Copy
Bekijk deze email in uw browser

Een nieuw begin van het jaar met hoop en liefde

We staan aan het begin van 2021 en kijken uit naar de dag dat we de deur van het museum weer kunnen openen voor bezoekers! Op de achtergrond werken we aan de nieuwe expositie "Ground Hope" met kunst van Zilverkunstenaar Jan van Nouhuys. 

Voor de thuiswerkende kinderen, ouders, juffen en meesters hebben we twee leuke opdrachten voor thuis met het thema Valentijn. Stuur een foto van het resultaat naar marketing@zilvermuseum.nl en win één van de drie zilversmidkits voor thuis! We posten de foto op onze social media met #valentijnzilvermuseum. 

En voor wie nog op zoek is naar een leuk cadeau voor zijn geliefde, kijk eens in onze webshop, waar we veel nieuwe artikelen hebben. Je vindt er onder meer leuke en unieke sieraden van Jan Matthesius en Pauline Barendse van Dubbelop. Hun tentoonstelling wordt overigens met een maand verlengd tot half april. 

In ons online museum zijn weer wat nieuwe items toegevoegd, dus neem ook daar even een kijkje. Tot slot waarderen we elke vorm van steun aan het museum enorm, in de vorm van een donatie of vrijwilligerswerk. Daarmee houden we het vak en de geschiedenis in leven voor volgende generaties! 
Bezoek het online museum
Vanaf 18 februari 2021: Jan van Nouhuys met Ground Hope 
 

De expositie “Ground Hope” neemt de bezoeker mee op weg naar een lichtpunt aan de horizon. De pandemie, een economische recessie en andere onverwachte wendingen hebben impact op ons leven. Maar achter een crisis gaat volgens Jan van Nouhuys ook een opdracht schuil. Het is een tijd waarin nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan en andere verbindingen worden gezocht. Daarmee is er ook sprake van hoop. Als mensen in beweging komen met positieve ideeën en initiatieven leidt dit tot verbinding en verandering. Er ontstaat licht in ons denken en handelen. De expositie valt samen met een boek over het werk en leven van Jan. 

Lees meer over Ground Hope
Hansje in de Kelder in Tussen Kunst en Kitsch Extra
Afgelopen week was het Zilvermuseum te zien in ‘Tussen Kunst en Kitsch Extra’. Er wordt doorgepraat over één van de bijzondere vondsten uit de aflevering van ‘Tussen Kunst en Kitsch', dit keer Hansje in de Kelder.  

Zilverexpert Emiel Aardewerk neemt de kijker mee naar het Zilvermuseum waar een Hansje in de kelder staat uit de 17de eeuw en verschillende zilveren geboortegeschenken. Zo komt er nog een leuke geboortebeker voorbij van Dubbelop! Ook Schoonhoven komt in beeld en zilversmid Paul de Vries.  

Foto: Rein de Lange
Hansje in de Kelder is te zien in het Zilvermuseum. Er zijn er nog maar een stuk of zes in Nederland. Dit exemplaar is uit circa 1621 en gemaakt in Dordrecht. 
Love is all around
Voor de thuiswerkende kinderen, ouders, juffen en meesters...hebben we twee leuke opdrachten met het thema Valentijn. Ga aan de slag met materiaal dat iedereen wel in huis heeft en maak het gezellig! Of stuur het op naar iemand die je leuk vindt...wie weet krijg je een bericht terug! 

Klik hier voor de beschrijving van het hart of de hartenslinger

Stuur een foto van het resultaat naar marketing@zilvermuseum.nl en win een van de drie zilversmidkits voor thuis! We posten de foto op onze social media met #valentijnzilvermuseum.
♡ Maak nu een hart of slinger ♡
Shoppen voor Valentijn 
Bekijk meer cadeaus voor Valentijn
Boudoir in vogelvlucht
 
De tentoonstelling Boudoir is voorbij! We laten het nog een keer in vogelvlucht zien voor wie niet de gelegenheid had om te komen, of nog wil nagenieten. 
Steun het Zilvermuseum
We willen je graag inspireren en laten genieten van onze collectie zilver. Je kunt ons helpen in deze moeilijke periode, zodat we je zowel digitaal als in het museum mooie tentoonstellingen en programma’s kunnen blijven bieden. Met je gift, groot of klein, help je het Zilvermuseum in een periode waarin we weinig inkomsten hebben. Steunen kan op verschillende manieren. Door een donatie (via de code hiernaast), door vriend te worden van het museum of door een schenking/legaat. 
Ook bedrijven kunnen bijdragen door middel van sponsoring van tentoonstellingen.
Steun het museum
Vrijwilligers gezocht!
In het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is altijd wat te zien en te beleven. En dat kan niet zonder onze vrijwilligers! Onze organisatie is klein, flexibel en informeel. Als vrijwilliger maak je onderdeel uit van een team van circa 60 vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al meer dan tien jaar betrokken bij het museum. Er zijn trainingen en jaarlijks is er een uitje. Het Zilvermuseum zoekt nieuwe vrijwilligers, onder meer voor de winkel, balie en registratie. Kom je ons team versterken?
Bekijk de vacatures
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2021 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp