Copy
Nieuwsbrief Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Bekijk deze email in uw browser
Inwoners Krimpenerwaard GRATIS naar het Zilvermuseum

Speciaal voor de inwoners van Krimpenerwaard opent het Zilvermuseum haar deuren op vrijdag 29 maart van 17:00 tot 21:00 uur. De toegang is gratis. Hiermee bedankt het museum de inwoners voor de financiële steun vanuit de gemeente Krimpenerwaard. 

Tijdens de open avond worden leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd waardoor je het museum nog beter leert kennen. 


Programma vrijdag 29 maart
17:00     Museum gratis open voor bewoners Krimpenerwaard
18:00     1e Rondleiding (max 20 personen op inschrijving)  
19:00     Workshop draadsieraad maken (materiaalkosten 15,-, op inschrijving)
20:00     2e Rondleiding (max 20 personen op inschrijving)
21:00     Einde avondWoon je niet in Krimpenerwaard en wil je het museum toch graag gratis bezoeken? Neem dan je Museumjaarkaart mee! 

 
BINNENKORT VERWACHT
Vanaf 27 juni a.s.
DYNASTY 

Voor- en tegenspoed, aantrekken en afstoten, intriges en koninklijke ambities kenmerkten de dynastieën van Van Kempen en Begeer. Machtige families met koninklijke ambities, fabrikanten die de wereld en echte royalty als hun klanten hadden. Sensationeel en onnavolgbaar. Voortdurend in de weer om macht te krijgen of te houden. Groots en meeslepend in alles wat ze deden. Een lange en rijke historie in Zilver.

Vakmanschap, handelsgeest, innovatie, design, durf en gedrevenheid, sociaal en royaal bracht hen als fabrikanten van zilveren gebruiksvoorwerpen tot in de hoogste kringen in binnen- en buitenland.

Wie waren deze majestueuze invloedrijke families? Welke relaties hadden zij onderling, tot elkaar en met de mensen in de fabrieken? Verhalen en zilver worden samengebracht in het Nederlands Zilvermuseum in de allesomvattende tentoonstelling Dynasty in Zilver.

De tentoonstelling Dynasty in Zilver – vanaf 27 juni 2019 te zien in het Zilvermuseum- vertelt het verhaal van de zilverfabrieken van Van Kempen en Begeer; de opkomst, ontwikkelingen maar ook de strubbelingen van elke generatie. Het is een kroniek vol verhalen van de mensen voor en achter de schermen van méér dan Koninklijke Van Kempen en Begeer.

 

 

Bezoek het Nederlands Zilvermuseum tijdens de Nationale Museumweek

van 8 t/m 14 april en bewonder ons Pronkstuk Pièce de Milieu. 
Nieuw in de Museumwinkel! 
Tijdloze iconische armbanden 

Banded Amsterdam brengt iconische tijdloze stalen armband met een arty coating die bovendien nog eens slijtvast, UV bestendig, waterproof is en natuurlijk zonder nikkel. De Banded Amsterdam visie start en eindigt bij het individu.

Het hart van Banded Amsterdam wordt gevormd door menselijke emoties veroorzaakt door verbeelding, hoop, verbinding en vriendschap. Nu te koop bij het Zilvermuseum vanaf 40 euro. 


www.zilvermuseum.nl 
Het Zilvermuseum ook voor uw zakelijke activiteiten

In het hart van de Zilverstad Schoonhoven biedt het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven een unieke ontvangstlocatie aan voor zakelijke bijeenkomsten. Combineer uw vergadering met een rondleiding, borrel of diner/buffet tussen de topstukken uit de collectie van het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact met ons op. info@zilvermuseum.nl of 0182-385612.

 

Activiteiten bij de tentoonstelling:

INSTAPRONDLEIDINGEN
Loop mee met onze instaprondleiding. Hoor de bijzondere verhalen over onze collectie en krijg meer achtergrondinformatie over de tentoonstelling.

31 maart, 28 april, 26 mei, 30 juni
Gratis met geldig entreebewijs.

ZILVERSPREEKUREN
Kom meer te weten over uw zilver.
29 maart (vol), 26 april*, 31 mei(vol), 28 juni*
* Zilverspreekuur - Taxatie
Gratis met geldig entreebewijs, vooraf inschrijven.

WORKSHOPS
Diverse workshops voor jong en oud.
Volwassenen: Inloop workshop draadsieraad of silhouette met echt zilver.
20 april, 25 mei, en 22 juni


Kinderen: Dagelijks Zilverlab
Voor alle workshops graag vooraf inschrijven.

DIVERSEN
Op safari, speurtocht voor kinderen
t/m  juni 2019


Nationale Zilverdag
10 juni 2019

 
Kijk voor de complete agenda, voorwaarden en meer informatie op onze website.
Volg ons ook op:
Copyright © 2019 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp