Copy
Bekijk deze email in uw browser

A december to remember...


Beleef een onvergetelijke decembermaand in het Nederlands Zilvermuseum. Doe mee met de Sinterklaasactiviteiten of bewonder het museum in kerstsferen (na 5 december). Tijdens de Nacht van het Zilver, op 10 december, kun je tot 23:00 uur exclusieve rondleidingen volgen of een workshop doen. Kinderen kunnen zich alvast verheugen op een leuke workshop in de kerstvakantie: maak een sneeuwbol. En om in de agenda te noteren: op donderdag 16 januari openen we de nieuwe tentoonstelling 'Lot uit de Loterij'. 

Fijne feestdagen en een schitterende jaarwisseling gewenst!
Sinterklaas in het Zilvermuseum
Kom de Sint gedag zeggen op 2 december van 14:00 tot 15:00 uur. Kinderen kunnen op de foto en hun verlanglijstje achterlaten. Is de foto gemaakt? Bezoek dan zijn slaapkamer of help met het vinden van zijn verdwenen ring (€2,50 excl entree, kinderen tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een volwassene, Museumkaart geldig). En laat in de Zilverlounge een verlanglijstje achter. Geniet na met een warme chocolademelk en speculaas, nu voor maar €2,00.

 
Meer informatie
Ontdek Schoonhoven bij nacht

Beeld: Stage-Led
In de avond en nacht van 10 december is het de Nacht van het Zilver in Schoonhoven. Het Zilvermuseum is open tot 23:00 uur en bruist van de speciale activiteiten. Maak een parelhanger, volg een rondleiding op zaal of neem een kijkje in het depot met de directeur van het Zilvermuseum, Marcel Teheux. Kaartjes voor de activiteiten kosten €5,00 per persoon (excl entree à €7,50, Museumkaart geldig). 

Ook de rest van Schoonhoven bruist: de winkels, ateliers, juweliers en goud- en zilversmeden zijn ook geopend!
Wat is er te doen in het Zilvermuseum?
Wat is er te doen in Schoonhoven?
Kinderworkshop: maak een sneeuwbol
In de Zilverwerkplaats kunnen kinderen een speciale workshop volgen: maak een sneeuwbol. Een expert leert de kinderen de fijne kneepjes van het vak van de smid en helpt hen met het maken van hun eigen kunstwerk. De workshop wordt gegeven op dinsdag 27 december, woensdag 28 december, dinsdag 3 januari en woensdag 4 januari om 14:00 uur en kost €7,50 per kind (exclusief entree, tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, Museumkaart geldig). Reserveer een plekje voor de workshop via de webshop.
Reserveer een plekje
Kerstvakantie: maak een kersthanger
In de Zilverwerkplaats in het Zilvermuseum maken kinderen in de kerstvakantie een kersthanger. Voor €3,50 (excl entree, tot 18 jaar gratis onder begeleiding van een betalende volwassene, Museumkaart geldig) gaan kinderen aan de slag met het gereedschap van de smid. Wordt het een stoere, grappige, schattige of sierlijke kersthanger?

De kersthanger is op eigen gelegenheid te maken. Er is geen reservering voor nodig.
Meer over de kerstvakantie
Brut! en RTV Krimpenerwaard

Benieuwd naar de expositie 'Brut!' van Rob en Jaap Thalen? Bekijk dit filmpje van RTV Krimpenerwaard waarin presentatrice Wendy van Buren een bezoek brengt aan de expositie.

Inloopworkshop draadsieraad
Op zaterdag 3 december kun je aanschuiven bij de inloopworkshop Draadsieraad. Je maakt kennis met het gereedschap van de smid en gebruikt vervolgens jouw eigen creativiteit om een mooi en persoonlijk sieraad te maken. Na eerst geoefend te hebben ga je aan de slag met écht zilverdraad voor een prachtige hanger. Ben je dus nog op zoek naar het perfecte accessoire voor jouw feestdagenoutfit? Ontwerp en maak het zelf in het Nederlands Zilvermuseum!
 

 
Meer info en aanmelden
Geheim van de Smid, nog te zien t/m januari 2023

Beeld: Carla Leijen
 
Dit is een bijzondere sieradencassette, gemaakt door Gustav Beran in 1933 als afstudeerwerk. Het is een mooi voorbeeld van de techniek graveren. Als je goed kijkt, zie je dat de vlakken op verschillende manieren gegraveerd zijn. Deze sieradencasette en andere interessante stukken en technieken bewonder je in het Nederlands Zilvermuseum. De tentoonstelling Geheim van de Smid is nog te zien tot en met januari 2023.  
Geheim van de Smid
Blog van de conservator: hoe poets je zilver?
Hoe vaak wordt er in het Nederlands Zilvermuseum gepoetst? Dat is een van de meest gestelde vragen die wij krijgen in het museum. En vlak voor de feestdagen is het natuurlijk extra interessant om hier eens in te duiken. In deze blog vertelt conservator Lucinda Timmermans meer over dit proces. Wie weet komen de tips van pas voor uw eigen zilver. Zo staat uw zilver straks weer te stralen tijdens de feestdagen!
Lees de blog
Onderweg naar... Het Nederlands Zilvermuseum!
Op zondag 4 december komt het Nederlands Zilvermuseum voorbij in het programma Onderweg Naar de Regio op RTL4. Verschillende medewerkers van het Zilvermuseum vertellen meer over het museum en laten zien wat er zoal te doen is. Mis het niet!

P.S. Mocht je het tóch per ongeluk missen op 4 december... De aflevering wordt herhaald op zaterdag 10 december.
Schenken en nalaten
Wist u dat u het Nederlands Zilvermuseum kunt opnemen in uw nalatenschap? Door een culturele instelling, zoals het Nederlands Zilvermuseum, op te nemen in uw testament geeft u de traditie van zilver door aan volgende generaties.

Het Zilvermuseum heeft culturele ANBI-status en betaalt geen erfbelasting. Dat betekent dat uw bezittingen volledig ten gunste komen van het museum. Meer informatie? Bekijk onze website of neem direct contact met ons op: 0182 385 612 of info@zilvermuseum.nl.
Meer informatie
Margriet Winterfair
Van 25 november tot en met 1 december kon je het Nederlands Zilvermuseum vinden op de Margriet Winterfair. In totaal zijn ruim 500 mensen met een zelfgemaakte parelhanger naar huis gegaan, hebben honderden kandelaars een nieuwe eigenaar gevonden en gingen bijna 400 mensen met een Möbiushanger naar huis. Ook kwam Marcel Teheux, de directeur van het Zilvermuseum, nog even langs. Wat een gezellige boel, we hebben nu al zin in volgend jaar!
Verwacht: Lot uit de Loterij
Van 16 februari 2023 t/m 24 september 2023 is in het Nederlands Zilvermuseum de tentoonstelling 'Lot uit de Loterij' te zien. Loterijen waren een vorm van crowdfunding avant la lettre in de 16e en 17e eeuw. Hoe ging dat in z'n werk? En wat had dat met zilver te maken? Dat ontdek je in deze tentoonstelling!
Beeld: Carla Leijen 
Meer over deze tentoonstelling
In de (web)winkel
Deze theelichthouder geeft jouw interieur net een beetje extra glans tijdens de feestdagen! De theelichthouder is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kost €14,95.
 
Op zoek naar een bijzonder accessoire voor tijdens de feestdagen? Deze speld voegt wat extra feestelijkheid toe aan jouw outfit. Bekijk ook de andere sieraden van de Classics-collectie in de museumwinkel.
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2022 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp