Copy
Bekijk deze email in uw browser
Vakantie in eigen land

Voor veel mensen zal de zomer bestaan uit uitjes in eigen land. Daarom hebben we extra veel activiteiten deze zomer in het museum! Het is heel gemakkelijk om bezoek aan het Zilvermuseum te combineren met wandelen of fietsen in de Krimpenerwaard. Ontdek de natuur, wandel door de polders, ga varen op de Lek of ontdek de smeden en juweliers in de historische stad Schoonhoven. Met kinderen bezoek je de speeltuin, het park of je maakt een tochtje naar de overkant met de veerpont. 

Beeld Madame de Pompadour (door François Boucher, 1750) via Harvard Arts Museums

Koop hier alvast een ticket voor het museum
Kijken! Zilver op TV

Op 2 juli is het Zilvermuseum te zien met een leuk item over de tentoonstelling Boudoir. Kijk het Ouderenjournaal om op omroep Max. Of kijk het later terug op uitzending gemist. 

Op 7 juni waren we te zien bij het programma 'Dus Ik Volg' van Stine Jensen, omroep Human. Over volgen en gevolgd worden, een populair thema. Stine interviewde Kasia Dolkowska die gefotografeerd werd door Lisa Wals tijdens de fotoshoot die voor onze campagnefoto. Kasia heeft meer dan 58.000 volgers en is een influencer. Op Instagram vind je haar onder @kasiadolkowska. 

Ook leuk is het item over over Han Goutier, die na zijn pensioen lessen zilversmeden ging volgen. Terwijl hij aan de slag was, kwam hij op de vorm van Nederland en besloot daar een speld van te maken om te verkopen. Kijk het hier terug op 9.33 minuten.
Doen! Op zoek naar de schat met Steve of de dwergen
 
Heeft je kind in Minecraft een eigen droomhuis gebouwd? Van glas en steen of juist van hout? En in welke kamer bewaart hij/zij zijn ‘kist’? In de pruikentijd vonden mensen het belangrijk worden om een eigen kamer in huis te hebben, voor muziek of speciaal voor de man of de vrouw. Voor de vrouw werd dit het boudoir. Met de speurtocht gaan kinderen op zoek naar grondstoffen als Lapis Lazuli en voorwerpen die in het boudoir werden gebruikt; van koninklijke reiskoffers tot schrijftafels. Kinderen maken een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvangen aan het einde een echte ‘schat’.  Prijs 4,50 euro. 
Maken! In de Zilverwerkplaats
In de zomervakantie kunnen kinderen de zilversmid in zichzelf ontdekken en aan de slag in de Zilverwerkplaats. Kruip voor een dag in de huid van een zilversmid en ontdek waar zilver vandaan komt, wat er vroeger met zilver werd gemaakt en waar het nu voor gebruikt wordt. Weet je bijvoorbeeld dat er in elke mobiele telefoon zilver zit? Na de speurtocht maak je een mooie vriendschapsring, sleutelhanger, soldatenplaatje of een pomander (geurhanger). Het Zilversmid voor een dag arrangement met werkstuk, speurtocht en diploma, chips en limonade is 6,00 euro per kind. Het museum bezoeken en een los werkstuk maken kan ook, kijk op de website naar de mogelijkheden!
Shoppen! Bedank iemand met de Heroes 2020 hanger of pin
 
Zilversmid Esther van Vliet heeft speciaal de Heroes2020® hanger of pin gemaakt. Dit is een teken van waardering en respect voor iedereen die zich in deze tijd zo enorm heeft ingezet. Denk aan verplegers en artsen, werknemers die om moeten gaan met lastige regels, buren die steeds alle boodschappen doen. Werknemers in de zorg. De juf die extra tijd online voor jouw kind heeft uitgetrokken. De lijst is eindeloos. Het zilveren sieraad symboliseert de overgang van deze donkere periode naar betere tijden. Een sieraad uit Schoonhoven, de Zilverstad. Geef de Heroes 2020® hanger of pin aan diegenen die het verdiend hebben. Lees meer of kijk het filmpje. De opbrengst gaat naar het Erasmus MC. Te koop in onze museumwinkel.
Hebben! Limited edition poster HammerClub OPEN UP
 

Van verschillende kanten bereikte ons de vraag of de campagneposter van de HammerClub ook te koop is. Daarom hebben we vanaf woensdag 1 juli een gelimiteerd aantal posters beschikbaar voor de verkoop in de winkel. De poster kost 3,95 en is op A3 formaat. Wees er snel bij!
Elke week komt één van de stukken terug in een filmpje op onze social media kanalen. Daarin legt een smid uit waar zijn/haar inspiratie vandaan kwam om een stuk te maken en of er speciale technieken zijn gebruikt. In de tentoonstelling kunnen er QR- codes gescand worden die leiden naar de filmpjes van de smeden. Ze zijn ook thuis te bekijken via Youtube. Hieronder een leuk filmpje. 
Bekijk het filmpje van Bruno Sievering-Tornow uit Duitsland

Inspecteren! Helpt jouw kind ons #kidsproof te worden?


Elk jaar kiezen kinderen t/m 12 jaar de leukste kidsproof musea van Nederland. Helpt jouw kind ons kidsproof te worden? Bezoek samen het Zilvermuseum en kijk goed om je heen. Is er genoeg te doen voor kinderen? Wat zou jouw kind veranderen als het directeur zou zijn? Stuur je inspectie t/m 30 augustus in via museumkids.nl en maak kans op vette prijzen!

Doe één van de speurtochten, maak een werkstuk in de Zilverwerkplaats, of ga met je familie op pad in Schoonhoven en ontdek de smeden.  

Geef even bij de balie even aan dat je de museuminspectie wilt doen.

Smeden! Workshop Potpourri doosje

 
Mensen hadden vroeger niet de mogelijkheid om hun kleding veel te wassen en in de huizen rook het ook niet altijd lekker fris. Daarom droegen ze een geurhanger om hun nek, de pomander. In het boudoir stond vaak een zilveren potpourri doosje. Bij deze instapworkshop maak je een potpourri-doosje. De workshop vindt plaats op zaterdag 15 augustus en kost 42,50 euro en duurt 3,5 uur inclusief rondleiding. Exclusief entree. Er wordt gewerkt met echt zilver. Vanaf 16 jaar. Maximaal 6 personen, er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Meld je telefonisch of per mail aan: info@zilvermuseum.nl

 

Ontdekken! De Zilverstad


Nieuw: De familiewandeling. Vanaf 18 juli is er in het museum een speciale familiewandeling van het Zilvermuseum in Schoonhoven verkrijgbaar. Zo wordt een uitje naar de Zilverstad nog aantrekkelijker voor gezinnen met kinderen die deze zomer in Nederland vakantie vieren. Binnenkort meer informatie op onze website! Of vraag ernaar bij de balie als je het museum bezoekt. 

Bedanken! Voor alle donaties

De collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook bekend als de Anjercollecte heeft dit jaar 845,- euro voor ons opgebracht! We willen iedereen enorm bedanken voor dit fantastische bedrag. We gaan er een bestemming voor vinden waar bezoekers direct profijt van hebben. 
 
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2020 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp