met Clutch, Spiritual Beggars en Warrior Soul en trad op tijdens Wacken Open Air 2016, en eerder dit jaar nog op ESNS! De 'Death' N 'Roll Supercar' uit Stockholm bereidt zich erop voor om alles uit de kast te halen in 2019, met een nieuw album, en verse VETTE shows.

CLICK TO PLAY: JESUS CHRÜSLER SUPERCAR  'Live Teaser' 
NIEUW BIJ SOZ: FRANK CARILLO (USA)
ONOVERTROFFEN GITAARVIRTUOOS KOMT WEER NAAR NEDERLAND IN MAART 2019
FRANK CARILLO, een schoolvoorbeeld van een “musician’s mucician”. Zijn naam zal niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen maar bij de artiesten met wie hij gewerkt heeft des te meer. Geboren in New York heeft hij onder andere gespeeld met Peter Frampton, Carly Simon, John Hammond en vele anderen. Ook vormde hij in de jaren negentig een duo met Annie Golden, bekend van The Shirts. Samen hebben ze meer dan 150 concerten in Nederland gedaan eind jaren negentig.
Hij is in Nederland vooral bekend door zijn samenwerking met George Kooymans en  Anouk  en heeft meegewerkt als gitarist, backing vocals en co-writer van 7 tracks voor het Golden Earring album Millbook U.S.A. Regelmatig heeft Frank als gitarist het podium gedeeld met Golden Earring.

In maart 2019 zal Frank Carillo eindelijk weer op de Nederlandse podia te zien zijn. Dit naar aanleiding van zijn nieuwe album die in februari gereleased zal worden op het Syndicate of Melodies label. Deze gitaarvirtuoos met al zijn charisma heeft de respectabele leeftijd van bijna 70 en door zijn persoonlijke en onovertroffen manier van communiceren met het publiek is elk optreden een waar feestje waar je met een glimlach aan terugdenkt.
CLICK TO PLAY: GEORGE KOOYMANS & FRANK CARILLO 'A Blind Love' 
NIEUW BIJ SOZ: KING HISS (BE)
DE KONING VAN RIFFS EN LOEIHARDE SONGS MET EEN ROTKARAKTER
KING HISS: een krachtbundeling van vier brute West-Vlamingen, wiens doel het ooit was om "loeiharde songs te schrijven met een rotkarakter. En de wereld te veroveren". Dat was in 2011. King Hiss was geboren: "de koning van riffs met bijtgrage tanden en slechte adem". Je moet praktisch onder een steen geleefd hebben om de heren niet aan het werk gezien te hebben, want sindsdien hebben ze hard aan de weg getimmerd. 

Uitverkochte clubs? Check! Festivals, van klein tot heel groot? Check! Features in alle relevante magazines, off- en online? Check!

Maar het is op een podium dat je de luidste Vikings van de Lage Landen wil zien. Daar zijn ze op hun best. Zanger/brulboei Jan Coudron grijpt elke kans aan om de vele duivels uit zijn bast te briesen en doet dit telkens alsof het zijn laatste performance ooit zal zijn. Gitarist Joost Noyelle (Congress, Liar) zorgt eigenhandig voor 6-snarige riff-tornado’s, met gevoel voor melodie en een fikse dosis agressie. 

Ritmesectie Dominiek ‘Visioene’ Hoet (bas) en Jason Bernard (drums) maken de muzikale versie van een schilderij van Jeronimus Bosch compleet. "Woester dan de baard van Ragnar en strakker dan een eendenreet," dát is hetgeen je zal onthouden van een King Hiss live show!  
CLICK TO PLAY: KING HISS 'Stuck In A Hole' (official video)
Verwacht de volgende SOZ Concerts nieuwsbrief volgende maand (november), met daarin o.m. meer releases, muzieknieuws en meer. Tot dan!
Copyright © 2018 SOZ Concerts, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.