Copy
More awesomeness from SOZ Concerts
View this email in your browser

PERSBERICHT

SOZ-Concerts, Never Mind The Hype en Tapetown Records presenteren ESNS Extra showcase 'Fuel The Fire!'  

FUEL THE FIRE!

SOZ-Concerts, Never Mind The Hype en het Deense label Tapetown Records bundelen op donderdag 18 januari hun krachten in de befaamde Groningse Benzinebar, met een Eurosonic Extra showcase onder de noemer 'Fuel The Fire!'. Maar liefst ACHT BANDS passeren vanaf 17.00 uur de revue die door de partners van dit evenement zijn geselecteerd.

De muziekstijlen zijn op zijn minst divers te noemen: van garage tot noise, van alternative tot metal. Maar één ding staat vast: Fuel The Fire biedt plaats voor het betere rockgeweld op de Eurosonic donderdag. En het mooiste van alles is, dat je helemaal géén ESNS ticket nodig hebt om binnen te komen! Want de entree is ook nog eens GRATIS. En bovendien krijg je een welkomstdrankje en -hapje zodra je binnenwandelt gedurende het officiële programma tussen 17:00 en 20:00 uur (zolang de voorraad strekt). 

Maar dat is nog niet alles: want we pakken nog verder uit en gaan door tot 3:00 uur in de vroege ochtend!  


OFFICIEEL ESNS PROGRAMMA 17:00 -20:00 uur
 
Aangezien Eurosonic dit jaar in het teken staat van Denemarken, bundelen we dit jaar de krachten met het Deense label Tapetown Records, die de aftrap mogen geven met Modest om 17:00 uur. Deze band is één van de meest interessante nieuwkomers uit de Deense underground-scene. Modest houdt het midden tussen de grandioze reverbsound en de groezelige Aarhus punkvibe uit de jaren '80. Eerder dit jaar bracht Modest hun goed ontvangen EP 'Pretty Sure It's Honest' uit en stond de band op de twee belangrijkste Deense festivals Roskilde en SPOT. 

Daarna is het de beurt aan twee SOZ-bands: Rhinorino (18:00 uur) en Komatsu (19:00 uur). Rhinorino uit Utrecht is allang geen onbekende meer in de Nederlandse Rock 'n Roll scene. Afgelopen jaren verspreidden ze hun 'Sexy Stoner Rock 'n Roll' vibes door het hele land waarbij menige kroeg, zaal en festival vakkundig op de kop werd gezet. Na een succesvolle release van de in 2016 verschenen ‘Today EP’ is dit jaar opvolger ‘Another Cocktail’ verschenen. 
 
Rhinorino
Komatsu
Komatsu is een 'super-massive rock band' uit Eindhoven, de rockhoofdstad van Nederland. Inmiddels kan rockminnend Nederland niet meer om de bulldozer rock van Komatsu heen, die een brute mix brengen van sludge, stoner rock en metal. Afgelopen jaar tourde de band in Brazilië en deed menig festival en podium aan in Nederland.

ABDOMEN / AN EVENING WITH KNIVES

Tussen 20:00 uur en 22:00 uur is er een korte onderbreking in het officiële ESNS programmagedeelte, waarbij een DJ zal zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen, waarna het om 22:00 uur weer losgaat met een set van het Friese powertrio Abdomen uit Leeuwarden.

Met een 'in your face / no prisoners taken' attitude, verwerken de heren van Abdomen intense teksten in agressieve songs met een lading dreigende gitaren, geleidt door een steevaste partij bas en drums. En dit alles gevoedt door een hoge dosis snelheid, enthousiasme en heel veel energie.

Vanaf 2015 maakt de band menig bühne onveilig, met meer dan honderd shows op naam, inclusief een zeer goed ontvangen show op Eurosonic. Komend jaar wordt hun eerste full lenght verwacht via het Nederlandse label Geertruida dat werd opgenomen door Matthew Peel, die bekend is van zijn werk met onder meer Eagulls, Pulled Apart By Horses en Bad Breeding
 
An Evening With Knives (foto: Patrick Spruytenburg)
Om 23:00 uur is het de beurt aan An Evening With Knives. Post-metal, post-rock, stonerdoom uit Eindhoven. Ook weer zo'n fijn powertrio bestaande uit (ex-)leden van bands als Liquid Courage, Mindhoven, Hijos de Mayo, Red King Rising, Liftid en Komatsu. Ze brengen een gelaagde en energieke sound met onverwachte wendingen, met een heuse 'Wall of Sound' die zowel duister als heavy maar bovenal boeiend te noemen is. An Evening With Knives' full length debuutalbum 'Serrated' staat op het punt om uitgebracht te worden op 26 januari 2018.

VOORTZETTING OFFICIEEL ESNS PROGRAMMA IN DE NACHT 

Na middernacht gaat het verder met het laatste gedeelte van de programmering, dat overigens ook deel uitmaakt van het officiële ESNS programma. Om klokslag twaalf uur treden namens SOZ-Concerts de Rectum Raiders aan. 


Men neme een line-up bestaande uit een stel halfnaakte glamrockers in spandexbroeken en een paardenkop. Voeg daar een mix van Schultenbräu, schlager musik, slagroom, massageolie en een bak vol komkommers aan toe. Het eindresultaat is een ware cock-rock extravaganza dat zijn weerga niet kent! Op het podium zijn het beesten, die je doen springen en zweten op hun geweldige feministische glam-punk composities van epische proporties.

Dit jaar bracht de band hun self-titled debuutplaat ‘Rectum Raiders’ uit, dat enorm veel lovende recensies oogstte bij de Nederlandse muziekpers. De toevoeging van een extra gitarist maakt de bandsound een stuk ‘smeriger’ met een flinke knipoog naar de hairmetal van de jaren ’80. Het afgelopen jaar hebben de Raiders menig podium en festival onveilig gemaakt, waaronder Paaspop, Sniester, de Nijmeegse Vierdagen Feesten en twee knallende shows op de Zwarte Cross. In het voorjaar van 2018 wordt overigens ook nog een documentaire met de titel 'Goin' Rectal' over de band bij de VPRO uitgezonden. 
 
De Rectum Raiders lijken op het eerste oog misschien een gimmickband, maar de échte muziekkenner zal hier toch wel doorheen prikken: want de Rectum Raiders zijn feitelijk een retestrakke band die zich kunnen meten met de GLAM metalbands van weleer. Zet je schrap voor een partij super-energieke, catchy hardrock met dubbele gitaarpartijen, komkommergeweld en een hoge dosis humor! Waarschuwing: een show van de Rectum Raiders bezwangert iedere manspersoon binnen een 3 meter radius.

THE K.

En denk je dat het na de Rectum Raiders wel gedaan is met de rust? Dan heb je het wel even bij het verkeerde eind, want om 01:00 uur gaan we nog een tandje de versnelling in met de Belgische noise rockers van The K

Laat vooral uw streepjestrui, bril met dikke zwarte randen en je skinny jeans maar thuis. Want The K. duldt geen hipsters, misters! Het risico bestaat dat The K. op toekomstige albums toch een knieval maakt richting symfonische knuffel-rockballades. Maar gelukkig zijn ze voorlopig nog “pur et dur” en doordrenkt van pis en punk. 

The K. is een noise punk band uit Machelen. Het trio werd in 2010 opgericht door Sebastien von Landau (gitaar), Geoffrey Mornard (bas) en Sigfried Burroughs (drums). Denk aan Pissed Jeans, The Jesus Lizard, US Maple, The Melvins, Fugazi en Drunkdriver. De band won eind 2011 Concours Circuit. Hun debuutplaat 'My Flesh Reveals Millions Of Souls' werd in mei 2012 uitgebracht door JauneOrange.
 
The K.
Every Stranger Looks Like You
EVERY STRANGER LOOKS LIKE YOU

Afsluiter van onze ESNS showcase 'Fuel The Fire!' is wederom een Belgische band. Om 2:00 uur 's nachts zal Every Stranger Looks Like You aantreden om het live gedeelte in de Groningse Benzinebar op waardige wijze tot een einde te brengen. Wat een climax! Want deze grunge / post-hardcore band uit Brakel heeft een behoorlijke track record; met zeker tachtig shows op naam en vijf releases op zak kunnen we niet bepaald spreken van een 'nieuwkomer' in de scene. 

Het Belgische nieuwsblad De Morgen beschreef ESLLY zeer treffend: “(their show is)…a crushing half hour. As filthy as the dishwater in a college bar, as sharp and stinging as a well placed comparison. If this is ‘the shape of punk to come’, I’ll have one punk membership, please.

Afgelopen jaar bracht het drietal hun debuutalbum 'Bluest Shade Of Black' uit via Dog Knights Productions, opgenomen in de Much Luv Studio en gemastered door Carl Saff (Fu Manchu, Drug Church, Touché Amoré).

En als je denkt dat het na ESLLY wel gedaan is met de rust, dan heb je het bij het verkeerde eind. Want dan zal de DJ nog een paar vlammende tracks de dansvloer op slingeren om er nog een lange nacht van te maken, die je nog lang zal heugen!

Kom dus vooral langs in de Benzinebar (Hoekstraat 44, 9712 AP GRONINGEN) - nog geen tien minuutjes lopen vanaf VERA - op DONDERDAG 18 JANUARI vanaf 17:00 uur voor dé heavy showcase van ESNS, waar het vuurtje nog eens extra wordt opgestookt. Let's FUEL THE FIRE! 

 
KLIK HIER VOOR HET FACEBOOK EVENT
Copyright © 2017 SOZ Concerts, All rights reserved.
This is our newsletter. To unsubscribe or change your subscription use the links below.

Our mailing address is:
SOZ Concerts
Assendorperstraat 29
Zwolle, 8012 DE
Netherlands

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 
Facebook
Twitter
Website