Copy

 

 

Stichting Kansarmen Sri Lanka

Bekijk de Webversie.

Jubileum
Zondagmiddag 18 september 2016 te Berlicum vieren wij ons 10-jarig jubileum (nadere details volgen begin juli). We willen stilstaan bij de bereikte resultaten, maar vooral ook vooruitkijken. We zullen o.a. ruimte bieden aan het bedrijfsleven om op een maatschappelijk verantwoorde manier in te haken op onze doelstellingen.

Het belooft een feestelijke én informatieve bijeenkomst te worden, waarbij wij graag uit naam van alle betrokkenen in Sri Lanka onze dankbaarheid aan u willen tonen.
Onze projectleider Chaminda Fernando zal speciaal voor deze gelegenheid uit Sri Lanka overkomen. Hij is zeer geïnteresseerd in de mensen die onze stichting een warm hart toedragen en wil u graag persoonlijk ontmoeten.

Graag vernemen wij van u, liefst vóór 23 april, of u aanwezig zult zijn op onze jubileumreceptie.  
Klik hier om u aan of af te melden.

‘Veilig drinkwater op elke school’
10 jaar geleden is Stichting Kansarmen Sri Lanka (SKSL) opgericht, in de nasleep van de tsunami. Het doel is al die jaren hetzelfde gebleven, namelijk het maken van water- en sanitaire aansluitingen voor scholen in het achtergestelde binnenland van Sri Lanka.
Onze stelling is ‘water doet leven’. In ruim 170 projecten hebben we ervoor gezorgd dat meer dan 75.000 mensen, voornamelijk kinderen, een beter en gezonder toekomstperspectief wordt geboden. De  plaatselijke bevolking helpt mee bij de aanleg van de voorzieningen en is nadien zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. Het bewustzijn voor een gezonde leefsituatie is in Sri Lanka merkbaar gegroeid, we zien dat leerlingen zich beter ontwikkelen. Vrouwen houden meer tijd over voor hun groentetuinen en leerkrachten zijn beter gemotiveerd als ze werken op scholen met goede faciliteiten. Het vliegwieleffect is bereikt!
Onze formule en prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Stichting Wilde Ganzen versterkt om die reden de financiering van onze projecten tot 50% van de kosten.

Ambitie
Onze ambitie is om in 2020 het gros van de plattelandsscholen in Sri Lanka aangesloten te hebben op goede water- en sanitaire voorzieningen. Een ambitieus, maar met uw hulp, haalbaar doel!
like ons
Website
Email