Copy
Bekijk deze email in uw browser
Bezoek het Zilvermuseum online

Het Zilvermuseum is nu even gesloten voor publiek, maar achter de schermen wordt heel hard gewerkt! Het museum is veel meer dan ooit online te bezoeken.

Steun het museum in deze tijd door vriend te worden of een donatie te doen. We stellen dit enorm op prijs en blijven ons inzetten voor een cultureel aanbod voor jong en oud.

Steun het museum
Feest! Nu digitaal

De bezoeker van de tentoonstelling FEEST! waant zich een gast op een luxueus feest. De tafel is aangekleed met groots zilver en eindigt met diverse couverts uit 1850 tot heden. De couverts geven in het kort de geschiedenis van Christofle weer op het gebied van stijlen, maar ook van hun bijzondere opdrachtgevers. Bijvoorbeeld de Franse koning Lodewijk Filips I, Keizer Napoleon III, het Ritz Hotel Parijs en Koningin Elizabeth II. Aan de wanden prijken meer dan 60 ontwerptekeningen van de diverse getoonde objecten. De bezoeker zal zich verbazen over het prachtige werk van Christofle. Het tafelzilver is aangevuld met porselein van Haviland en glasservies van o.a. het Nationaal Glasmuseum.

Feest! in huis
Smederijen Gilde St. Eloy op de kaart

 

In Zilverstad Schoonhoven is een netwerk van oude en nieuwe goud- en zilversmidswerkplaatsen te vinden. Veel van deze monumenten loop je onopgemerkt voorbij. René Kappers namens Historische Vereniging Schoonhoven: "Ze zijn lang niet altijd meer als zodanig in gebruik. Soms doen ze dienst als garage/schuur of woonruimte, maar vrijwel altijd zijn er authentieke elementen bewaard gebleven." Kappers heeft tips om het verborgen erfgoed te traceren: "Twee voordeuren in een woonhuis kunnen wijzen op de aanwezigheid van een oude zilversmidswerkplaats. Door de tweede deur konden de arbeiders het atelier bereiken. Daarnaast beschikt iedere werkplaats over veel en hoge ramen. Het daglicht was nodig om het 'priegelwerk' aan het goud en zilver beter te kunnen zien en om kunstlicht uit te sparen."

 

Wandel digitaal langs zilversmeden
De Zilversmid kit, thuis creatief aan de slag!

Speciaal voor kids...de Zilversmid kit. Met deze kit kunnen kinderen kennis maken met het ambacht van de zilver- en goudsmid. Waar je ook woont in Nederland, iedereen kan nu even zilversmid zijn voor een dag. Een heerlijke activiteit voor de regenachtige dagen. En elk resultaat is anders! Voor slecht 5,95 euro te bestellen in onze webshop. 
Bestel de Zilversmid kit
Zilvervlog
 
Medewerkers van het museum laten komende tijd hun favoriete of interessante objecten zien in het museum en vertellen daar wat over. 
Conservator Arjenne Bouwknegt aan het woord over haar favoriete object in het museum.
Hammerclub 2020 vanaf 1 juni 2020
Vanaf 1 juni zal de HammerClub ter gelegenheid van het 125e jubileumjaar van de vakschool exposeren in het museum. Eind mei verwachten we maar liefst 75 stukken van over de hele wereld. Het thema van 2020 is Open Up. Met de tentoonstelling willen we met elkaar de aandacht vestigen op het prachtige ambacht van zilversmeden. We hopen dat we tegen die tijd weer open kunnen met een 1,5 meter protocol en anders zullen we een interactieve tentoonstelling brengen! Alvast een voorproefje van de Peony Candlestick and Bowl van Janet Barber (UK).

Photo Credits / Bildnachweis: Philip Crinnan, Hanover Saffron 


 
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Copyright © 2020 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp