Copy
Bekijk deze email in uw browser
Glinster & glamour tijdens de Digitale Zilverdag

Het ambacht in de schijnwerpers en online activiteiten

Op 2e Pinksterdag bruist het doorgaans van de activiteit in Schoonhoven tijdens de Zilverdag. Dit jaar heeft de organisatie voor een andere invulling gekozen: de Zilverdag gaat digitaal! Middels een livestream presenteren de stad, het museum en de smeden zich. Kijk je ook mee? Naast dit evenement zijn we als museum ook heel blij te kunnen delen dat Lucinda Timmermans onze nieuwe conservator is. Verder blikken we terug op de Museumweek en geven we alvast een kijkje achter de schermen bij de tentoonstelling van Jan van Nouhuys. We hopen de deur snel weer te openen voor bezoekers!

Digitale Zilverdag
 
Dit jaar wordt de Zilverdag digitaal gehouden! Op maandag 24 mei kun je een Livestream volgen van 10.00 tot 17.00 uur op . En dat betekent een dag vol leuke activiteiten, kennis maken met de smeden in de stad en stemmen op de inzendingen van de Silver Challenge. De inzendingen voor de Silver Challenge worden voorgelegd aan een jury, bestaande uit Marcel Teheux, directeur Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, Pieter Vermeulen van de Vakschool Schoonhoven en gemmoloog/taxateur George Hamel. Tijdens de Zilverdag mag het publiek stemmen op de objecten. Houd onze social media in de gaten voor acties en informatie of kijk op onze website. 
Ga naar de Zilverdag
Nieuwe conservator, Lucinda Timmermans
 

Op 1 mei begon Lucinda Timmermans bij ons als conservator. De afgelopen jaren werkte ze bij Museum Boijmans Van Beuningen, het Rijksmuseum en het Zeeuws Museum, waar zij zich specialiseerde in de kunstnijverheid van metalen objecten. Zij schreef hierover meerdere artikelen, onder andere over Limoges email, aquamaniles en rammelaars.

Naast haar werk voor het Zilvermuseum is Lucinda lid van de keuringscommissie zilver bij de PAN en bestuurslid van de Stichting Mr. J.W. Frederiks, ter bevordering van de bestudering van de oudere kunstnijverheid. Lucinda schreef onlangs een artikel over 'Beaker with apes’ voor de Codart Canon, waarin 100 meesterwerken van de kunst uit de Nederlanden tot 1750 worden beschreven. Lees het artikel hier


Beaker with Apes ca. 1425 – 1450
Silver, silver gilt, painted enamel | 20 x 11.7 cm | Inv. no. 52.50
The Metropolitan Museum of Art, The Cloisters Collection, New York

Help mee! Prins Bernard Cultuurfonds Collecte
 


Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie gaat direct naar de organisatie die actie voert. Het Zilvermuseum collecteert om tablets te kunnen kopen voor educatieve doeleinden.

Lees meer over de collecte
Nieuwe aflevering De Glans van Zilver 'Jan van Nouhuys'
Edelsmid en presentatrice Wendy van Buren gaat in gesprek met Jan van Nouhuys over zijn nieuwe expositie Ground Hope in het Zilvermuseum.
Met dank aan RTV Krimpenerwaard. 
Webshop: Cadeaus voor vaderdag of verjaardag
Terugblik op de Museumweek 2021
Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven zette dit jaar in de Nationale Museumweek (19-25 april 2021) de zilveren miniaturen als ‘pronkstuk’ centraal. De figuurtjes vieren samen hun vrijheid na corona in Zilverstad. Er is weer van alles mogelijk, zoals samen de Zilverdag vieren, dansen, muziek maken, winkelen, elkaar een knuffel geven en het museum bezoeken. In dit filmpje legt verzamelaar dhr. Lemberger uit wat er bijzonder is aan de miniaturen in ons museum.
Blik terug op de museumweek 2021
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2021 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp