Copy

Eerste nieuwsbrief Draagconsulenten Vlaanderen

Bekijk in je browser

De eerste nieuwsbrief van DRAAGCONSULENTEN VLAANDEREN!

Wij hebben er met onze vzw al een druk voorjaar opzitten, waardoor deze nieuwsbrief ook langer op zich heeft laten wachten dan voorzien. Maar zo zit hij wel meteen lekker vol.
 

DRAAGKINDJES
Graag starten we onze eerste nieuwsbrief met heuglijk nieuws: 3 collega’s werden dit voorjaar mama van een kersvers draagkindje. Welkom aan Boris, Annabelle en Odin!

BEURZEN GEZINSBOND
Onze vzw werd anderhalf jaar geleden opgericht met als voornaamste twee doelen: Vlaamse draag(doek)consulenten verenigen en bijscholen én het dragen in Vlaanderen bekender maken. 
 
Toen kregen we de volgende vraag: ‘Hoi, Draagconsulenten Vlaanderen, zouden jullie het zien zitten om het ergonomisch dragen op de tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond te promoten?’ Uiteraard zagen we dat zitten. Sindsdien zijn we regelmatig her en der in Vlaanderen te vinden met onze eigen draagstand. Deze activiteiten worden ook telkens op onze Facebook-pagina aangekondigd. De volgende zijn echter pas na de zomervakantie gepland.

KEPPEKE
Het nieuwe Belgische draagdoekenmerk Keppeke stelde een gelijkaardige vraag: of we het zouden zien zitten om op de Baby-beurs in Brussel bij de Keppeke-stand uitleg te komen geven aan geïnteresseerde ouders. Ook hier gingen enkele van onze consulenten gretig op in.

DRAAGEVENEMENT DRAAGPRAATGROEP
In mei was onze vzw aanwezig op het draagevenement van de “Draagpraat groep”, waar we leuke gesprekken met dragende ouders hadden. De draagpraat-groep is een facebookgroep opgericht door enkele dragende mama’s (waaronder enkele consulenten) met als doel:
lekker keuvelen over draagdoeken en ergonomische dragers, raad vragen als je in de knoop zit en foto's van doeken delen waarbij iedereen wegsmelt.

DRAAGWANDELINGEN
Daarnaast wandelden we in het voorjaar in en rond Bokrijk, Sint-Niklaas en onlangs nog in Brussel. Een leuk verslag van de Eerste Brusselse Draagwandeling vind je op onze website, en foto's zijn op facebook verschenen!

DAG VAN DE VROEDVROUW
Sinds een aantal jaar
zijn we ook trouw aanwezig op de “Internationale dag van de vroedvrouw” georganiseerd door de VLOV (Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen), waar we onze vereniging voorstellen aan verloskundigen.

Onze agenda voor de komende wandelingen, activiteiten, workshops en infomomenten vind je terug op http://draagconsulenten.be/calendar.

WINACTIE - WINACTIE - WINACTIE - WINACTIE - WINACTIE - WINACTIE

Om af te sluiten nog even wat reclame voor onze wedstrijd: Omdat ook dragend Vlaanderen niet ontsnapt aan de WK-gekte, houden we een fotowedstrijd met als thema het WK en bij uitbreiding voetbal in het algemeen. Heb jij een leuke draagfoto waarop je hevig supportert, of heeft je doek de kleuren van je favoriete team, speel je voetbal met je kindje in een doek of drager, enz.. en wil je meedoen met onze wedstrijd? Stuur je foto dan voor 21 juli 23u59 naar
info@draagconsulenten.be 
 
 
De prijzen die je kan winnen:

*
3de plaats: speenketting in onze nationale driekleur, gemaakt door Elke van HET HAAKBEEST 

* 2de plaats: Verrassingspakketje door Ellen Merckx

* 1ste plaats: 4D-wrap Eucalyptus van Oogappel.be


(met welgemeende dank aan onze sponsors!
 

Wat brengt de toekomst?

 

In het najaar alvast een nieuwe nieuwsbrief met een overzichtje van onze zomeractiviteiten en de plannen voor 2015.

 

We zetten uiteraard onze samenwerking met de gezinsbond verder. Ook in het najaar liggen er al enkele tweedehandsbeurzen vast. Hou alvast onze FB-pagina en website in de gaten.

 

Onze consulenten zelf krijgen in het najaar een fijne bijscholing voorgeschoteld. Zo blijven we up to date en kunnen we jou op de beste manier verder helpen.

 

Veel draagplezier in de zomer en tot later!!

 

Draagconsulenten Vlaanderen vzw
 


 


 

Share
Tweet
Forward
+1
Copyright © 2014, DRAAGCONSULENTEN VLAANDEREN VZW, Alle rechten voorbehouden*

 

www.draagconsulenten.be

https://www.facebook.com/DraagconsulentenVlaanderen?fref=ts
info@draagconsulenten.be


unsubscribe from this list    update subscription preferences