Copy

In deze uitgave

- Aansluitpunt Rechtspraak
- Up-date tijdslijn KEI
-
Het nieuwe scan-station klaar voor KEI

- Microsoft Surface Pro 4 als enige device als veilig getest
- Wist u dat?

 

Jaargang 1

maart 2017

Delen
Doorsturen

Aansluitpunt Rechtspraak

Professionele partijen die vaak contact hebben met de gerechten kunnen gebruikmaken van het Aansluitpunt Rechtspraak. Met deze systeemkoppeling kunnen ketenpartijen zoals advocaten, deurwaarders, verzekeraars, bewindvoerders of bestuursorganen geautomatiseerd gegevens uitwisselen met de rechtspraak.

De Rechtspraak ontwikkelt het Aansluitpunt Rechtspraak voor de digitale civiele en bestuursrechtelijke procedures. De ontwikkeling loopt zoveel mogelijk gelijk met de planning van de invoering van digitale procedures. Zo is er al een systeemkoppeling gerealiseerd voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst voor digitale asiel- en bewaringszaken.

Ook de pilot bewind die op dit moment loopt met het digitale systeem bij de rechtbanken Oost-Brabant, Overijssel en Gelderland maakt gebruik van een Aansluitpunt.

Voor wie is het aansluitpunt:

Bestuur                                    Civiel
Gemeenten                               Advocatuur                            
Provincies                                 Deurwaarders                         
Waterschappen                         Incassobureaus                       
Uitvoerende diensten Rijk           Rechtsbijstandsverzekeraars     
(IND, Belastingdienst, CJIB,                                                    
SVB, UWV, DUO, RVO, etc)                                                     
Advocatuur                               Jeugdzorg                               
Overig                                      Overig                                    

Update tijdlijn KEI

Wanneer bent u aan de buurt.

De Raad voor de rechtspraak (RvdR) heeft besloten tot verlenging van de fase waarin civiele handelszaken vrijwillig digitaal kunnen worden gevoerd in de arrondissementen Midden-Nederland en Gelderland. Naar verwachting zal de invoering van verplicht digitaal procederen in beide arrondissementen 'voor de zomer' plaatsvinden. 

Nu het startsein voor Gelderland en Midden-Nederland later valt, verschuift ook de invoering voor de rest van het land. Het landelijk verplicht digitaal procederen voor civiele zaken volgt vijf maanden na Gelderland en Midden-Nederland. Dat zou neerkomen op een landelijke start in november 2017.

Wij zullen u via onze nieuwsbrief op de hoogte houden van alle wijzigingen, overzichtelijk aangegeven op de tijdlijn KEI. Uiteraard kunt u ook, op elke gewenst moment, voor de laatste stand van zaken onze site van de digitale rechtspraak raadplegen. Hiervoor gebruikt U onderstaande link.

Link naar tijdlijn KEI

Het nieuwe scan-station klaar voor KEI

Snel even iets scannen, een van de vele dageljkse werkzaamheden binnen uw kantoor. Vaak is de capaciteit van de documenten toevoer ook veel te klein voor uw documenten. In plaats van de standaard 100 vellen heeft de nieuwe scanner een capaciteit van 300 vellen, speciaal voor uw grote dossiers.

Na het digitaliseren worden de documenten, optioneel, rechtstreeks overgebracht naar uw advocaten pakket zoals Basenet, Kleos, Fudira, legal Eagle, etc. Wij zorgen ervoor dat u direct vanaf de scanner het juiste dossier kunt selecteren van uw cliënt. Tevens zorgen wij ervoor dat de digitale documenten in het juiste PDF/A formaat staan en doorzoekbaar zijn. 

Deze aspecten zijn van absoluut belang als KEI straks is geïmplementeerd.

Vanaf april zal www.digitalerechtspraak.nl samen met Konica Minolta voor de advocatenkantoren twee acties aanbieden. Houdt u onze site en nieuwsbrief in de gaten.

Microsoft Surface Pro 4 als enige device als veilig getest

Microsoft heeft bekendgemaakt dat zijn nieuwste besturingssysteem, Windows 10, is goedgekeurd voor vertrouwelijk gebruik. De Amerikaanse National Security Agency (NSA) heeft het systeem en de Surface-tablets gekeurd. De Surface is het enige Windows 10-apparaat op de lijst van de NSA.

Om straks in de rechtbank veilig en snel toegang te hebben tot uw dossiers binnen de vertrouwde Microsoft omgeving zet u dus de Microsoft Surface PRO in. Het is een PC/laptop en tablet in één.

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van de Surface Pro 4, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.
 
  • Aneto en Basenet haar koppelingen met het Aansluitpunt Rechtspraak gereed hebben.
  • Wij samen met Microsoft een Lunch & Learn sessie, bij u op kantoor of tijdens een intervisie bijeenkomst, kunnen organiseren om u alles te vertellen over de Surface Pro 4 en aanstaande nieuwe ontwikkelingen.
  • Het moderne scan systeem over veel maar dan 100 pagina's aan invoer beschikt en u dus veel sneller klaar net met scannen van de stukken.
  • Het zeer eenvoudig is om een digitale handtekening te plaatsten in uw PDF's zodat deze voor verzending als origineel bestempeld kunnen worden.
Maak een vrijblijvende afspraak met ons om u bij te laten praten over KEI / PDF-A / Microsoft Surface Pro 4 gratis uitproberen / Het moderne scan-station
Copyright © 2017 Digitalerechtspraak.nl, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp