Copy
Uitnodiging opening tentoonstelling in de Wilem 2 fabriek op 14 november om 19 uur.
View this email in your browser

Opening expositie presentatieruimte Willem II fabriek
14 november om 19 uur

"Bressen in het bestaan" werken van Sandro Setola

Stichting Wederzijds—kunst in context en de Willem II Fabriek nodigen U en uw partner  van harte uit voor de opening van de tentoonstelling met werken van Sandro Setola in de Willem II Fabriek, op vrijdag 14 november, om 19.00 uur.
Ter gelegenheid van de opening spreken de illustrator en designcriticus Geert Setola, vader van de kunstenaar, en de nieuwe voorzitter van het Bosch Architecten Initiatief, Xander Vermeulen Windsant.

De tentoonstelling loopt tot 14 december en is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 11 uur tot 17 uur. Toegang is gratis.

Sandro Setola werd geboren in 1976. Hij studeerde aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch (1994-98), bezocht de Glasgow School of Art (1997) en de Rijksakademie in Amsterdam (2003-4). Setola exposeerde in binnen- en buitenland en ontving in 2008 de Publieksprijs Koninklijke Subsidie voor de schilderkunst en in 2009 de Charlotte van Pallandtprijs. 

Setola’s werk is altijd te herleiden tot een fascinatie voor ‘natuurlijke processen en fenomenen als groei en sterfte, expansie en isolatie, metamorfose en kristallisatie’. Zijn tekeningen en beelden – architectonische voorstellen – in een schemergebied tussen wens en werkelijkheid, roepen vragen op over functie of betekenis. Aan de ene kant kunnen deze voorstellen worden gezien als commentaar op onze alledaagse en stedelijke omgeving. Ze drukken schijnbaar gevoelens van ongemak uit, van spiritualiteit, of een gebrek aan ideologie of functie uit. Anderzijds overstijgen deze werken ook de kritiek op de moderne stedelijke architectuur en zijn de voorgestelde structuren niets anders dan een weergave van een gemoedstoestand of persoonlijkheid.


Oscar Schrover
voorzitter Stichting Wederzijds—kunst in context
oscarschrover@gmail.com

Lokatie: 
Willem II Fabriek; presentatieruimte begane grond en RAK
Boschveldweg 471
5211 VK ‘s-Hertogenbosch

Voor meer informatie over de kunstenaar zie ook de website
http://willem2fabriek.nl

Website Sandro Setola
Kunsthal Boschveld
Share
+1
Forward
Share
Copyright © 2014 Kunsthal Boschveld, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp