Copy
Bekijk deze email in uw browser

Zilveren miniaturen in de Zilverstad

Zilveren miniaturen vieren vrijheid in de Zilverstad 

Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven zet dit jaar in de Nationale Museumweek (19-25 april 2021) de zilveren miniaturen als ‘pronkstuk’ centraal. De figuurtjes vieren samen hun vrijheid na corona in Zilverstad. Er is weer van alles mogelijk, zoals samen de Zilverdag vieren, dansen, muziek maken, winkelen, elkaar een knuffel geven en het museum bezoeken. Lees meer over de activiteiten en doe mee vanuit huis!

Miniaturen op social media
 
Op social media worden dagelijks miniaturen uitgelicht. Bekende, minder bekende en grappige figuren komen aan bod. Ook vertellen we wat over de geschiedenis van de miniaturen. Want ook al is dit 'klein zilverwerk', het is heel populair geweest en er zijn smeden die zich hebben gespecialiseerd in miniatuurzilver. 

De uitgelichte miniaturen komen ook op onze website te staan, volg de link naar de museumweek vanuit de banner. 
 
Deel je eigen miniatuur
 

Heb je zelf een bijzonder zilveren miniatuur thuis? Wat symboliseert de miniatuur voor jou?

We nodigen je van harte uit om deze te posten op social media met een tekstje erbij en ons te taggen of #vrijheidnacorona te gebruiken en #onsechtegoud. Schrijf je erbij door wie het gemaakt is en een jaartal, als je die informatie hebt?

Mailen mag ook, naar marketing@zilvermuseum.nl. We zullen het bericht dan liken en delen. 

Waar is....? Zoekplaat voor kinderen
 

Er zijn zoveel miniaturen...zie er maar eens een terug te vinden! Voor kinderen hebben we een leuke zoekplaat gemaakt. Met bijzondere figuurtjes zoals Pinokkio! Het is goed kijken tussen de huisdieren, beroepen en vervoermiddelen. 

De zoekplaat kun je downloaden en thuis uitprinten op A4. Ook leuk voor op school!

Download de zoekplaat
Koningsdag
Ook dit jaar zullen we Koningsdag in en om het huis moeten vieren. Maak er een gezellig feest van met deze Koningsdagkroon die je gemakkelijk maakt met materialen die iedereen wel in huis heeft!

Stuur je foto in met de #koningsdagkroon #zilvermuseum en we maken er een online feest van. Ook leuk om op school te maken of de BSO. 

Klik hier voor de beschrijving. 
Leuk om cadeau te geven voor moederdag of verjaardag
We willen je graag inspireren en laten genieten van onze collectie zilver. Je kunt ons helpen in deze moeilijke periode, zodat we je zowel digitaal als in het museum mooie tentoonstellingen en programma’s kunnen blijven bieden. Met je gift, groot of klein, help je het Zilvermuseum in een periode waarin we weinig inkomsten hebben. Steunen kan op verschillende manieren. Door een donatie (scan de code), door vriend te worden van het museum of door een schenking/legaat. 
Ook bedrijven kunnen bijdragen door middel van sponsoring van tentoonstellingen.
Steun het museum
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2021 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp