Copy
More awesomeness from SOZ Concerts
View this email in your browser

Nieuwsbrief SOZ Concerts Week 47

 

LP-RELEASE RECTUM RAIDERS

NIEUW BIJ SOZ: SPITFIRE EN BROTHER DEGE


Na de ontvangst van het vijfde deel van ons Festivalaanbod dachten jullie natuurlijk allemaal dat de koek op was en wij op kantoor bij SOZ Concerts de rest van het jaar lekker achterover leunend zouden wachten op het einde van 2017. Niets is minder waar. Want voor jullie ligt alweer een nieuwe nieuwsbrief met een aantal interessante onderwerpen. Allereerst de LP-release van de Rectum Raiders. En verder twee nieuwe toevoegingen aan ons roster: het Belgische trio Spitfire en de Amerikaanse act Brother Dege. Dus wederom veel leesplezier!

LP-release van de Rectum Raiders

Eerder dit jaar kwam het self-titled debuutalbum al uit op cd, maar voor de liefhebbers van vinyl is er nu ook goed nieuws: ‘Rectum Raiders’ komt vandaag (vrijdag 24 november) officieel uit op LP! Met hun debuutalbum laten de Rectum Raiders zien de ogenschijnlijke beperking van hun weerzinwek-kende naam te overstijgen. Geproduceerd door Jochem Jacobs (ex-Textures) gooit dit album een strop om je nek en sleept het je in een genadeloze moshpit van heavy rock-geweld. Verwacht een overdosis high-energy rock-'n-roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities.
Morgen (zaterdag 25 november) viert het vijftal hun LP-release met een live show in Blue Collar Hotel waar ook de bands Dutch Balls en Smegmatics acte de présence geven. Je kunt nu nog een pre-release combo deal scoren via de Rectum Raiders bandcamp pagina. Voor dertig euro krijg je dan de LP en een übergeil Rectum Raiders T-shirt! Klik de link voor meer mooie Rectum Raiders combo-deals of bezoek de komende shows van de Raiders om het glorieuze 12-inch zwarte goud van 180 grams vinyl bij de merchtafel aan te schaffen bij de heren zelf. Dit jaar spelen ze nog op 25 november in Blue Collar Hotel Eindhoven, 8 december in Muziekcafé Tam Tam Deurne en 23 december in Metal Front Coevorden.

Nieuw bij SOZ: Spitfire (B)

Groove-rock powertrio uit Antwerpen

Het Antwerpse groove-rock powertrio Spitfire is afgelopen vrijdag toegevoegd aan het roster van SOZ Concerts, waarmee het aantal Belgische bands in de SOZ-stal uit is gekomen op vijf. De band is ontstaan na een samenwerking voor de muziek van de populaire Tv-serie ‘Crimi Clowns’ (2BE, Veronica). Sindsdien is hun muziek te horen in alle drie seizoenen en twee feature films van ‘Crimi Clowns’ ('Crimi Clowns: De Movie' en 'Crimi Clowns 2.0: Uitschot'). Crimi Clown-actrice Kimberley Klaver werd gestrikt voor Spitfire’s videoclip ‘Kill Me’, die in december 2016 uitkwam. In het voorjaar van 2018 verschijnt de band zelf ook nog in een cameo in het laatste seizoen van de serie.

Spitfire presenteerde in de zomer van 2014 hun eerste EP op het Antwerp Metal Fest. Begin 2017 heeft de band haar debuutalbum 'State of Mind' in eigen beheer uitgebracht met een releaseshow in Altstadt te Eindhoven. ‘State of Mind’ werd geproduceerd door Geert Vanbever (dEUS, Dead Man Ray) en gemastered door Uwe Teichert (Soulwax, Placebo).

Het album is voornamelijk rock georiënteerd, maar leunt ook tegen andere subgenres aan van metal tot (zelfs) rap en funk, maar kent vooral invloeden van allerhande riff-gebaseerde bands zoals RATMMuseMillionaireRoyal Blood, Wolfmother, Channel Zero, King Hiss en QOTSA. De band bestaat uit zanger/gitarist Rory Claes, bassist Luca Britti en slagmeester Bart Caslo. 

Een nieuw album staat voor 2018 in de planning, alsmede een UK tour. Zojuist werd overigens bekend gemaakt dat Spitfire is geselecteerd als één van de vijf genomineerden voor de ‘We Support Your Stage’ contest van Baxshop.be. Tot volgende week donderdag 30 november kan er gestemd worden op Spitfire door deze Facebook-link te volgen en het nummer ‘3’ voor Spitfire achter te laten in de comments. De band maakt daarmee kans op professioneel live mix-advies, acht tot twaalf uur studiotijd, een photoshoot, een eigen backdrop en 3000 euro aan Bax Music shoptegoed. De band hoopt natuurlijk op de support van onze trouwe nieuwsbrief-abonnees.

Om op hun muziek loos te gaan kan je alvast hun eigen ontwikkelde '
Spitmove' eens uitproberen. En trap dan meteen Spitfire’s meest recente video ‘The Train’ aan, een bijzonder professionele clip, die tevens door bassist Luca is gemonteerd en co-geregisseerd. Turn up the volume!
Boek deze band!

Nieuw bij SOZ: Brother Dege (USA)

‘Psyouthern roots music’

Brother Dege Legg is een van de best bewaarde geheimen van Louisiana, waar deze rasartiest tevens is geboren en getogen. Dege Legg is gedeeltelijk van Cajun-French, Ierse en Native-American origine. Hij is onder meer muzikant, schrijver, kunstenaar maar bovenal erfgenaam van een lange rij individualisten die geboren en getogen zijn in ‘The Deep South’.

Volgens eigen zeggen is Brother Dege geobsedeerd door zaken als kunst (in het bijzonder Van Gogh en Picasso), literatuur (Henry Miller, Charles Bukowski en William Faulkner), muziek (Blind Willie Johnson, Black Sabbath en Sonic Youth) en heeft hij nogal vreemde interesses in zaken als UFO’s, junkyards en rodeo clowns.

Vanaf mid-jaren ’90 experimenteert Brother Dege met slide-gitaren en dobro’s, waarmee hij zijn eigen stijl heeft ontwikkeld die hij ‘psyouthern roots music’ noemt: een mix van folk, hardrock, country, post-punk en ‘southern gothiek’ met de emotionele kracht van Delta blues en overvloedige psychedelia. Zo richtte hij in 1994 de underground, southern psych-rock band Santeria op waar Dege een dikke tien jaar lang in relatieve obscuriteit mee tourde door het diepe zuiden, hetgeen de basis werd voor zijn kenmerkende ‘swampedelic psyouthern rock’-stijl.


Sindsdien bracht Dege Legg onder andere een cassette-release uit getiteld ‘Bastard’s Blues’ (1997), een self released concept album genaamd ‘Love Letters and Suicide Notes’ (1999), schreef hij de fictieroman ‘The Battle Hymn of the Good‘Ol Hillbilly Zatan Boys’ (2000) en zag hij zijn band Santeria na de release van hun album ‘House of the Dying Sun’ en een tour langs de Amerikaanse westkust ten onder gaan aan een serie tegenslagen die te wijten was aan een voodoo-vloek die op de band was losgelaten.  

Daarna volgde een leven van meerdere ambachten. Dege werkte onder meer als taxichauffeur, machinist, afwashulp, kok, sociaal werker in een daklozenopvang en zelfs als journalist: in 2007 leefde Dege een tijd embedded in een daklozenkamp en schreef hij zijn ervaringen daarvan op in een coverstory voor het weekblad The Independent Weekly, waarvoor hij zelfs de ‘Louisiana Press Award’ in de wacht sleepte.

Maar vanaf 2009 begon Dege Legg weer volop aan de muziek te werken, hetgeen resulteerde in zijn eerste officieuze album, dat hij onder de naam 'Brother Dege' uitbracht: ‘Folk Songs of the American Longhair’ (2010). In 2011 tourde Brother Dege voor het eerst door Nederland en België, en nam in het jaar daarop zijn tweede album ‘How To Kill a Horse’ (uitgebracht in 2013) op. Een album dat weleens Brother Dege’s grote doorbraak zou kunnen betekenen. 
  
Want in december 2012 selecteerde filmregisseur Quentin Tarantino (persoonlijk) Brother Dege’s song 'Too Old to Die Young' voor de soundtrack van 'Django Unchained'. Die ook prominent in de film te horen was. Dit leverde Brother Dege - op de koop toe - ook nog eens een Grammy nominatie op in 2013!

Het lied ‘Too Old to Die Young’ is sindsdien een bescheiden underground-klassieker geworden en wordt regelmatig gecoverd door andere bands, of gedraaid in menig jukebox in de talrijke Bar ’n Grills die de VS kennen. Bovendien werd ook het nummer 'Hard Row To Hoe' van Brother Dege opgepikt als de theme-song van de serie 'After The Catch' op Discovery Channel. Zijn muziek werd ook gebruikt in de documentaire ‘Half the Road’ en in de speelfilm ‘The Afflicted’.

Brother Dege en zijn touring band The Brethren hebben sinds 2013 inmiddels vijf keer door Europa getourd. En in 2016 waren ze zelfs de eerste underground rockband uit Louisiana, die door Oost-Europa tourden. Zijn laatste album ‘Scorched Earth Policy’ (2015) respecteert net als zijn voorgaande albums de tradities uit het verleden, terwijl ze naar het onbekende gebied van de toekomst duiken met liedjes die uiteenlopen van oude deltablues tot in de hel gebakken ‘southern barnburners’.

 
Brother Dege is ontegenzeggelijk het gezicht van ‘The New South’: een open-minded levenskunstenaar die het zuidelijk/conservatieve stereotype ondermijnt door te leven als een vogelvrije zigeuner in een wereld van zachtaardige wildemannen, etherische moeraslandschappen, vrijdenkende outlaws en onontdekte vrijheid.

Brother Dege is volgend jaar van 18 mei t/m 7 juni beschikbaar voor clubshows en festivals. En mogelijk ook nog van 17 t/m 31 juni.
Boek deze band!
Copyright © 2017 SOZ Concerts, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Facebook
Twitter
Website