Copy
Bekijk hier de online versie

In deze nieuwsbrief komen aan de orde..

  • Dalton en 2020
  • De kracht van het traditioneel vernieuwingsonderwijs
  • Openingstijden in de kerstvakantie
  • Uniek Daltonkwartet op de markt!

Dalton en 2020

Nog even en we sluiten een decennium af waarin de NDV zich heeft ontwikkeld tot een vereniging die toonaangevend is geworden in het vernieuwend onderwijslandschap. Onze kernwaarden ondersteunen met name de persoonsontwikkeling die van groot belang is om in onze snel veranderende samenleving te kunnen functioneren. In vele daltonscholen wordt geëxperimenteerd met een andere inrichting van haar onderwijs om meer recht te doen aan de behoeften en talenten van leraren en leerlingen.

Klik hier om het hele artikel te lezen. 

 

De kracht van het traditioneel vernieuwingsonderwijs

Patrick Sins, lector Vernieuwingsonderwijs Saxion en Thomas More hogeschool

“Dat is toch ouderwets, wat is daar nou vernieuwend aan!?” Als ik vol enthousiasme vertel dat ik onderzoek doe voor en met traditionele vernieuwingsscholen dan komt het weleens voor dat er scherp wordt gereageerd op de blijkbaar verwarrende combinatie van traditioneel en vernieuwing. Hoe kan je over vernieuwing spreken als het gaat over concepten die al honderd jaar bestaan? In deze bijdrage laat ik zien dat die traditie juist een kracht is op basis waarvan daltonscholen, montessorischolen, jenaplanscholen, freinetscholen en vrije scholen hun onderwijs kunnen vernieuwen.

Klik hier om het hele artikel te lezen

 

Openingstijden tijdens de kerstvakantie

Het secretariaat van de NDV is tijdens de kerstperiode gesloten van maandag 23 december tot en met vrijdag 3 januari 2020. Vanaf maandag 6 januari zijn we weer bereikbaar.

Voor zeer dringende zaken kunt u mailen naar bmom@vbs.nl met ‘spoed’ in de onderwerpregel. We zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

We wensen u prettige feestdagen!

Uniek Daltonkwartet op de markt!

Op welke manier kun je de kernwaarden van ons daltononderwijs op een speelse manier (en in kindertaal) een mooie plek geven binnen je school? Na het unieke prentenboekje ‘Dalton doe je niet, dat ben je’ is er nu ook een heus kwartetspel over daltononderwijs op de markt: Het Daltet!

Het Daltet is een luxe kwartetspel en bestaat uit 36 kaarten en wordt geleverd in een bijpassend doosje. Door het spelen van dit superleuke spel komen kinderen (en teamleden) op een speelse wijze in aanraking met de kernwaarden van daltononderwijs. Ook zorgt het spel voor een kennismaking met Helen Parkhurst.

Het Daltet is een leerzaam en leuk spel dat op iedere daltonschool een plekje in de groepen verdient! Het spel is, net als het prentenboekje, verkrijgbaar op de website van de LeesMees. www.kopsiesboeken.nl

 

 

 

Personeels advertentie op dalton.nl

Adverteren tegen een gunstig tarief

U kunt als lid op www.dalton.nl adverteren voor uw openstaande vacatures (tot de sluitingsdatum, met een maximum van 30 dagen).

Vacatureteksten zijn aan te leveren via bestuursbureau@dalton.nlo.v.v. “vacaturesite”.

Kosten: €100.- per advertentie.
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Dalton Vereniging. De nieuwsbrief verschijnt tenminste tien maal per jaar en wordt uitsluitend digitaal verzonden aan de leden.

Redactie:
Ben Mom                    bmom@vbs.nl

E-mail:                        bestuursbureau@dalton.nl
Website:                     www.dalton.nl
Telefoon:                    070-331 52 81
Redactie adres:

Afmelden voor deze nieuwsbrief    Wijzigen e-mailinstellingen 

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Dalton Vereniging · Binckhorstlaan 36, Unit M 1.19, Den Haag, Nederland · Den Haag, 2516 BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp