Copy
Bekijk deze email in uw browser
De meivakantie is voor de scholieren weer begonnen! Wat staat er voor leuks op het programma in het Zilvermuseum komende weken? Daar lees je in deze nieuwsbrief meer over. 

Met Koningsdag in aantocht kan een Hollands gevoel natuurlijk niet ontbreken. Kinderen maken de komende dagen een mooie Koningsdagkroon in de Zilverwerkplaats. Ook kun je in de winkel een zilveren 'Nederlandje' kopen om je outfit mee af te maken. Op moederdag zetten we de vrouwelijke smeden in de schijnwerpers en is er een arrangement met lekkers om samen te genieten van een dagje uit. 

Het koninklijke gevoel houden we nog even vast, zo kun je in de blog van de conservator meer lezen over de rammelaar die gemaakt werd ter ere van de geboorte van prinses Juliana. 

Voor de expositie 'Geheim van de Smid' staat een rondleiding op de planning voor volwassenen en kinderen kunnen op ontdekkingstocht met een leuke speurtocht. Of volg de workshop Schatkistje maken!

Vergeet niet alvast de Zilverdag in Schoonhoven in je agenda te noteren op maandag 6 juni, 2e Pinksterdag. Het museum is dan open en er is van alles te doen!
Koop je tickets
Rondleiding Geheim van de Smid

Hoe maakt een goud- of zilversmid bepaalde objecten? Nog steeds vragen kunst- en zilverexperts zich dat regelmatig af. Tijdens deze rondleiding licht één van onze gidsen een tipje van de sluier op. Je ontdekt het verhaal achter verschillende pronkstukken, zoals de technieken en gereedschappen waarmee ze gemaakt zijn. De rondleiding is op 22 mei om 11.00 uur of 14.00 uur. Prijs, 5 euro p.p. excl. entree. 

Aanmelden kan via reservering@zilvermuseum.nl of telefonisch, vraag naar Lisette van der Eijk of Mineke Apon 0182-385612.
Maak je eigen schatkistje!
Bij de expositie 'Geheim van de Smid' ontdek je hoe een zilversmid bepaalde dingen maakt. Maar er zijn ook kneepjes van het vak die de smid geheim houdt, want dat is zijn specialiteit! Misschien heb jij ook wel geheimen of schatten die je graag wilt bewaren op een veilige plek. In deze workshop maak je jouw eigen schatkistje om mee naar huis te nemen. Wat ga jij erin stoppen? De workshop duurt een ongeveer 45 minuten. Woensdag 4 mei, 14:00 uur, 7,50 euro. Aanmelden kan door te mailen naar reservering@zilvermuseum.nl.
 
Aanmelden Workshop Schatkistje maken
Koningsdagkroon

Het is bijna Koningsdag! Tijd voor een bezoek aan de kermis en de vrijmarkt. En om het extra feestelijk te maken zet jij je eigen gemaakte kroon op. Wie maakt de mooiste of gekste kroon? Dagelijks kun je in de Zilverwerkplaats zelf aan de slag en voor 3,50 euro een eigen kroon smeden. Reserveren niet nodig en de activiteit is op eigen gelegenheid te doen. Van zaterdag 23 april tot en met 26 april, 3,50 euro exclusief entree (kinderen hebben gratis entree onder begeleiding van een volwassene, max 4 kinderen).

Lees meer
Speurtocht
Houd je van mysterie? Ontrafel het geheim van de smid met de speurtocht die hoort bij de tentoonstelling Geheim van de Smid. Wie lost de puzzels het snelste op, kraakt de code en ontdekt het geheim van de smid als allereerste?

Bij de balie kun je twee speurtochten kopen: 'Geheim van de Smid' die bij de expositie hoort of 'Zilversmid voor een dag'. Prijs is 5,50 euro inclusief werkstuk in de Zilverwerkplaats. Entree is gratis voor kinderen onder begeleiding van een volwassene. 
In de webshop

Om in de sfeer van Koningsdag of Bevrijdingsdag te komen! Of voor de echte voetbalfans. Dit Zilveren Nederlandje is te koop als pin of hanger en maakt je oranje-outfit helemaal af. Hét Nederlandje is een handgemaakt sieraad van 1e graads (925) zilver uit Schoonhoven, de Zilverstad van Nederland. Afmeting (van Noord-Groningen naar Zuid-Limburg): 20 mm.

Han Goutier is de edelsmid achter dit ontwerp. Van 1980 tot 2015 was Han huisarts in de Zilverstad Schoonhoven. Na zijn pensionering in 2015 maakte hij een carrière-switch naar edelsmid.

Koop 'm nu!
Met moeders naar het Zilvermuseum! 8 mei
Wil je iets leuks doen met je moeder op moederdag, zondag 8 mei aanstaande? We hebben een leuke aanbieding. Kom samen naar het museum en volg om 14.00 uur de rondleiding over vrouwelijke smeden. Ontdek welke rol vrouwen speelden in het vak en hoe zij zelfstandig aan de slag gingen en hun bijdrage leverden met innovatieve ontwerpen en objecten. Daarna is er koffie en thee met extra lekkernijen!

Zondag 8 mei 2022, 14.00 uur, kosten 12,50 euro p.p. en entree. Museumkaart geldig. Ook apart te boeken voor groepen!
Oekraïense vluchtelingen bezoeken Zilvermuseum
Op donderdag 14 april kwam een groep Oekraïense vluchtelingen kennis maken met het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Tijdens een rondleiding hoorden de mensen meer over de zilvertraditie in Nederland en de kinderen maakten in de Zilverwerkplaats een mooie ring. 
Uitgelicht: Koninklijke rammelaar
Hoe zijn de objecten van het Zilvermuseum hier terechtgekomen? En wat maakt ze zo bijzonder? Lucinda Timmermans, conservator van het Nederlands Zilvermuseum, vertelt meer over de meest speciale objecten in de blog op de website.

Deze keer leer je meer over de rammelaar die ter ere van de geboorte van prinses Juliana werd gemaakt. 
Lees de blog
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2022 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp