Copy
Bekijk deze email in uw browser
Zilvermuseum werkt samen met CSG Willem de Zwijger voor Pop-Up museum op school
 
Het Zilvermuseum is als enige in de Provincie Zuid-Holland door de museumvereniging uitgekozen voor het unieke project 'Pop-up museum'. Dit project vindt plaats in de aanloop naar de nationale museumweek en is bedoeld om jongeren te betrekken bij de museumwereld. In Schoonhoven werkt het Zilvermuseum samen met CSG Willem de Zwijger om een Pop-up museum op school te realiseren. In januari maakten de leerlingen al kennis met de conservator, facilitair manager, communicatiemedewerker en directeur. Komende weken gaan de ze aan de slag met een thema, het uitzoeken van objecten voor hun tentoonstelling, posters en uitnodigingen. En dan komt natuurlijk de grote opening! De ontwikkelingen zijn te volgen via de social media van het Zilvermuseum.

Van Kempen en Begeer door de tijd heen vastgelegd

Van Kempen en Begeer, dat zijn de grote namen als het gaat om Zilver in Nederland. De huidige tentoonstelling Dynasty laat zien wat de ontwikkelingen waren binnen de familie, de bedrijven en het prachtige zilver dat zij maakten voor de gewone man maar ook voor het Koningshuis. Op de achtergrond werken onze vrijwilligers in het museum hard om stukken te digitaliseren en archiveren. Een belangrijk aspect daarbij is onder meer het plaatsen van objecten in de tijd en bij de juiste ontwerper. Een lastige klus, want helaas is niet alles bekend.
 
Vrijwilliger Aris de Bruijn heeft daarin onlangs een geweldige bijdrage geleverd door een overzichtskaart te maken waarin de directeuren van de bedrijven, de ontwerpers, de winkels, de zilvermerken en andere feitelijkheden terug te vinden zijn. Een meesterwerk, waar veel uren in zijn gaan zitten en wat door experts wordt gezien als een revolutie in het vastleggen van deze geschiedenis.  De kaart is in het groot geprint en zichtbaar voor het publiek in de Dynasty tentoonstlling en zal een plek krijgen in de vaste collectie.

Workshop kinderen voorjaarsvakantie

Op dinsdag 25-02-2020 om 14.30 uur is er weer een leuke voorjaarsworkshop voor kinderen vanaf 7 jaar. We gaan lekker aan de slag in het Zilverlab. We gaan een leuk voorjaarstafereeltje uitzagen uit aluminium. Klik hier voor meer informatie. Meld je wel aan want vol=vol. reservering@zilvermuseum.nl telefoon: 0182-385612 Entree is gratis t/m 17 jaar, kosten workshop €7,50

Voor jongere kinderen is er natuurlijk altijd een leuke speurtocht in het museum en op de andere dagen kunnen kinderen zelfstandig iets maken in het Zilverlab voor €2,-

 
En dat is liefde...

Ja, ik wil! Vraag je geliefde in het Zilvermuseum ten huwelijk op Valentijnsdag! Of kom van de week nog even langs bij de edelsmeden om een cadeautje te kopen. Geen tijd? Je kunt ook iets moois kopen in onze webshop. En weet je dat het museum ook een trouwlocatie is?
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Copyright © 2020 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp