Copy

Stichting Kansarmen Sri Lanka

Bekijk de Webversie.

   Nieuwsbrief special televisieuitzending

Impact watervoorziening televisiewaardig 
 

Nationale Postcode Loterij maakte opnames voor het programma ‘Bestemming’  over Wilde Ganzen met Kansarmen Sri Lanka als voorbeeld 

Zondag 25 maart a.s. gaat het tv-programma Bestemming over Wilde Ganzen. Wilde Ganzen is een fondswervende organisatie die in Nederland duizenden Nederlanders steunt die een kleinschalig project hebben opgezet in ontwikkelingslanden. Met het geld dat Wilde Ganzen van de Postcode Loterij krijgt kunnen ze stichtingen als Stichting Kansarmen Sri Lanka (SKSL) helpen om hun werk nog beter te doen met kennis, hun netwerk en een financiële bijdrage. SKSL komt als kleine goede doelen stichting niet rechtstreeks in aanmerking voor een bijdrage van de Postcode Loterij.

Namens de Postcode Loterij reist ambassadrice Nicolette van Dam naar Sri Lanka om drie 3 particuliere initiatieven te bezoeken waarmee Wilde Ganzen samenwerkt. Nicolette is bij de opening van een kleuterschool, ziet wat een goede watervoorziening doet en ontmoet een oorlogsweduwe die deelneemt aan een werkgelegenheidsproject. 

In het Wilde Ganzen magazine van maart 2018 is het dagboek van Nicolette van Dam gepubliceerd over dit bezoek, waarvan hier een klein fragment. 

“In Negombo ontmoet ik Jan van der Steen en Chaminda Fernando van Kansarmen Sri Lanka. Samen hebben zij meer dan 200 watervoorzieningen gebouwd. Ik ben vooral nieuwsgierig naar de samenwerking tussen de heren. De een woont in Nederland en de ander hier in Sri Lanka. Tijdens een bezoek aan een school is het effect van hun werk te zien: er zijn goede sanitaire voorzieningen en een irrigatiesysteem voor de schooltuin waar kinderen schoffelen en groenten planten. Het schoolhoofd is heel trots op de goede watervoorziening en vol enthousiasme laten de kinderen in de tuin zien wat ze geleerd hebben”.

De Postcode Loterij brengt de impact van goede water- en sanitaire voorzieningen voor de school in beeld en de mensen die zich daar voor inzetten. Het project laat heel goed zien waarom Wilde Ganzen graag met initiatieven als SKSL samenwerkt en ondersteunt. 
Kijken dus!
Bestemming; RTL4, zondag 25 maart om 23.20 uur.

Met dank aan Wilde Ganzen en de Nationale Postcodeloterij
    
  

Wat gebeurt er met uw donatie?
Als Stichting ontvangen we donaties en voeren acties uit om financiële middelen te verzamelen via scholen, Rotaries, bedrijven, particulieren enz.. Doorlopend worden er in Sri Lanka geschikte projecten geïdentificeerd. De volgende stap is het indienen van een aanvraag voor projectondersteuning bij Wilde Ganzen. Na toetsing en goedkeuring van de aanvraag maakt Stichting Kansarmen Sri Lanka het verzamelde geld over naar Wilde Ganzen en deze voegt 50% toe aan dit bedrag. €1 wordt €1,50. Wilde Ganzen maakt het totale bedrag vervolgens over naar het banknummer van de in Sri Lanka gevestigde Kansarmen Sri Lanka Foundation, waarvan Jan van der Steen bestuurslid is. Hierdoor is maximale controle gegarandeerd. 
Onlangs hebben Martien van Beers, penningmeester en Els Brands, bestuurslid afscheid genomen van de Stichting. Wij danken Martien en Els voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid.  
Huub Clement is ondertussen toegetreden als nieuwe penningmeester en daar zijn we erg blij mee. Verder hebben we twee vacatures voor een bestuurslid. Deze bestuursleden zullen zich gaan bezighouden met communicatie en bestuurlijke aangelegenheden. Voor meer informatie en volledig profiel; neem contact op met een van de bestuursleden.
Onlangs hebben Martien van Beers, penningmeester en Els Brands, bestuurslid afscheid genomen van de Stichting. Wij danken Martien en Els voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid.  
Huub Clement is ondertussen toegetreden als nieuwe penningmeester en daar zijn we erg blij mee. Verder hebben we twee vacatures voor een bestuurslid. Deze bestuursleden zullen zich gaan bezighouden met communicatie en bestuurlijke aangelegenheden. Voor meer informatie en volledig profiel; neem contact op met een van de bestuursleden.
Blijf op de hoogte van de voortgang door projectverslagen, korte berichten, foto's, filmpjes en nieuws op onze website en social-media. Ook schrijven mensen reacties in ons gastenboek.
   

Mis het niet! Word vriend op Facebook met de Stichting, like ons en deel onze berichten.

 
 
Is uw e-mail adres veranderd?
Laat het ons weten op info@kansarmensrilanka.nl
Reizen Sri Lanka 
Genieten van het prachtige land en tevens een steentje bijdragen als donatie voor de Stichting. Waarvoor de kansarmen dankbaar zijn! In het gastenboek kun je de reacties op de reizen lezen.

Voor meer info klik hier of kijk onder de knop Privé reizen op onze website!

COLOFON                      

Stichting  Kansarmen  Sri  Lanka 

Donaties IBAN: NL87 RABO 0121 5293 04
t.n.v. Stichting Kansarmen Sri Lanka
o.v.v. naam/email-(adres) 
Webmaster: Bert van Helvoirt
Reizen: Priyantha Fernando
 
Bestuur
Voorzitter/projectcoördinator:
Jan van der Steen
 tel. 073-5033294 / 0622069555
Penningmeester: Huub Clement
Secretaris: Anny van Orsouw
Bestuursleden: Bjørn Hoogwout
like ons
Website
Email


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Kansarmen Sri Lanka · Laar 18 · Berlicum, 5258 TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp