Copy

Nieuwsbrief oktober 2014

 

Bestuur Judovereniging Borger

Voorzitter: Henk Nieuwenhuis - Borger
Penningmeester: Hans Arends - Borger
Secretaris: Jan Honebecke - Borger
Lid: Ria Homan - Borger
Lid: Kitty de Man - Gasselternijveen
Lid - vacature
 
Secretariaat Judovereniging Borger
0599 639980
Email
Email
Website
Website
Facebook
Facebook
Bestuurlijk nieuws
Op het moment van schrijven raast de herfststorm rond het huis. Na een prachtige nazomer vallen nu echt in rap tempo de blaadjes van de bomen.

Vanuit de bestuurskamer zijn er een aantal mededelingen:

Op donderdag 6 november zullen de clubkampioenschappen weer gehouden worden met de uitreiking van de Roel van Alff Bokaal aan een judoka die zijn sporen verdient. Misschien ben jij het wel dit jaar? Dus goed je best doen en nodig vaders, moeders, broers, zussen, opa’s en oma’s uit om aan te moedigen!
De lestijden zullen in verband met deze kampioenschappen aangepast worden, namelijk:
Groep 1&2:      17.15 tot 19.00 uur
Groep 3&4:      19.15 tot 21.00 uur

Dan is er op zaterdag 8 november de viering van het 40 jarige jubileum van Judovereniging Borger met een speciale activiteit voor al onze judoka’s. Kai Krabben, een gediplomeerd judotrainer van de Judo Academie Amsterdam, komt een ASM clinic (Athletic Skills Model) geven en dat belooft een leerzame en leuke ervaring te worden. Iedereen heeft daarvoor inmiddels al een uitnodiging ontvangen en wanneer je daaraan mee wilt doen dan moet je je voor 1 november op www.judoborger.nl opgeven onder het kopje ’40 jarig jubileum’.
De clinic en alle feestelijkheden daarom heen vinden plaats in Sporthal ‘de Koel’ en zullen starten om 13.50 uur en rond 18.30 uur zijn de laatste groepen klaar.

Graag doen we een oproep voor vrijwilligers die willen helpen bij het Hunebedtoernooi dat gehouden wordt op 7 maart 2015.

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker voor verenigingen om hun voortbestaan te waarborgen wanneer er geen inzet is van enthousiaste vrijwilligers. Of dat nu eens koffie rondbrengen is op een toernooi, het bemannen van de wedstrijdtafels, het neerleggen en opruimen van de matten, het verzorgen van de administratieve zaken, alles kost mankracht!
Onze vereniging heeft het geluk dat het steeds weer lukt om mensen te vinden die met plezier en enthousiasme alle activiteiten die we ontplooien uit te kunnen voeren en dat is een applausje waard! Daarop aansluitend is te vermelden dat vrijwilliger Koert Ottens m.i.v. het laatste SWES onze coaches zal ondersteunen en bijstaan. 




 
Te koop aangeboden
Judopak maat 140, ziet er keurig uit. Prijs € 15,-. 
Voor informatie, neem contact op met Floor Hoefste, tel. nr. 06-47480254
SWES judocompetitie van start in Borger
Zoals gebruikelijk de laatste jaren ging de SWES mini-judo-competitie zaterdag van start in Borger. Gezamenlijk organiseren de judoverenigingen uit Odoorn/Valthermond, Nieuw Weerdinge, Musselkanaal, Emmen en Borger elk jaar een mini-judo-competitie voor judoka’s met geen of weinig wedstrijdervaring. Kenmerkend voor deze competitie is de gezellige sfeer en het lerende karakter. Meedoen is belangrijker dan 
winnen. Dit uit zich ook daarin dat aan het eind van de drie competitiedagen elke deelnemer een herinnering krijgt. En als afsluiting wordt elk jaar een kampioenschap gehouden. Al meer dan 25 jaar is dit een beproefd concept gebleken waar ook een duidelijke behoefte aan is.


Benthe Voorma geeft goed weerstand bij haar eerste wedstrijdjes

Op drie wedstrijdmatten maten 85 jonge judoka’s hun krachten  in sporthal “De Koel”. Daarvan waren er bijna 15 afkomstig van JV Borger. Samen met deskundige vrijwilligers zorgde de arbitrage ervoor dat alles in goede banen werd geleid. Om beginnende judoka’s en publiek te informeren over judo-regeltjes en gebruiken  was er voorafgaand nog een korte demonstratie waarin uitleg werd gegeven wat belangrijk is in een wedstrijd. Bijvoorbeeld, na afloop groet je op zijn Japans maar je geeft elkaar ook een hand. Maar ook wat betekenen al die kreten van de scheidsrechter. Onder het toeziende oog van de toeschouwers lieten de judoka’s hun technisch kunnen zien, waarbij vooral de zeer jeugdige deelnemers tot de verbeelding spraken. 22 november staat de volgende wedstrijddag op het programma welke deze keer in Ter Apel wordt gehouden.

Opperste concentratie bij de tafelbemanning
           
Ledenadministratie
Afmeldingen per 1 oktober:
Wander Hoen, Oebele Herder, Niels Hendriks en Sirius Wijk
 
Nieuwe leden:
Kyan van Riessen, Jilda Reinders, Damian Seep, Vincent de Vries en Niels Weitering

 
Agenda
SWES Tan-Ren-Jutsu                                 - 22 november 2014 in Ter Apel 
40 jarig jubileum Judovereniging Borger     - 08 november in Borger
SWES Juveko                                             - 31 januari 2015 in Valthermond 
SWES kampioenschap Gendoju                - 28 maart 2015 in Nieuw-Weerdinge
 
Heb je iets leuks over judo dat je wilt laten weten aan de andere leden, mail het dan aan de redactie van de 
nieuwsbrief via kopijnieuwsbrief@judoborger.nl. 
Copyright © 2014 nieuwsbrief Judovereniging Borger*, All rights reserved.

U ontvangt dit bericht omdat u lid bent van de Judovereniging Borger

afmelden