Copy
Bekijk deze email in uw browser

Kroon op het werk

Op 18 februari kwam het boek over de zilverkunst van Jan van Nouhuys uit. Een prachtige weergave van Jan zijn oeuvre en een kroon op zijn werk. Het boek is een mooie verdieping of introductie op een bezoek aan de tentoonstelling Ground Hope, binnenkort te zien in het museum. 

Kort na de opening van Dubbelop moest het museum al sluiten, maar gelukkig kun je nu kennismaken met het werk en de smeden achter Dubbelop. RTV Krimpenerwaard maakte een reportage. En goed nieuws: de expositie wordt verlengd, datum volgt!

Tot slot zetten we ook graag de vrouwen uit de zilverwereld in de schijnwerpers. Want al was het vaak een mannenberoep, ook vrouwen hebben een belangrijke stempel gedrukt op het ontwerp en productie van zilver. Drie medewerkers vertellen in een vlog over een object gemaakt of ontworpen door (en soms ook voor) vrouwen.

En als we het over vrouwen hebben, kunnen we natuurlijk niet de serie over hofleveranciers vergeten van Blauw Bloed, waarin aandacht wordt besteed aan hofleverancier Mellerio. 

Veel lees-, kijk- en shopplezier gewenst thuis!
Boek Jan Van Nouhuys - Zilverkunst -

Grondlegger van de Nederlandse Zilverkunst

 

Op 18 februari verscheen het boek Jan van Nouhuys – Zilverkunst – Grondlegger van de Nederlandse hedendaagse zilverkunst. Jan verhief het ambacht van het zilversmeden tot autonome kunst. Daarbij denkend en werkend vanuit het eeuwenoude vakmanschap. En door anderen te inspireren en te motiveren een plek op te eisen voor hedendaags zilver. Zo initieerde hij het spraakmakende ‘Zilver in Beweging’ en realiseerde in ruim veertig jaar een oeuvre waarin artistieke zeggingskracht en vakmanschap samengaan. Het boek is een mooie verdieping bij de tentoonstelling Ground Hope, binnenkort in het Zilvermuseum. 

Bestel het boek
Internationale vrouwendag
Op maandag 8 maart is het internationale vrouwendag. Speciaal hiervoor hebben we drie korte vlogs opgenomen waarin medewerkers van het museum een vrouwelijke ontwerper of zilversmid uitlichten. Ontdek meer over Christa Ehrlich, Emmy Roth en Pauline Barendse.
 
Bekijk de vlogs
Achter de schermen bij Dubbelop
RTV Krimpenerwaard maakte een leuk item over Jan en Pauline van Dubbelop. Kijk mee achter de schermen hoe de tentoonstelling wordt klaargezet en leer deze Schoonhovense smeden en hun werk beter kennen in 'De glans van Zilver'. Heb je de tentoonstelling nog niet kunnen zien? Geen zorgen, want hij wordt verlengd. 
Mellerio Parure
Recent toonde Blauw Bloed een serie over hofleveranciers van juwelen, waarin ook verschillende sieraden van Mellerio aan bod kwamen. Het pasmodel van de tiara en de halsketting zijn te zien in het museum. Een interessant weetje: het pasmodel is ook gedragen is door Koningin Emma, maar hoe dat precies zit wordt in de video uitgelegd. 

Meer weten over hofleveranciers en kroonjuwelen? Koop het boek Schitterend Europa, over kroonjuwelen van Europese vorstenhuizen, zie de link hieronder bij de shop items. 
Lentekriebels
Steun het Zilvermuseum
We willen je graag inspireren en laten genieten van onze collectie zilver. Je kunt ons helpen in deze moeilijke periode, zodat we je zowel digitaal als in het museum mooie tentoonstellingen en programma’s kunnen blijven bieden. Met je gift, groot of klein, help je het Zilvermuseum in een periode waarin we weinig inkomsten hebben. Steunen kan op verschillende manieren. Door een donatie (via de code hiernaast), door vriend te worden van het museum of door een schenking/legaat. 
Ook bedrijven kunnen bijdragen door middel van sponsoring van tentoonstellingen.
Steun het museum
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2021 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp