Copy
Bekijk deze email in uw browser

Een glansrijke kerst en op naar een mooi 2021!

Het jaar 2020 was een zeer bewogen jaar voor ons als museum. De coronapandemie wijzigde veel plannen. Toch kijken we terug op de mooie tentoonstelling Boudoir en de expositie Open Up van de HammerClub ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Vakschool. In het najaar exposeerde het Veelzijde-g Collectief hun textielkunst ‘Boek(en) vol Zilverwerken’. Na de tweede coronasluiting konden we bezoekers verrassen met Dubbelop, waarbij edelsmeden Pauline Barendse en Jan Matthesius laten zien hoe zij met hun vakmanschap de grenzen verkennen van het schijnbaar onmogelijke. Met als resultaat unieke objecten en sieraden die zeker tot de verbeelding spreken.

In ons online museum kunt u terugblikken op een aantal mooie exposities van 2020. En voor de mensen die op social media actief zijn hebben we iets leuks: Kijk hoe het thuis staat! Met deze Instagramfilters kun je thuis genieten van een prachtige kandelaber op tafel, een zilveren theepot of pas zelf eens de 100 jaar oude burgemeestersketen van Schoonhoven om. Vanaf 18 februari exposeert Jan van Nouhuys zijn werk met de tentoonstelling Ground Hope. En met hoop kijken we uit naar 2021! We wensen je fijne feestdagen en zien je graag weer na 19 januari in het Zilvermuseum. 
 
Bezoek het online museum
Dubbelop Pauline Barendse en Jan Matthesius
Tot en met 21 maart 2021 exposeren Pauline Barendse en Jan Matthesius in het Zilvermuseum. Op 12 december opende Saar de expositie door op het zilveren hart met zilverpoeder 'open' te schrijven. Saar is ook de jongste bruikleengever. Haar geboortebeker glimt in één van de vitrines. De expositie in het Zilvermuseum is één van de grootste die Dubbelop ooit gehad heeft. Pauline en Jan laten het publiek kennis maken met veertien verschillende technieken en thema’s die zij toepassen in hun werk. Lees meer over de expositie of bezoek de shop voor mooie cadeaus. Foto: Rob Glastra
Bezoek de Dubbelop shop online!
Hoe staat het? Antiek zilver bij je thuis deze kerst
 
Voor Instagrammers hebben we een aantal leuke filters laten maken. Daarmee kun je zien hoe klassiek zilver bij je thuis staat. Zoals bijvoorbeeld deze mooie kandalaber van Van Kempen en Zn. uit 1888. De zilverfabriek Van Kempen en Begeer was vroeger één van de grootste zilverleveranciers van Nederland. Een ander filter geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit objecten om zelf te passen. Kijk bijvoorbeeld hoe de 100 jaar oude Burgemeestersketen van Schoonhoven je staat, of het proefmodel van de tiara van de Mellerio parure van Koningin Emma. De foto's kun je natuurlijk nog leuk aankleden met gifjes, leef je uit! Stuur je foto naar onze account door ons te taggen of per direct message. Dan liken en delen we die natuurlijk. We zijn benieuwd. 
Naar Instagram
Zilversmid kit kerstvakantie

Maak zelf je eigen kersthanger met ster voor in de kerstboom. Speciaal gemaakt voor kinderen. Met behulp van de materialen, omschrijving en met de link naar een instructiefilmpje kun je zelf direct aan de slag gaan. Bekijk ook onze kersthanger met kerstboom. Naast de kerstversiering zijn er ook andere doe-het-zelf pakketjes voor thuis met de kinderen. 

Bij de verzendmethode graag afhalen aanvinken. De verzendkosten zijn al verrekend. Wij sturen uw pakket op. Je hoeft het niet af te halen!

Bestel de zilversmid kit voor thuis
Vanaf 18 februari 2021: Jan van Nouhuys met Ground Hope 
 

De expositie “Ground Hope” neemt de bezoeker mee op weg naar een lichtpunt aan de horizon. De pandemie, een economische recessie en andere onverwachte wendingen hebben impact op ons leven. Maar achter een crisis gaat volgens Jan van Nouhuys ook een opdracht schuil. Het is een tijd waarin nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan en andere verbindingen worden gezocht. Daarmee is er ook sprake van hoop. Als mensen in beweging komen met positieve ideeën en initiatieven leidt dit tot verbinding en verandering. Er ontstaat licht in ons denken en handelen. De expositie valt samen met de publicatie over het werk en leven van Jan. Lees meer op onze website. 

Lees meer over Ground Hope
Word vriend van het Zilvermuseum
In 1994 nam een enthousiaste groep zilverliefhebbers en betrokken museumbezoekers het initiatief voor een vriendenkring. Het Zilvermuseum is ontzettend blij met de vrienden, want vrienden steunen het museum niet alleen in financiële zin, ook is een groot aantal actief als vrijwilliger. Op deze kerstfoto staan veel objecten die in de loop der jaren met hulp van de vrienden zijn aangekocht. Wilt u ook vriend worden? Dat kan al voor € 20 per kalenderjaar, of samen met je partner voor € 35 per kalenderjaar. Voor meer informatie klik op de link hieronder. 

Foto: Carla Leijen
Vriend worden van het museum
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2020 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp