Copy
Soldaterlegatet anbefaler, at alle afviste veteransager genoptages, og at bevisbyrden vendes. Læs mere om høringen i dette nyhedsbrev.

Soldaterlegatets nyhedsbrev


Siden 2013 har Soldaterlegatet påpeget gennemgående problemer i arbejdsskademyndighedernes behandling af veteraners arbejdsskadesager, senest ved offentliggørelsen af en omfattende rapport om 693 sager i oktober 2019. Rapporten rejser alvorlig kritik af myndighedernes sagsbehandling og juridiske vurderinger og viser, hvordan veteraner på et ulovligt grundlag får afslag på anerkendelse og erstatning. Ankestyrelsen og AES har i deres tilbagemeldinger på rapporten afvist, at de begår fejl. På denne baggrund arrangerede Soldaterlegatet i samarbejde med SF den 4. februar 2020 en høring på Christiansborg om veteraners arbejdsskadesager for at præsentere kritikken og anbefalinger til tiltag.
SF og Enhedslisten sagde efter høringen, at de vil finde politiske opbakning til at få ændret reglerne, så veteraner fremover kan få en fair behandling af deres arbejdsskadesager. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil indkalde Folketingets partier for at drøfte forholdene, udtalte han efterfølgende til DR. 

 

'Vi skal have indført omvendt bevisbyrde'


Ved høringen den 4. februar 2020 blev politikerne mødt med anbefalinger om, at alle afviste sager genoptages, og at bevisbyrden vendes, så det pålægges myndighederne at sandsynliggøre, at veteranens psykiske lidelse er opstået af andre årsager end udsendelsen.

Læs anbefalingerne her >

Video-sammendrag af høringen

‘Vi skal have ændret reglerne, for de fungerer ikke efter hensigten’, sagde SF’s forsvarsordfører Anne Valentina Berthelsen efter høringen om veteraners arbejdsskadesager på Christiansborg den 4. februar 2020.

Se videoen her >  
Soldaterlegatet, Otto Mønsteds Gade 5, 1571 København V
soldaterlegatet@soldaterlegatet.dk - Tlf. 31 37 39 60
Afmeld | Find os på Facebook

Email Marketing Powered by Mailchimp