Copy
Bekijk deze email in uw browser

Vijf ideeën voor deze maand!

Even geen idee meer wat je kan gaan doen? In en om het Zilvermuseum is er van alles te zien en beleven. Daarom hebben we vijf ideeën voor je op een rijtje gezet. Je kunt online heel makkelijk tickets kopen en zien wanneer het drukker is. Spontaan bezoek is ook nog steeds mogelijk! In de volgende nieuwsbrief werpen we een blik op nieuwe exposities in het najaar, dus houd de mailbox in de gaten.
Koop hier tickets voor het museum
Idee 1: Ga zelf ajour zagen en maak een Potpourri potje
Mensen hadden vroeger niet de mogelijkheid om hun kleding veel te wassen en in de huizen rook het ook niet altijd lekker fris. Daarom droegen ze een geurhanger om hun nek, de pomander. In het boudoir stond vaak ook een zilveren potpourri doosje. Bij deze workshop maak je een potpourri-potje. De workshop vindt plaats op zaterdag 15 augustus en kost € 42,50 en duurt 3,5 uur inclusief rondleiding. Exclusief entree. Er wordt gewerkt met echt zilver. Vanaf 16 jaar. Maximaal 8 personen. Meld je telefonisch of per mail aan: info@zilvermuseum.nl 
Kijk voor andere workshops op onze website en Facebookpagina. 

 
Idee 2: Speurtocht Minecraft of Zeven Dwergen
 
Voor de kinderen: Leuke speurtocht in Minecraft of de Zeven Dwergen stijl bij de tentoonstelling Boudoir. In de pruikentijd vonden mensen het belangrijk om een eigen kamer in huis te hebben, bijvoorbeeld voor muziek maken of optutten. Voor de vrouw werd dit het boudoir. Met de speurtocht gaan kinderen op zoek naar grondstoffen als Lapis Lazuli en voorwerpen die in het boudoir werden gebruikt; van make-up doosjes tot waaiers en koninklijke reiskoffers. Kinderen maken een schatkistje in de Zilverwerkplaats en ontvangen aan het einde een echte ‘schat’.  Prijs € 4,50. 
Idee 3: Stadswandeling Meestertekens
Nieuw: Een speciale familiewandeling van het Zilvermuseum in Schoonhoven. Ontdek de zilverstad met een wandeling langs oude Zilversmidwerkplaatsen en ga op zoek naar meestertekens! De familiespeurtocht kost € 7,50 en bestaat uit een boekje voor kinderen, een boekje voor de begeleiders en natuurlijk een speciaal werkstuk voor één kind in de Zilverwerkplaats. Meer dan één kind mee? Voor € 2,50 kunnen extra werkstukjes worden bijgekocht. 

Geen kinderen en toch wandelen? Ook dat kan! De losse stadswandeling kost € 4,95 bij de balie, i.c.m. een entreebewijs voor het museum. 
Idee 4: Bezoek nu nog de speciale tentoonstelling OPEN UP 
 
Nog even en dan moeten we alweer afscheid nemen van de mooie objecten van internationaal bekende smeden van de HammerClub. Kom nog snel kijken!

Elke week komt één van de stukken terug in een filmpje op onze social media kanalen. Daarin legt een smid uit waar zijn/haar inspiratie vandaan kwam om een stuk te maken en of er speciale technieken zijn gebruikt. In de tentoonstelling kunnen er QR- codes gescand worden die leiden naar de filmpjes van de smeden. Neem alvast een kijkje thuis op Youtube. 
Tip 5: Aan de slag thuis of met de BSO
Het is natuurlijk leuk om erop uit te gaan. Kan dat niet, dan hebben we voor thuis of op de Buitenschoolse Opvang ook heel leuke pakketjes en tips om zelf aan de slag te gaan.

De Zilversmid kit koop je in de webshop of in de winkel. Onder Educatie staan op de website ook gratis activiteiten. 

Wil je een groter aantal bestellen voor de kinderopvang? Neem dan even telefonisch contact op. 
Volg ons ook op
Facebookpagina Zilvermuseum
Twitter Zilvermuseum
Website Zilvermuseum
Instagram
Email
YouTube
Copyright © 2020 Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp