Copy
Bekijk deze email in uw browser
Een zomer vol zilver

Na de coronasluiting half maart zijn we ontzettend blij te kunnen melden dat we nu de deuren weer mogen openen voor het publiek! Het wordt een zomer vol bijzonder zilver in het museum, met maar liefst twee nieuwe tentoonstellingen: OPEN UP van de HammerClub, Boudoir en een solo-expositie van paul youenn.

We hebben diverse maatregelen genomen om te zorgen dat het museum zo veilig mogelijk bezocht kan worden. Wel moet u van te voren een kaartje kopen en een tijdslot boeken. Als u toch spontaan langskomt kunt u de QR -code scannen bij de voordeur met uw mobiele telefoon. U kunt dan kijken welk tijdstip nog vrij is die dag en meteen boeken. We kijken er naar uit u te zien!

Koop hier uw ticket
OPEN UP - expositie HammerClub

Op 2 juni 2020 opent het Nederlands Zilvermuseum de deuren met de internationale expositie OPEN UP. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat in Schoonhoven ruim 70 moderne zilveren objecten te zien zijn van over de hele wereld. De werken zijn vervaardigd voor het jaarlijks treffen van de HammerClub. De expositie is een samenwerking met Zadkine Vakschool Schoonhoven ter gelegenheid van hun 125-jarig bestaan en een inspiratie voor studenten en docenten. 

Het thema OPEN UP levert een grote variatie aan moderne zilverkunst op met heel kenmerkende hedendaagse vormgeving. Elke smid gebruikt weer andere technieken, gaat creatief om met het gebruik van materialen of heeft een heel eigen visie op design. Met korte filmpjes geven de smeden een kijkje achter de schermen hoe het object tot stand is gekomen. En zo kunnen ook de smeden die hun stuk niet konden opsturen door de coroa-crisis hun werk laten zien. OPEN UP is voor zowel de kunstliefhebber als leek een feest om te zien en te beleven. Kijk alvast naar een bijdrage van Maja Houtman (NL) en Genevieve E. Flynn (US). 

Boudoir
 
Een onderwerp dat tot de verbeelding spreekt en tegelijkertijd vraagtekens oproept. Want wat is een boudoir nu precies? En was deze echt pikant of stiekem toch wel degelijk? Voor alleen de rijken of ook de armen? Uiterlijk of innerlijk? De beleving rondom het boudoir is een van de vele controverses die in de loop van de geschiedenis is ontstaan. Een tegenstelling die in de huidige maatschappij méér speelt dan ooit tevoren. Want alles is in verandering, maar zoveel is precies hetzelfde.

Een prikkelende tentoonstelling met mooie stukken van onder meer de Koninklijke Verzamelingen, het Rijksmuseum en het Tassenmuseum. We zijn nog in afwachting van enkele stukken, maar het grootste deel van de tentoonstelling zal vanaf dinsdag al  te zien zijn. 
paul youenn - Moon 925
 

Binnenkort in het echte te zien, de unieke lepels van kunstenaar ontwerper paul youenn, Moon 925. Dankzij een algoritme dat hij ontwikkelde, begon paul youenn met het materialiseren van vibrerende golven. Gedreven door de wil om deze vibraties te proeven, past hij de textuur toe op de achterkant van lepels. paul: "De lepel is het meest intieme dagelijkse object van de hedendaagse maatschappij...
Lees meer over Moon 925
Zilverlab wordt Zilverwerkplaats
 
Het Zilverlab wordt vanaf nu de Zilverwerkplaats. En daar bieden we komende tijd ook weer leuke activiteiten voor kinderen, Zo kunnen ze wat maken maken voor vaderdag (21 juni) of gewoon iets leuks voor zichzelf! Denk aan een sleutelhanger of mooie ring.

De Zilverwerkplaats heeft een nieuwe indeling gekregen en we laten hier ook traditioneel gereedschap zien. Naast de activiteiten in het lab blijven we ook de succesvolle Zilversmidkit op de website aanbieden en de lessen voor op school. 
Activiteiten en workshops
 
Er zullen voorlopig nog geen rondleidingen plaatsvinden, maar er wordt op interactieve wijze verdiepende informatie geboden. Het Zilverspreekuur gaat vanaf juni weer door op afspraak en met gepaste afstand. Workshops voor volwassen vinden nog niet plaats, maar zij kunnen wel een workshoppakket aanschaffen in de winkel en zelf thuis aan de slag gaan. Dit is verkrijgbaar vanaf 8 juni en volgt het thema van de tentoonstelling Boudoir. Actuele informatie over de activiteiten communiceren we via de website, nieuwsbrief en social media. 

Prins Bernard Cultuurfonds/ Anjercollectie

De collectie die normaal door het Prins Bernard Cultuurfonds wordt gehouden kan door corona niet aan de deur gehouden worden. Door het coronavirus zit ook het lokale culturele leven in zwaar weer. Zo ook het Zilvermuseum. Vandaar dat ze deze week een mobiele collecte doen, onder de vlag van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ook bekend als de Anjercollecte. Het fonds roept iedereen op om de link te delen. Normaal gesproken krijgt onze organisatie 75% van de opbrengst zelf, dit jaar mogen we 100% houden! Dus elke euro en elke cent gaat via onderstaande link rechtstreeks naar ons toe! Er staat standaard door het Cultuurfonds een bedrag van 5 euro ingevuld, maar dat kunt u zelf veranderen. Steunt u ons met uw bijdrage?
 
Doe mee aan de Anjercollecte
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2020 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp