Copy
Mesečne novice SZKO – marec 2015
Novice si preberite v svojem brskalniku.
MESEČNE NOVICE SZKO – MAREC 2015

Uspešno končano februarsko in marčevsko usposabljanje EAT
SZKO je v sodelovanju z Uradom RS za meroslovje (MIRS) v februarju in marcu izvedel dve usposabljanji za ocenjevalce PRSPO po modelu odličnosti EFQM (EAT). Prvega usposabljanja EAT, ki je potekalo med 11. in 13. februarjem 2015, se je udeležilo 9 udeležencev, na drugem tečaju, ki se je odvijal med 11. in 13. marcem 2015, pa se je za ocenjevalca po modelu odličnosti EFQM usposabljalo 11 udeležencev.

Znani so finalisti PRSPO za leto 2014
Finalisti za priznanje RS za poslovno odličnost (PRSPO) so Europlakat, Fakulteta za zdravstvo Jesenice in Univerzitetni klinični center Ljubljana. Vsi finalisti so dokazali uspešno uporabo (evropskega) modela odličnosti EFQM za nenehno izboljševanje in so vsak v svoji kategoriji zgled dobrega poslovanja. 

IAF objavil navodila za prehod na standard ISO 9001:2015
Mednarodni forum za akreditacijo (International Accreditation Forum, IAF) je izdal navodila za načrtovanje prehoda s standarda kakovosti ISO 9001:2008 na ISO 9001:2015. IAF predvideva triletno prehodno obdobje, po katerem standard ISO 9001:2008 ne bo več veljaven.

»Največja težava je človeški dejavnik«
V marčevski številki revije Medicina danes je objavljen članek o e-zdravju in posodobitvah v zdravstvenem sistemu, ki je nastal na podlagi pogovora novinarke Tjaše Zajc z dr. Markusom Pedevillo, vodjo medicinske informatike in procesov pri družbi KAGes. Pedevilla je na 23. letni konferenci SZKO predstavil razvoj KAGesa od dislociranih bolnišnic do popolnoma povezanega bolnišničnega omrežja.

Družbena odgovornost v podjetjih je odvisna predvsem od vrednot vodilnega kadra
Med 18. in 19. marcem 2015 je v Mariboru potekala deseta mednarodna konferenca Inštituta za razvoj družbene odgovornosti (IRDO), na kateri je sodelovalo 128 avtorjev iz osmih držav in prispevalo 75 avtorskih del. Med njimi je bil tudi predsednik strokovnega sveta SZKO Marko Kiauta s prispevkom o ISO 26000 kot podpori razvoju družbeno odgovornega vodenja.


Vabilo kandidatom za člane komisije za ocenjevanja
Certifikacijski organ pri SZKO vabi člane SZKO k prijavi za usposobljene ocenjevalce za vodje kakovosti (komisija za ocenjevanja) in vodjo procesa certificiranja. Zadnji rok za prijavo je 30. april 2015.

EOQ razpisal natečaj za nagrado Evropski vodja kakovosti (EQL)
Evropska organizacija za kakovost (EOQ) je objavila natečaj za nagrado Evropski vodja kakovosti (European Quality Leader). Kandidate za letno stanovsko nagrado lahko predlagajo organizacije, ki so nacionalni predstavniki EOQ; v Sloveniji je to Slovensko združenje za kakovost in odličnost.

Podjetniški zajtrk OZS Ljubljana Vič v znamenju kakovosti in odličnosti
Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljubljana Vič v petek, 3. aprila 2015, med 8.30 in 9.30 za svoje člane organizira podjetniški zajtrk, ki bo tokrat posvečen pomenu kakovosti in odličnosti pri poslovanju malih podjetij. Udeležencem bosta omenjeno tematiko predstavila Miro Germ, podpredsednik SZKO, in mag. Aleš Košir, izvršni direktor SZKO.


Dogodki SZKO


6.-8. maj 2015: Usposabljanje za ocenjevalca PRSPO po modelu odličnosti EFQM/PRSPO (EAT), organizatorja: SZKO in MIRS, lokacija: GZS, Ljubljana
14.-18. september 20151. modul usposabljanja za vodje kakovosti QM, organizator: SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
12.-16. oktober 2015: 2. modul usposabljanja za vodje kakovosti QM, organizator: SZKO, lokacija: GZS, Ljubljana
12.-13. november 201524. letna konferenca SZKO, organizator: SZKO, lokacija: GH Bernardin, Portorož

 
Dogodki partnerskih in sorodnih organizacij

13.-17. april 2015: Tečaj za vodilne presojevalce sistema vodenja kakovosti ISO 9001:2008, organizator: SIQ, lokacija: Hotel Ribno, Bled 
22. maj 2015: 6. forum operativne odličnosti, organizator: Strokovno društvo za operativno odličnost (SDOO)

2.-5. junij 2015: 8. mednarodna delovna konferenca TQM, organizator: Fakulteta za strojništvo Univerze v Beogradu, lokacija: Beograd, Srbija

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Spletna stran
Spletna stran
Copyright © 2014 Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Vse pravice pridržane.

Mesečne novice ste prejeli, ker ste član SZKO ali ste se udeležili katerega od preteklih dogodkov združenja.

Če mesečnih novic SZKO ne želite prejemati, se lahko odjavite s klikom na to povezavo.