Copy
Bekijk in je browser
VAREN Nieuwsbrief - 09/10/2014
Volvo Ocean Race gaat van start in Alicante
Na vele maanden van voorbereiding staan zaterdag 11 oktober zeven nieuwe Volvo Ocean Racers aan de start voor de tiende editie van de wedstrijd om de wereld. De nieuwe formule met identieke boten wist de allerbeste zeilers samen te brengen en het is onmogelijk in te schatten wie zal winnen. De wedstrijd is meer dan ooit een mediaspektakel waar je zelf virtueel kan meezeilen maar je ook een beetje als big brother aan boord kan zijn bij de verschillende teams. Bij de favorieten hoort zeker Team Brunel van Bouwe Bekking die al voor de zevende keer aan de start staat, een record! Het is uitkijken naar de jonge Belg, Louis Balcaen, die zijn talent als trimmer/stuurman mag demonstreren bij het Nederlandse team. Bij het damesteam volgen we natuurlijk CarolijnBrouwer aan boord van SCA.
Info: www.volvooceanrace.com
Nieuwpoort International Boat Show 24- 26 oktober
Het voormalige Cap O°kaz staat dit jaar al voor de elfde keer in de steigers. Als NIBS blijft de beurs maar groeien. Naast de combinatie tweedehands- en nieuwe boten, is er tevens de dualiteit tussen een nat en een droog gedeelte onder een zeer grote tent. Liefst drie steigers worden vrijgehouden voor een prachtig aanbod. De vernieuwde site en het botenforum zijn blikvangers evenals de initiaties Stand Up Paddle boards. Beslist een mooie beurs om je boot te slijten, beter uit te rusten of om nieuwe trends op te pikken. Democratisch bovendien, voor amper 5 euro kom je er in. VVW leden doen dat gratis.
Info: www.nibs.be 
Route du Rhum  Michel Kleinjans gaat voor top 10
Op 2 november staan 91 solisten aan de start in St.-Malo voorde transatlantische zeilwedstrijd richting Guadeloupe. Er staan boten van 40 voet tot 40 meter aan de start. De allersnelsten zijn de mega trimarans, liefst 8 stuks, die de finish in een achttal dagen zullen bereiken. In de grootste groep, de Class 40 verschijnt onze landgenoot Michel Kleinjans aan boord van Roaring Forties 2 “Visit Brussels” met ambitie aan de start. Michel won in 2006 in Class 3 maar krijgt nu een veld toppers om tegen op te boksen. Als laatste voorbereiding wordt de Antwerp Race gevaren waarna de boot en het project op 14 oktober zal voorgesteld worden aan de Antwerpse kaaien.
Info: www.routedurhum.com
De Vloek van Mercator - Piraten in Oostende
Van 4 oktober tot 2 november is de driemaster Mercator alweer het decor van een heuse piratenfestival. Er zijn zoektochten en workshops rond het thema De Vloek van de Mercator. Beslist een leuke activiteit tijdens de herfstvakantie, ook voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Info: www.devloekvandemercator.be
Stuurbrevet en ICC in de lift
Het laatste examen voor het stuurbrevet van het jaar belooft weer alle records te gaan breken. De interesse voor de watersport blijft groeien en dus willen meer mensen hun brevet halen. Wellicht ook in het kader van het ICC dat massaal wordt aangevraagd. Dit laatste is geen vervanging van het stuurbrevet maar een broodnodig document voor wie in het buitenland wil gaan varen. De wachttijden lopen soms hoog op in de zomermaanden dus is het nu het beste moment om jouw, levenslang geldig, certificaat aan te vragen. Je kan het bekomen via jouw federatie.
Info: FOD Mobiliteit
Sup for Life - Stand Up Paddlen voor het goede doel
Traditioneel organiseert Studio Brussel de warmste week van het jaar in de aanloop naar Kerst. Vorig jaar was De Schorre in Boom al de ankerplaats voor het roemruchte glazen huis van Studio Brussel. Voor het eerst konden de luisteraars zelf een goed doel kiezen en dat deden ze met acties voor liefst 755 vzw’s. Mark Brosius en Dirk Wouters hebben het leuke idee om van Mechelen naar Boom te peddelen ten voordele van de jeugdkampen voor kansarme kinderen georganiseerd door het Rode Kruis. Samen met VVW Recrea hopen we een flinke groep suppers te mobiliseren en zoveel mogelijk fondsen te verzamelen voor het goede doel. Topsportster Hanna Mariën zal alvast van de partij zijn, jij ook?
Info: www.supforlife.be Facebook supforlife 
Finale seizoen Waterskiracing in Grobbendonk
De achtste en laatste manche van het Belgisch Kampioenschap Waterskiracing werd vorig weekend gevaren op het Albertkanaal. In pittige condities werden wedstrijden in negen categorieën beslecht. Steeds weer een boeiend spektakel met erg hoge snelheden en dappere topatleten.
Uitslagen en foto’s www.waterski.be/racing facebook VVW Grobbendonk
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2014 Aquamedia NV, Alle rechten voorbehouden.


schrijf je uit    update je gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp