Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser

Graphos: Uitgelicht

tekeningen, grafiek, foto's, video, ruimtelijke objecten

Graphos: Uitgelicht is een Graphos expositie die tot doel heeft jonge kunstenaars die net afgestudeerd zijn voor het voetlicht te halen en bijzondere talenten, afkomstig uit Den Bosch  een platform te bieden.
Jong talent Roel van der Aa is fotograaf en specialiseerde zich in foto-docementaires en portretten.  In Den Bosch kreeg Van der Aa vooral bekendheid door zijn portretten van jonge skaters. Vincent Bijleveld tekent en maakt installaties met tekeningen; Vincent Both schildert en kreeg bij zijn afstuderen aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten, Den Haag, de Jan Roëdeprijs toegekend. Ook de talenten Koos Breen (vormgever),  Nathalie Mammaerts (kunstschilder), en Jordan Herregraven (autonoom kunstenaar) studeerden af aan de academie Den Haag.
Ook de jong talenten Nina van de Ven, Vincent Bijleveld en Janina Fyre volgden hun opleiding aan de akademie AKV St. Joost in Den Bosch. Van de Ven viel op door haar reusachtige grafiekbladen, en Fyre door haar video-presentatie die bekroond werd met de JBZ-award. Nikki Nordmann, die eerder werk presenteerde bij Galerie Majke Hüsstege, presenteert op deze expositie foto’s.  En last but not least onder de reeks afgestudeerden: Nikki Gijsselhart exposeerde tijdens haar eindexamenpresentatie in Utrecht een wandgrote tekening. Gijsselhart woont inmiddels in Berlijn en is op Graphos: Uitgelicht vertegenwoordigt met een aantal grote tekeningen.

Op deze tentoonstelling is ook plaats ingeruimd voor het bijzondere werk: tekeningen en collages van Anneke van der Eerden. Van der Eerden is geboren in Den Bosch als dochter van de bekende Bossche architect, schrijver en politicus Jan van der Eerden. Anneke van der Eerden werkte en woonde in Berlijn en exposeerde in instellingen en musea. Zij is mede-oprichter van NEW AGE DADA en woont in Arnhem.

Het affiche werd ontworpen door Koos Breem uit Den Haag.


Like Kunsthal Boschveld op Facebook.

Copyright © 2014 Kunsthal Boschveld, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp