Copy
Mesečne novice SZKO - julij 2014
Novice si preberite v svojem brskalniku.

Mesečne novice

Julij 2014

Spoštovani člani SZKO,

 
kot Združenje za kakovost in odličnost, katerega naloga je spodbujati ljudi k več kakovosti v organizacijah in svojem okolju, tudi sami stremimo k stalnim izboljšavam. Vedno več članov aktivno sodeluje pri preoblikovanju združenja in uresničevanju naših prizadevanj. V preteklih mesecih smo naredili velik korak naprej na številnih področjih.

Ustanovili smo program za uporabo modela odličnosti EFQM, ki si prizadeva za promocijo odličnosti in modela odličnosti EFQM na vseh področjih družbenega razvoja. Program dela je objavljen
na tej povezavi. V marcu smo že izvedli izobraževanje Leaders for Excellence (L4E), julija pa smo se udeležili posveta PRSPO o dobrih praksah in koristih modela odličnosti EFQM.


Junija smo aktivno sodelovali na strokovnem posvetu »Strokovna izhodišča za reformo zdravstvenega sistema« pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja,Udeležili smo se tudi kongresa Evropske organizacije za kakovost (EOQ) in podelili znake Slovenska kakovost (SQ).
 
Vse aktivnosti, ki smo se jim posvečali v minulih mesecih, so objavljene na osveženi
spletni strani SZKO, ki jo redno ažuriramo z dodajanjem novih, aktualnih vsebin v rubriki Novice. Veseli nas, da ste člani aktivni tudi v medijih. V rubriki Mediji o nas si lahko med drugim preberete intervju s predsednikom SZKO Janezom Benčino, objavljenim v poletni številki revije Obrtnik, članek v Delu, v katerem podpredsednik SZKO Zoran Lekič govori o znaku SQ, in članek dr. Markusa Pedeville »Vsi zdravstveni problemi v računalniku«, ki je bil prav tako objavljen v Delu.
 
Na spletni strani smo objavili
gradiva iz preteklih konferenc SZKO, vključno z zborniki in videoposnetki ter podeljenimi nagradami. Dodali smo tudi novo rubriko Publikacije, kjer boste poleg revije Kakovost lahko našli tudi druga gradiva, ki jih izdaja SZKO. Vsak mesec vam bomo poslali Mesečne novice o tekočem dogajanju v SZKO, prav tako vam bomo redno posredovali eNovice, ki jih v SZKO nadaljujemo s prenosom aktivnosti SFPO.
 
Zlasti aktivni so člani organov SZKO.
Opise članov smo dodali na spletno stran, manjkajoče opise pa bomo dodajali sproti. Seveda bomo z veseljem sprejeli vaše predloge izboljšav ali dopolnitev vsebin spletne strani.
 
Veseli me, da novi izvršni direktor mag. Aleš Košir skrbi za izvajanje zastavljenih programskih usmeritev. Tako je na novo organiziral delo pisarne SZKO in vas vse prav lepo vabi k obisku. 
 
V prihodnjih mesecih nas prav tako čaka veliko aktivnosti. Jeseni začnemo s prenovljenim izobraževanjem za menedžerje kakovosti QM; vključene so novosti ISO 9001. Vsi, ki bi se radi udeležili usposabljanja, se nanj prijavite
tu. Smo tudi v intenzivnih pripravah na letno konferenco SZKO, na katero vabimo ugledne domače in tuje predavatelje. Na konferenco se lahko prijavite na tej povezavi. Vabimo vas, da nam posredujete predloge kandidatov za letošnje dobitnike nagrad in priznanj SZKO, ki jih bomo podelili na konferenci.  


Septembra bomo nastopili na obrtnem sejmu Celje, še isti mesec pa bo potekal tudi naš občni zbor z volitvami v SZKO. Vljudno vabljeni, da se ga udeležite!

Vse preostale dogodke SZKO in partnerskih organizacij si lahko ogledate na spletni strani v rubriki Koledar dogodkov, pripravili pa smo tudi spletni koledar z dogodki, ki si ga lahko uvozite v svoj računalnik ali na telefon. 

Člani ste dobili tudi položnice za plačilo članarine in vas lepo prosimo, da jih poravnate in pripomorete k izvajanju začrtanih aktivnosti.
 
Lepo vas pozdravljam in vam želim prijetno poletje!
 
Janez Benčina, predsednik SZKO

AKTUALNE OBJAVE NA SPLETNI STRANI SZKO

Razpisani jesenski termini izobraževanj za menedžerje kakovosti

Slovensko združenje za kakovost in odličnost je razpisalo jesenske termine usposabljanj za menedžerje kakovosti QM. Z izobraževanjem, ki poteka v štirih modulih po en teden, pridobi slušatelj celovito in zaokroženo znanje s področja vodenja kakovosti.
 

Vabljeni k prijavi na javni razpis za PRSPO 2014

Še do 22. septembra 2014 se lahko prijavite na javni razpis za Priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) za leto 2014, ki je bil objavljen 18. aprila 2014 v Uradnem listu RS.

Vabilo na občni zbor 2014

Redni občni zbor SZKO bo v četrtek, 25. septembra 2014, v dvorani A v medetaži na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, s pričetkom ob 17h.

23. letna konferenca SZKO

Vabimo vas k udeležbi na letni konferenci SZKO, ki bo pod sloganom »Celovito prestrukturiranje? Odgovor je kakovost!« potekala 13. in 14. novembra 2014 v Portorožu.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Spletna stran
Spletna stran
Copyright © 2014 Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Mesečne novice ste prejeli, ker ste član SZKO ali ste se udeležili katerega od preteklih dogodkov združenja.

Če mesečnih novic SZKO ne želite prejemati, se lahko odjavite s klikom na to povezavo.