Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief SOZ Concerts
Week 37 - September 2018

Nu we de zomervakantie weer achter de rug hebben, en het festivalseizoen ook zo goed als afgelopen is, gaan we de clubs weer in. En liefst weer met nieuwe 'munitie', oftewel: nieuw materiaal. Binnen SOZ Concerts staan in ieder geval drie bands te popelen om hun nieuwe waar aan het muziekminnende publiek te presenteren.

En daarom hebben we in deze nieuwsbrief aardig wat releasenieuws voor jullie: want afgelopen weekend werden we al héél blij van de NIEUWE KOMATSU! En dan krijgen we de komende weken nog nieuwe platen van SWITCH BONES en I AGAINST I. Bovendien hebben we weer verse waar in onze stal onder het kopje 'Nieuw bij SOZ'. Veel lees- en luisterplezier!!!

A NEW HORIZON AND RETURNING TO BRAZIL
KOMATSU'S DERDE ALBUMRELEASE MARKEERT BEGIN VAN TWEEDE TOUR IN BRAZILIË
Op het moment dat deze nieuwsbrief bij je in de mailbox valt, is KOMATSU onderweg naar Brazilië waar morgen (woensdag 12 september) hun tweede Braziliaanse tour van start gaat. Want Komatsu’s Braziliaanse avontuur was vorig jaar al zo’n succes, dat een tweede tour natuurlijk niet kon uitblijven. En zeker niet, nu er een kneiter van een nieuw album te promoten valt!

Want Komatsu’s derde full length album getiteld ‘A New Horizon’ is afgelopen vrijdag (7 september) uitgekomen via Argonauta Records. Vorige maand was er al een exclusieve videopremière van de albumtrack ‘A New Horizon’ op de Duitse online versie van Metal-Hammer, maar nu stromen er al lovende recensies binnen. Aardschok bijvoorbeeld, geeft album een 85 van de 100!
En met recht: want onze Eindhovense Mother-Sludgers hebben wederom een topzwaar en broeierig album afgeleverd, dat lekker loom en dreigend klinkt maar qua compositie nog een stuk verfijnder en uitgekristalliseerd is dan voorgangers ‘Manu Armata’ (2013) en ‘Recipe For Murder One’ (2016).
CLICK TO PLAY: KOMATSU 'A New Horizon' (official video)
Komatsu’s Braziliaanse tour duurt tot 24 september a.s. waarna de band weer de Nederlandse podia gaat onderwerpen aan een partij spaced-out stoner rock. Ook toe aan een show van Komatsu? Ga dan naar één van de volgende shows, of boek Komatsu zelf door DEZE link te volgen, en op ‘Boek deze band’ te klikken (naar beneden scrollen!). 
 
 • 13-10 FESTYLAND (FESTIVAL), Volkel (NL)
 • 09-11 Blue Collar Hotel, Eindhoven (NL) (Album release party voor EU.)
 • 10-11 Börom Pöm Pöm, Oberendfelden (CH)
 • 16-11 11er, Frankfurt (GER)
 • 17-11 Dirfeast, Osnabruck (GER) 
 • 22-11 Neushoorn, Leeuwarden (NL)
 • 23-11 Bibelot Dordrecht (NL)
 • 24-11 Hedon, Zwolle (NL) 
 • 30-11 Limes, Köln (GER)
16-BIT PUSSY GRABBIN' WITH THE BONERS
SWITCH BONES BEREIDT ZICH VOOR OP ALBUMRELEASE EN POPRONDE REEKS DEZE MAAND
Het alternative rocktrio SWITCH BONES heeft voor hun aanstaande album getekend bij het Nederlandse punkrock / hardcore platenlabel White Russian Records.

Het nieuwe album van Switch Bones getiteld ‘And In Darkness I Found’ staat in de planning voor een release op vrijdag 28 september aanstaande. Dit zal ook samenvallen met een reeks PopRonde shows die ook in dezelfde periode plaats zullen vinden. Daarin wordt de band ondersteund door Never Mind The Hype als zijnde ‘NMTH-band’.
De eerste video van het nieuwe album is inmiddels ook uit: ‘Pussy Grabber’ – een full-on speedpunk hymne die op het behoorlijk veelzijdige nieuwe Switch Bones album waarschijnlijk heel veel op ‘repeat’ gezet zal worden! Hieronder een lijst met aanstaande Switch Bones shows en de 16-bits video met een poes als eindbaas:
CLICK TO PLAY: Switch Bones 'Pussy Grabber' (official video)
 • 13-09 De Wit Wasserij, Nijmegen (NL) // POPRONDE SHOW
 • 16-09 Den Heilige Cornelius, Roermond (NL) // POPRONDE SHOW
 • 22-09 BEASTFEST, Utrecht (NL)
 • 05-10 Podium De Bosche Brouwers, Den Bosch (NL)// POPRONDE SHOW
 • 07-10 MERZ, Dordrecht (NL) // POPRONDE SHOW
 • 13-10 Lollipop, Oss (NL) // POPRONDE SHOW
 • 19-10 Vader Klaassens, Venlo (NL) // POPRONDE SHOW
 • 03-11  De Zondebok & ’t Zwarte Schaap (NL) // POPRONDE SHOW
 • 11-11 The Skiff, Hilversum (NL) // POPRONDE SHOW
 • 07-12 Tam Tam, Deurne (NL)
 • 14-12 Hedon, Zwolle (NL)
I AGAINST I: NIET ZOMAAR EEN NOSTALGIETRIP
PUNKROCKERS UIT DORDT PAKKEN DE DRAAD OP MET NIEUW ALBUM 'SMALL WAVES'
Wat moet je nog doen als je met je punkband al je dromen hebt waargemaakt? Als je drie platen hebt gemaakt, honderden optredens hebt gedaan, en het podium gedeeld hebt met al je helden? Gewoon doorgaan natuurlijk! Dat is wel de filosofie van Bob, Jasper en Ronald oftewel: I Against I.
In 1994 werd de band opgericht en voor ze het wisten, waren ze de eerste Europese band ooit die werd getekend door Epitaph, het platenlabel van Bad Religion-gitarist Brett Gürewitz. Drummer Bill Stevenson en Stephen Egerton van de Descendents produceerden I Against I’s debuutplaat ‘Headcleaner’, die met nummers als  Maybe Tomorrow en Nailed To The Floor geldt als een klassieker binnen de Nederlandse punkrock.

 In de jaren die volgden verschenen nog twee albums en talloze compilaties, en was de band honderden keren te zien door heel Europa, onder andere met Undeclinable Ambuscade, Travoltas, Descendents, ALL, Bad Religion en Blink-182. In 2008 lijkt het doek voor de band te vallen. Lijkt, want in 2017 staat de band weer op het podium alsof ze nooit zijn weg geweest. Een typisch gevalletje van “The more things change, the more they stay the same.”

 “Natuurlijk zijn onze levens nu totaal anders dan toen we net begonnen,” vertelt bassist Bob Hoorweg. “Toen wáren we kinderen, nu hebben we zelf kinderen. En banen. En hypotheken, en stationwagens.” Zanger/gitarist Ronald van Maren vult aan: “Maar juist omdat onze levens zo veranderd zijn, hebben we nu meer dan ooit de behoefte aan muziek als uitlaatklep.”

 “We spelen nu met een intensiteit die er vroeger misschien niet altijd was. Maar wat echt onbetaalbaar is: we zijn na al die jaren nog steeds vrienden, en zoeken met nog datzelfde vuur naar hét perfecte liedje. Dat is meer waard dan een platendeal of ieder ander wapenfeit uit het verleden,” aldus drummer Jasper Blazer.

 Een gloednieuw album - getiteld ‘Small Waves’ die uit zal komen via White Russian Records - staat in de planning voor een release op 6 oktober aanstaande, met een releaseshow in Bibelot op diezelfde dag EN als voorproefje daarvan óók ’s middags met een akoestische set in platenzaak Velvet te Dordrecht. Als teaser voor het nieuwe album, slingerde de band onlangs nog hun nieuwe single ‘Hey’ de wereld in via hun Facebookpagina.
CLICK TO PLAY: I AGAINST I 'Hey' (official video)
En daarmee is meteen duidelijk dat dit niet zomaar een nostalgietrip is. “Als we niet het idee hadden dat we ons beste werk nog in ons hebben, dan waren we nooit meer het podium opgeklommen. Het voelt goed om weer op te treden, en we kunnen niet wachten om onze nieuwe nummers live te spelen.”
 • 06-10-2018         Velvet Music (afternoon instore release set), Dordrecht
 • 06-10-2018         Bibelot (album release show), Dordrecht
 • 14-10-2018         Flux, Zaandam
 • 25-10-2018         Paard, Den Haag
 • 28-10-2018         Iduna, Drachten
 • 23-11-2018         Hedon, Zwolle
 • 16-12-2018         Willem Twee, Den Bosch
 • 05-01-2019         Schuit, Katwijk
NIEUW BIJ SOZ: SCUMBAG MILLIONAIRE (SWE)
HIGH ENERGY ACTION PUNK, STRAIGHT FROM THE GUTTERS OF GOTHENBURG
SCUMBAG MILLIONAIRE: sommigen noemen deze band de 'Sons of the 'Copters', oftewel: de Zonen van de Hellacopters. Maar zijn in feite een extensie van de Scandirock-scene van de jaren '90. De band is opgericht in 2014, en leverde sindsdien meer dan 100 shows door geheel Europa, een stel 7" singles, en minstens drie videoclips op. In 2017 kon het Nederlandse publiek kennis maken met de band op Scumbash Festival en de Zwarte Cross. En op 12 oktober aanstaande, brengt de band hun eerste full length album getiteld 'Speed' uit via Suburban Records. En dit vieren ze met een tour, die op 18 oktober naar Patronaat in Haarlem zal leiden. Check alle overige data op hun profielpagina bij ons op de website.
Pre-order 'Speed' van Scumbag Millionaire HIER.
CLICK TO PLAY: SCUMBAG MILLIONAIRE 'Burn Baby Burn' (official video)
NIEUW BIJ SOZ: POWDER FOR PIGEONS (AUS)
Australië en Duitsland verenigd in een rock-fuzz-garage-punk-stoner powerduo

Australië en Duitsland ontmoeten elkaar in een rock-fuzz-garage-punk-stoner powerduo die ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer kunnen. En liefst helemaal vooral het podium! Met Meike achter de drumkit en Rhys op gitaar en zang wordt het een 'hot & sweaty' feestje. Gedurende een aantal maanden is POWDER FOR PIGEONS beschikbaar voor Europese shows, en er zit een albumrelease aan te komen in het voorjaar van 2019! Check hieronder alvast hun laatste videoclip 'Männeken', en ga ze live zien in:

 • 03-10 Stathe, Utrecht (NL)
 • 06-10 Rockcafe de Engel, Den Helder (NL)
 • 02-11 LOLA, Groningen (NL)
 • 28-02-2019 Zollkantine, Bremen (GER)
 • 01-03-2019 Goldener Salon/Hafenklang, Hamburg (GER) (ALBUM release show!!)
 • 02-03-2019 Polyester Club, Oldenburg (GER)
CLICK TO PLAY: POWDER FOR PIGEONS 'Männeken' (official video)
NIEUW BIJ SOZ: DJ FLEDDY MELCULY (BEL)
66,6 % METAL / 33,4 % OLD SCHOOL HIP HOP

AWEL ZULLE! De zanger, brulboei, producer en adonis van de metalband FLEDDY MELCULY trekt de baan op als DJ. En hij biedt nu al zijn verontschuldigingen aan voor gehoorschade en ander vertier. Niet geschikt voor trouwfeesten, vormsels, bar mitswa’s, vechtscheidingen, etc. Maar WEL geschikt voor sloopwerken, satanische misvieringen en andere feestjes. Boek DJ FLEDDY MELCULY door deze link te volgen, en te klikken op de blauwe 'Boek deze band'-button!

Verwacht de volgende SOZ Concerts nieuwsbrief volgende maand (oktober), met daarin o.m. meer releases, muzieknieuws en meer. Tot dan!
Copyright © 2018 SOZ Concerts, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.