Copy
Mesečne novice SZKO – maj 2015
Novice si preberite v svojem brskalniku.
MESEČNE NOVICE SZKO – MAJ 2015

Vabljeni na občni zbor SZKO
Vabimo vas na redni občni zbor SZKO, ki bo v torek, 23. junija 2015, ob 17. uri (v dvorani A v medetaži na Gospodarski zbornici Slovenije na Dimičevi 13 v Ljubljani). Vabljeni tudi k oddaji kandidature za volitve v organe SZKO, ki jih na e-naslov info@szko.si sprejemamo do 9. junija 2015 do 12. ure.

Uspešno izveden posvet sekcije za zdravstvo
Sekcija za kakovost v zdravstvu Slovenskega združenja za kakovost in odličnost (SZKO), ki jo vodi Sandra Tušar, je v torek, 26. maja 2015, organizirala popoldansko srečanje na temo ocenjevanja varnosti v zdravstvu in obveščanja javnosti o tem.

Zabeležite si datum 24. letne konference SZKO!
Priprave na letno konferenco SZKO, ki bo 12. in 13. novembra 2015 v GH Bernardin v Portorožu, so že v polnem teku. Vabimo vas, da na konferenci sodelujete s svojim prispevkom. 
 

Predlagajte kandidate za nagrado in priznanja SZKO!
Tudi letos bomo po koncu prvega dne letne konference SZKO podelili nagrade in priznanja združenja.
Vabimo vas, da predlagate kandidate za letošnje nagrajence. Pisne predloge z utemeljitvami pošljite na naslov SZKO najkasneje do 31. avgusta 2015.

 

Najvišje priznanje RS za poslovno odličnost za leto 2014 ni bilo podeljeno
Odbor za priznanja PRSPO ni prepoznal nobene organizacije, ki bi ustrezala najvišjim standardom za podelitev priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za minulo leto 2014. Zato je sklenil, da se najvišje priznanje RS za poslovno odličnost za leto 2014 ne podeli. 

Posvet o PRSPO 2015
Urad RS za meroslovje (MIRS) in Slovensko združenje za kakovost in odličnost (SZKO) v sredo, 17. junija 2015, organizirata posvet o priznanju RS za poslovno odličnost (PRSPO). Na posvetu in dveh okroglih mizah bodo predstavljene dobre prakse s strani organizacij iz javnega in zasebnega sektorja ter koristi modela odličnosti EFQM. 
 

Usposabljanje za ocenjevalce po modelu odličnosti EFQM tudi v juliju
Obveščamo vas, da bo SZKO med 1. in 3. julijem 2015 izvedel še eno usposabljanje za ocenjevalce po modelu odličnosti EFQM (EAT).
Kandidate prosimo, da izpolnite
prijavnico in jo pošljete na e-naslov info@szko.si.

Vabljeni na kalibracije za ocenjevalce PRSPO
Vse, ki izpolnjujete pogoje za ocenjevalca, skladno s Pravilnikom o delu Odbora PRSPO (Uradni list RS št. 7, dne 4.2.2011) vljudno vabimo, da izkažete svoj interes in se prijavite na enodnevno usposabljanje »kalibracije« za ocenjevalce PRSPO 2015 v enem izmed razpisanih terminov: 3. junij ali 11. junij 2015. Prosimo, da se na kalibracije čimprej prijavite preko spletne prijavnice na spletni strani Urada RS za meroslovje, kjer boste našli tudi dodatne informacije o usposabljanju.

Natečaj za izbor videospota ob dnevu standardizacije
Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO), Mednarodna elektrotehniška komisija (IEC) in Mednarodna zveza za telekomunikacije (ITU) vabijo zainteresirane kreativce, naj se prijavijo na natečaj za izbor najzanimivejšega videospota ob letošnjem svetovnem dnevu standardizacije, ki bo 14. oktobra 2015. 

Abudabijsko ministrstvo za notranje zadeve vabi k sodelovanju člane EFQM
Ministrstvo za notranje zadeve arabskega emirata Abu Dhabi začenja s projektom vzpostavljanja skupnosti policistov v skladu z modelom odličnosti EFQM. V sodelovanju z EFQM vabijo druge organizacije iz policijskega sektorja, naj se pridružijo njihovi skupnosti.

Mediji o SZKO
SZKO in njegovi strokovnjaki so se v zadnjem času veliko pojavljali v medijih. Veliko pozornost je požel že omenjeni posvet sekcije za zdravstvo o ocenjevanju varnosti v zdravstvu, časnik Finance je objavil prilogo, posvečeno kakovosti in odličnosti, na Valu 202 pa so razpravljali o voditeljih prihodnosti. 

Vse, ki vas zanima delovanje Slovenskega združenja za kakovost in odličnost, vabimo, da se nam pridružite in postanete njegov član.
Sedanji člani ste pravkar prejeli račune za članarine, za katere vljudno prosimo, da jih čimprej poravnate. Na spletni strani SZKO preverite, katere ugodnosti vam prinaša
članstvo v združenju.

Dogodki SZKO

17. junij 2015Posvet o PRSPO 2015, organizatorja: MIRS in SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
1.-3. julij 2015Usposabljanje za ocenjevalca PRSPO po modelu odličnosti EFQM (EAT), organizatorja: MIRS in SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
14.-18. september 20151. modul usposabljanja za vodje kakovosti QM, organizator: SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
12.-13. november 201524. letna konferenca SZKO, organizator: SZKO, lokacija: GH Bernardin, Portorož

 

Dogodki partnerskih in sorodnih organizacij

4.-6. junij 2015: Festival kakovosti 2015 (Festival kvaliteta 2015)organizator: Fakulteta inženirskih ved Kragujevac, lokacija: Kragujevac, Srbija
11.-12. junij 2015: 59. kongres EOQ o kakovosti: Je kakovost filozofija ali način razmišljanja?, organizator: EOQ, lokacija: Atene, Grčija
16. junij 2015: Konferenca Napredni poslovni pristopi, organizator: Askit in IIBA Slovenia Chapter, lokacija: Sora pri Medvodah (Hiša kulinarike Jezeršek)
Za več dogodkov obiščite spletno stran SZKO.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Spletna stran
Spletna stran
Copyright © 2014 Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Mesečne novice ste prejeli, ker ste član SZKO ali ste se udeležili katerega od preteklih dogodkov združenja.

Če mesečnih novic SZKO ne želite prejemati, se lahko odjavite s klikom na to povezavo.