Copy
Læs om hvordan veteraner kommer videre til det civile arbejdsliv efter endt kontrakt i forsvaret og hør dem fortælle deres historie til video.Velkommen til Soldaterlegatets nyhedsbrev

2015 er et år, hvor Soldaterlegatet blandt andet har fokuseret på, hvordan man forbereder skadede veteraner til et civilt arbejdsliv efter tiden i forsvaret. Fonden er engageret i to beskæftigelsesprojekter: Ét for veteraner med PTSD der skal støttes til en bedre hverdag, inden de er jobparate - og ét for veteraner der, med støtte fra en mentor, er klar til enten at starte på en uddannelse eller i et job. Læs mere om projekterne i nyhedsbrevet, der også indeholder forsvarets svar til Soldaterlegatets advokater på spørgsmålet om godtgørelse til skadede veteraner for svie og smerte samt FN-erstatninger.

Fra forsvaret til det civile arbejdsliv

Kristian Nielsen er blandt de mange skadede soldater, der skal finde en plads i det civile arbejdsliv, efter at kontrakten med forsvaret ophører. Vejen er sjældent lige men går gennem flere uddannelser, personlige udviklingsforløb og overvejelser om mål og drømme. Soldaterlegatet har støttet Kristian med jobforberedende kurser.
 

Krigsveteraner får afklaret kompetencer

På den første workshop i oktober måned i forbindelse med projektet ‘Fra krigszone til virksomhed’ fik deltagerne professionel hjælp til at finde ud af, hvordan de får omsat deres erfaringer fra forsvaret til det civile arbejdsliv.

Læs mere her > 
Se video med veteranen Rasmus Staffe > 
Se video med konsulent Helene Djursø >

Forsvaret giver sig på spørgsmål om svie og smerte

Forsvaret er efter langvarige drøftelser med Soldaterlegatets advokater nu indstillet på at give skadede veteraner godtgørelse for svie og smerte – men ikke til balkanveteraner udsendt før 14. august 1996.

Læs mere her >

Vejen til et godt hverdagsliv

Det første hold af veteraner med PTSD, der deltager i projektet ’Vejen til et godt hverdagsliv’, mødtes i midten af november måned til et fire dages intensivt ophold på Egmont Højskolen. Projektet er initieret af Soldaterlegatet i samarbejde med Handicapidrættens Videnscenter og Klinik for PTSD og Transkulturel Psykiatri i Aarhus.

Læs mere her >

Veterankoordinator i Viborg

I Viborg Kommune har man med stor succes ansat en koordinator med baggrund i forsvaret. Et ønske om nye udfordringer fik Michael Printzlau Vester til efter 14 år i forsvaret at søge jobbet som veterankoordinator i Viborg. Målet om at nå veteranerne er gået i opfyldelse. Opskriften på succesen er netværk og sociale medier.

Læs mere her >
Soldaterlegatet, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V
soldaterlegatet@soldaterlegatet.dk - Tlf. 31 37 39 60
Afmeld | Find os på Facebook

Email Marketing Powered by Mailchimp