Copy

Stichting Kansarmen Sri Lanka

Bekijk de Webversie.

   Nieuwsbrief Kansarmen Sri Lanka
december 2020

 

HARTELIJK DANK VOOR JE ONDERSTEUNING EN VERTROUWEN 
2020 zal blijvend in onze herinnering worden opgeslagen als een min of meer verloren jaar. Veelbelovende idealen en enthousiasme om waterprojecten te realiseren on hold. Maar toch weerhoudt het ons niet hier in te blijven geloven.
Bovendien is het hartverwarmend om te ervaren dat sponsoren, donateurs en belangstellenden ons zijn blijven steunen en vertrouwen. 

 
Heel hartelijk dank namens het bestuur van kansarmen Sri Lanka in Nederland en Sri Lanka.
Mogen  we volgend jaar ook weer op je rekenen?

Prettige feestdagen en alle goeds en gezondheid voor 2021
Christmas and New Year greeting family Fernando 
Werkbezoek onmogelijk door COVID-19 pandemie
Ook in deze nieuwsbrief weer een update van de COVID-19 pandemie in Si Lanka. 

Een korte terugblik.
Begin maart zijn we noodgedwongen gestopt met onze veldwerkzaamheden. Een totale lockdown en daarmee zijn ook de scholen gesloten. Je mag je huis niet uit en alle bedrijvigheid is weg. In de stad Negombo, waar wij kantoor houden, komt dagelijks een vrachtauto door de straat waar je op dat moment het hoognodige voedsel kunt kopen. De families hebben geen extra potje en de overheid geen vangnet zoals in Nederland. Ook in Sri Lanka dus zware tijden; niet werken betekent ook geen inkomen.

Medio juli komt er enige beweging in de economische activiteiten. Echter bij de scholen en community’s kunnen/mogen we helaas de werkzaamheden nog niet starten.

Medio september zijn we weer voorzichtig met onze veldwerkzaamheden gestart. Het heeft slechts 2 weken zo mogen zijn, sinds begin oktober liggen alle werkzaamheden opnieuw stil. Scholen zijn gesloten en in diverse regio’s is er weer een avondklok ingesteld.

Door de pandemie zijn er dit jaar slechts 5 projecten gerealiseerd, de planning stond op 25 gerealiseerde projecten. 2020 beloofde een goed jaar te worden. Een goed uitgewerkt projectenplan en enthousiaste werkers. De verzelfstandiging van de Stichting in Sri Lanka krijgt steeds meer vorm en heeft er veel zin in.

Op dit moment
Begin december komt er ruimte om onze werkzaamheden in enkele regio’s wederom voorzichtig te hervatten. Het blijft nu nog beperkt door de onzekerheid van een dreigende lockdown, waarover in de wandelgangen gesproken wordt. We werken door en blijven geloven en hopen op betere tijden.

Toekomst
De pandemie verandert het land, één ding is het zelfde gebleven. De families en scholen in het achtergestelde binnenland willen een deugdelijke watervoorziening! Schoon drinkwater is een basisbehoefte en essentieel voor de gezondheid en hygiëne, vooral nu om de pandemie terug te dringen.

De projecten zijn voorbereid en kunnen uitgevoerd worden. Met de werving van extra personeel is een begin gemaakt, zodat we een versnelling kunnen inzetten. 
Ook het 250e project is opgeschoven en hopelijk zal het in het nieuwe jaar alsnog gerealiseerd worden.

De sponsoren en donateurs van de lopende projecten worden regelmatig op de hoogte gehouden. 
Ons geduld wordt op de proef gesteld, maar we weten dat na regen zonneschijn komt. Het nieuwe normaal wordt full speed vooruit. 
TIP: VIDEO'S VAN DE PROJECTEN
KLIK HIER

 

Gratis sponsoren via Sponsor Kliks
Doe jij ook mee?
Het concept is heel simpel. Bestel via de Sponsor Kliks pagina van onze stichting (tabblad partners) bij alle bekende webwinkels waar u normaliter ook al koopt. Van alle aankopen wordt een commissie maandelijks aan uw vereniging uitbetaald! U betaalt niets extra! Klik hier om naar Sponsor Kliks te gaan.
Ook een project ondersteunen?
Er zijn verschillende mogelijkheden. Graag helpen wij het juiste project, actie en ondersteuning te vinden.

Denkt u er aan om Kansarmen Sri Lanka in uw testament op te nemen? Klik hier voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van de voortgang door projectverslagen, korte berichten, foto's, filmpjes en nieuws op onze website en social-media. Ook schrijven mensen reacties in ons gastenboek.

Mis het niet! Word vriend op Facebook met de Stichting, like ons en deel onze berichten.
 
Reizen Sri Lanka is op dit moment niet mogelijk
Genieten van het prachtige land en tevens een steentje bijdragen als donatie voor de Stichting. Waarvoor de kansarmen dankbaar zijn! In het gastenboek kunt u de reacties op de reizen lezen.

Voor meer info klik hier of kijk onder de knop Privé reizen op onze website!

COLOFON                      

Stichting  Kansarmen  Sri  Lanka 

Donaties IBAN: NL87 RABO 0121 5293 04
t.n.v. Stichting Kansarmen Sri Lanka
o.v.v. naam/email-(adres) 
Webmaster: Bert van Helvoirt
Reizen: Priyantha Fernando
 
Bestuur
Voorzitter/projectcoördinator:
Jan van der Steen
 tel. 073-5033294 / 0622069555
Penningmeester: Huub Clement
Secretaris: Anny van Orsouw
Bestuursleden: Bjørn Hoogwout en
Marjan Wind
like ons like ons
Website Website
Email Email


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Kansarmen Sri Lanka · Laar 18 · Berlicum, 5258 TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp