Copy
Læs om 'Analyse af veteraners arbejdsskadesager', der retter alvorlig kritik af arbejdsskademyndighederne.

Soldaterlegatets nyhedsbrev


Den 7. oktober blev Soldaterlegatets analyse af 693 veteraners arbejdsskadesager offentliggjort. Den juridiske del af analysen retter alvorlig kritik mod AES og Ankestyrelsen for ikke at følge gældende ret i behandlingen af sagerne. Analysen konkluderer, at alt for mange veteraner får afvist deres sager om erstatning, selv om de har PTSD og har været udsat for belastninger under deres udsendelse. Få mere at vide i dette nyhedsbrev, hvor du også kan læse, hvad formanden for Soldaterlegatets legatuddelingskomitée mener om arbejdsskademyndighedernes praksis. Se også videointerview med veteranen Jakob Andersen, der, igennem sin deltagelse i DIF Soldaterprojekts aktiviteter, er blevet stærkere både fysisk og mentalt på sin rejse fra militær til civil i nye sociale fællesskaber.
 

Retssikkerheden for skadede veteraner er i fare


Resultaterne af analysen af veteraners arbejdsskadesager viser, at myndighederne både stiller strengere krav til de belastninger, soldaten skal have været ude for og strengere krav til beviset for den tidsmæssige sammenhæng, end der er hjemmel til.

Læs mere her >

Myndighederne svigter vores veteraner

‘Der er opstået en dybt diskriminerende praksis i behandlingen af veteraners arbejdsskadesager’, skrev formand for Soldaterlegatets legatuddelingskomitée i Berlingske den 31.oktober 2019.

Læs kommentaren her >      

'Jeg er blevet meget mere social'

Jakob Andersen er veteran og diagnosticeret med PTSD. Da Soldaterlegatet mødte ham første gang for halvandet år siden, var han lige var startet i et træningstilbud under DIF Soldaterprojekt. I dag er han godt på vej på sin rejse fra militær til civil og har blandt andet tabt en del overflødige kilo, fået ny fast bolig og blevet langt mere social.

Se videointerview med Jakob her >     Læs artikel >

Undervisningsmateriale til 'Krigsdans'

Nu er undervisningsmaterialet til dokumentarfilmen 'Krigsdans' klart. Materialet henvender sig primært til udskolingen og gymnasiet i fagene samfundsfag, dansk, psykologi, historie og billedkunst. Find det på materialeplatformen eller via linket herunder. Se filmen via link i artiklen.

Læs undervisningsmaterialet >    Læs artiklen >
Soldaterlegatet, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V
soldaterlegatet@soldaterlegatet.dk - Tlf. 31 37 39 60
Afmeld | Find os på Facebook

Email Marketing Powered by Mailchimp