Copy
Læs om fondens debat på årets Folkemøde om arbejdsskadesager, læs og hør interview om, hvordan idræt hjælper PTSD-skadede veteraner til at danne nye sociale fællesskaber og læs om, hvordan du kommer med til fondens kommende årsmøde i maj måned. 

Velkommen til Soldaterlegatets nyhedsbrev

Årets Folkemøde nærmer sig og i år har Soldaterlegatet valgt at deltage aktivt med en paneldebat om den mangelfulde sagsbehandling i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) af veteraners arbejdsskadesager. På baggrund af regeringens veteranpakke i september 2017 har fonden sat førende advokater på området i stævne med direktøren for AES og politikeren Bjarne Laustsen (S) for at diskutere, hvordan vi sikrer en bedre sagsbehandling. Det sker fredag den 15. juni kl. 10.30-11.20 i Allinge på Bornholm. Læs mere herom i nyhedsbrevet. 

I årets første måneder har Soldaterlegatet besøgt fire veteraner og deres pårørende, der alle deltager i DIF Soldaterprojekts idrætsaktiviteter for at finde nye mål i livet og nye sociale fællesskaber. Soldaterlegatet følger dem nu, og igen om et år, for at se, om projektet kan give dem den fornødne energi til en positiv personlig udvikling. Læs og se videointerview med to af dem her i nyhedsbrevet. 

Fonden ser frem imod det kommende årsmøde mandag den 28. maj 2018 på Svanemøllens Kaserne, hvor forsvarschef Bjørn Bisserup holder tale efterfulgt af oplæg og fælles aktivitet ved DIF Soldaterprojekt. Har I lyst til at deltage, er I velkomne til at tilmelde jer via dette link.

Arbejdsskadesagerne til debat på Folkemødet

Under overskriften Såret i krig – ret til erstatning? inviterer Soldaterlegatet til paneldebat på Folkemøde 2018 om, hvordan vi sikrer en bedre og mere fair sagsbehandling af veteraners arbejdsskadesager.

Læs mere her >

Livvagten der fik PTSD

Frank Martinsen er tidligere livvagt for Anders Fogh Rasmussen og har en mangeårig baggrund fra efterretningstjenesten. I dag har han midlertidigt ophold på et bosted på Fyn, fordi han er hårdt ramt af sin PTSD og sit alkoholmisbrug. Han deltager i træningssamlinger under DIF Soldaterprojekt, som giver ham mål for fremtiden og håb om et liv uden misbrug. Frank er den tredje i rækken af i alt fire veteraner Soldaterlegatet følger gennem DIF Soldaterprojekt de kommende år for at se, hvad idrætten kan gøre for netop dem og deres livssituation.

Læs mere her >

Mikkel bruger idrætten som et socialt fællesskab

33-årige Mikkel Schaumann er en af i alt fire skadede veteraner, Soldaterlegatet følger de næste par år gennem hans deltagelse i DIF Soldaterprojekt. Mikkel deltager først og fremmest i projektets aktiviteter for at styrke det sociale fællesskab med andre veteraner. Men hans håb for fremtiden er at få overskud til at kunne gå til bueskydning i en forening.

Læs mere her >

Viden om veteraner

På Veterancentrets konference i Vingsted den 25. april mødtes 280 deltagere, der alle er aktører på veteranområdet for at lytte og debattere. Emner som netværkets betydning, behandlingsmuligheder, forebyggelse og veteranfamiliers ressourcer var på tavlen. 

Læs mere her >
Soldaterlegatet, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V
soldaterlegatet@soldaterlegatet.dk - Tlf. 31 37 39 60
Afmeld | Find os på Facebook

Email Marketing Powered by Mailchimp