Copy
Mesečne novice SZKO – april 2015
Novice si preberite v svojem brskalniku.
MESEČNE NOVICE SZKO – APRIL 2015

V spomladanski številki revije Kakovost o razvoju osebne kakovosti
Izšla je nova številka revija Kakovost, ki jo prejemate vsi člani SZKO. Nosilna tema tokratne številke je osebna kakovost in njen razvoj, čemur se je posvetila tudi dr. Mila Božič, ustanoviteljica Inštituta BE-i, ki meni, da sta osebna kakovost in »ljudi na prvo mesto« koncepta, ki pri vodenju in razvoju kakovosti pomenita pravo revolucijo.

Orodja kakovosti na spletni strani SZKO
Na spletni strani SZKO smo odprli novo rubriko, v kateri smo zbrali orodja kakovosti, do zdaj objavljena v sredinski prilogi revije Kakovost. S tem omogočamo članom, da na enem mestu hitro pridejo do informacij o za kakovostnike najpomembnejših orodjih in metodah.
 

Katerim znakom in certifikatom sploh verjeti?
Na delavnici o znaku SQ, ki je v potekala v sredo, 22. aprila, v prostorih GZS, je mag. Maša Muster, vodja kvalitativnih raziskav na Mediani, predstavila raziskavo, v kateri so preučili prepoznavnost in verodostojnost nekaterih znakov in certifikatov, ki se blagovnim znamkam in/ali podjetjem podeljujejo na slovenskem trgu. Pod drobnogled so vzeli certifikate Trusted Brand, Best Buy, Produkt leta in Qudal.

Prijave na majsko izobraževanje EAT možne še do konca naslednjega tedna
SZKO v sodelovanju z Uradom RS  za meroslovje (MIRS) v letošnjem letu organizira že tretje usposabljanje za ocenjevalce po modelu odličnosti EFQM. To bo potekalo med 13. in 15. majem 2015 v prostorih GZS v Ljubljani. Na voljo je še nekaj prostih mest. Prijavnica na usposabljanje je dostopna tu.

Objavljen javni razpis za prijavo za Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2015
V petek, 10. aprila 2015, je bil v Uradnem listu RS objavljen javni razpis za zbiranje prijav za kandidaturo organizacij za priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2015. Zadnji rok za prijavo na javni razpis je 14. september 2015.

Izpolnite anketo o liku kakovostnika
Strokovni svet SZKO vas vljudno vabi, da do jutri, petka, 24. aprila, izpolnite kratko anketo o liku kakovostnika (seveda če je še niste). Z njo želimo izvedeti, ali in kako so se spremenili lik, delo in pristojnosti vodje kakovosti v organizacijah ter kakšna bo njegova vloga v prihodnosti.
Hvala za vaše sodelovanje!

 

Mladi menedžerji, vabljeni k sodelovanju v mednarodni raziskavi
Katedra za psihologijo dela in organizacije oddelka za psihologijo na ljubljanski Filozofski fakulteti skupaj s kolegi psihologi iz Srbije in Rusije izvaja mednarodno raziskavo, katere namen je identificirati ključne dejavnike, po katerih menedžerji pri sebi vrednotijo učinkovitost svojega dela. K izpolnitvi vprašalnika vabijo menedžerke in menedžerje v starosti od 26 do 42 let, z najmanj tremi leti delovnih izkušenj na področju vodenja ter vsaj petimi podrejenimi. 

Slovensko združenje za kakovost in odličnost postalo partner FOŠ
V marcu 2015 sta Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu (FOŠ) in Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) sklenila pogodbo o partnerstvu, kjer SZKO prevzema vlogo »animatorja odličnosti«.


Dogodki SZKO


13.-15. maj 2015: Usposabljanje za ocenjevalca PRSPO po modelu odličnosti EFQM/PRSPO (EAT), organizatorja: SZKO in MIRS, lokacija: GZS, Ljubljana
14.-18. september 20151. modul usposabljanja za vodje kakovosti QM, organizator: SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
12.-16. oktober 2015: 2. modul usposabljanja za vodje kakovosti QM, organizator: SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
12.-13. november 201524. letna konferenca SZKO, organizator: SZKO, lokacija: GH Bernardin, Portorož

 
Dogodki partnerskih in sorodnih organizacij

14. maj 2015: Slovesna podelitev Priznanja RS za poslovno odličnost (PRSPO 2014), organizator: Urad RS za meroslovje, lokacija: Kulturni center Janeza Trdine, Novo mesto
22. maj 2015: 6. forum operativne odličnosti, organizator: Strokovno društvo za operativno odličnost (SDOO), lokacija: GZS, Ljubljana
5. junij 2015: Good Practice Visit: BOSCH Tecnologie Diesel e Sistemi frenanti, organizator: EFQM, lokacija: Bari, Italija

Za več dogodkov obiščite
spletno stran SZKO.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Spletna stran
Spletna stran
Copyright © 2014 Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Mesečne novice ste prejeli, ker ste član SZKO ali ste se udeležili katerega od preteklih dogodkov združenja.

Če mesečnih novic SZKO ne želite prejemati, se lahko odjavite s klikom na to povezavo.