Copy
Bekijk deze email in uw browser

Vier de zomer in het Zilvermuseum!
 

Het Zilvermuseum bruist van de activiteiten deze zomer. Met de tips hieronder maak je er een leuke (vakantie)dag van! Een paar highlights alvast: op 17 september geeft edelsmid Maja Houtman een speciale workshop voor volwassenen: maak een theezeefje van zilverdraad en ontdek het geheim van deze smid,

Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Kom bijvoorbeeld naar de gratis vertelvoorstelling met Wouter van de Waterlinie op 20 augustus. En elke woensdagmiddag is er een workshop zilver delven.

Nieuw: Vanaf 16 augustus is de rondreizende expositie over de Oude Hollandse Waterlinie te zien. We zien je graag binnenkort in het museum. 
Maak een theezeefje met edelsmid Maja Houtman
Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende workshop voor volwassenen in Zilverstad Schoonhoven? Zilversmid Maja Houtman, bekend van haar bijzondere draadkunst, geeft op zaterdag 17 september eenmalig een heel speciale workshop. Ontdek hoe je een theezeefje maakt van echt zilverdraad! Lunch, koffie/thee en bezoek aan het Zilvermuseum zijn inbegrepen bij de workshop. Bekijk gelijk de expositie Strings Attached waar haar werk en dat van Karin Kortenhorst te zien is. Boek snel dit complete dagje uit, want vol=vol.
Boek nu een plek
Meet The Maker: Karin Kortenhorst
Op 24 september komt Karin Kortenhorst naar het Zilvermuseum om meer te vertellen over haar draadsculpturen. Ontdek waar zij haar inspiratie vandaan haalt en hoe zij haar objecten maakt. Karin beantwoordt graag alle vragen die je hebt!

Karin Kortenhorst (1961) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ze de richting 3-D DESIGN afrondde met sieraden als hoofdonderwerp. Van het maken van sieraden ontwikkelde ze zich naar het realiseren van monumentale, ruimtelijke sculpturen. Door de lucht te omkaderen wordt ruimte zichtbaar. 

 
Lees verder
Voorstelling Wouter van de Waterlinie
Op zaterdag 20 augustus komt de Oude Hollandse Waterlinie pas écht tot leven. Wouter van de Waterlinie komt naar Schoonhoven en vertelt over zijn belevenissen tijdens het Rampjaar in 1672. Hij loopt rond in Schoonhoven en in het Zilvermuseum om al jouw vragen over het Rampjaar en de Oude Hollandse Waterlinie te beantwoorden. En om 14.00 uur geeft hij een vertelvoorstelling voor kinderen (en ouders).

Aanmelden voor de voorstelling kan via onderstaande knop. Toegang is gratis.

Beeld: Sjaak Loef
Reserveer een plekje
Ontdek het geheim van de smid
 Kijk de smid op de vingers in de smederij en beleef het ambacht in de expositie Geheim van de Smid. Voor kinderen is er een spannende speurtocht.
Delf je eigen zilver en maak een sieraad!
Waar komt zilver eigenlijk vandaan? Mijnwerkers halen stukken steen uit de kilometerslange mijngangen. Met speciale machines wordt het zilver van het steen en andere mineralen gescheiden en uit de brokstukken gehaald. Daar kun je vervolgens de mooiste spullen van maken. In deze zomervakantieworkshop delf je zelf ‘zilver’ en maak je een mooie armband.

Elke woensdag om 14:00 uur, 7,50 per kind. Meld je aan door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl. 
 
Meld je aan
Maak je eigen bellenblaasstokje in de Zilverwerkplaats
Wat is er leuker dan in de zomervakantie bellen blazen met jouw zelfgemaakte bellenblaas? In de Zilverwerkplaats werk je met het gereedschap van een echte smid en knip, buig en versier je jouw eigen bellenblaasstokje. Wie kan er uiteindelijk de grootste bellen mee blazen?

Dagelijks in de Zilverwerkplaats, 3,50 per kind (excl. entree).
Blog: Gastarbeiders in de Zilverfabrieken
In de jaren ’60 was er veel werk in de zilverfabrieken en waren er te weinig mensen om aan de vraag te kunnen voldoen. Meerdere fabrieken zetten daarom arbeidsmigranten of gastarbeiders in. Marlene Martins deed onderzoek naar deze arbeidsmigranten en vertelt hun verhaal in de blog. 

Op de foto: Zilverfabriek Zilverstad bv, 8 oktober 1992. Bron: Streekarchief Midden-Holland. 
Beeld: P. van Oostrom 
Lees verder
Versterk jij ons team van vrijwilligers?
We zijn per direct op zoek naar vrijwilligers die een halve of hele dag bij de balie kunnen helpen met de ontvangst van bezoekers en lichte horecawerkzaamheden. Je bent gastvrij, klantgericht en geeft mensen een warm welkom. Je vertelt mensen over de lopende exposities en activiteiten. Verder weet je mensen naar de leukste plekjes in Schoonhoven en de Krimpenerwaard te verwijzen.
 
Meer informatie over deze vacature vind je op de website.
 
Meer informatie
In de (web)winkel
Bekijk de artikelen in de webshop
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2022 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp