Copy
Bekijk hier de online versie

In deze nieuwsbrief komen aan de orde..

  • Dalton en vrijheid in gebondenheid
  • Leren van verschillen
  • Prijsvraag
  • Personeelsadvertentie op dalton.nl 

Dalton en vrijheid in gebondenheid

Voor de derde keer doet Corona een aanval op onze gezondheid en onze vrijheid. Nog voor het einde van dit memorabele jaar zullen de vrijheidsbeperkende maatregelen worden aangescherpt. Onze vrijheid wordt niet ontnomen zoals in een oorlogssituatie, maar met een onzichtbare vijand in de vorm van een levensbedreigend virus is het voor ons moeilijk te bevatten dat er echt sprake is van vrijheid in gebondenheid..…  

Klik hier om het hele artikel te lezen

Leren van verschillen

Patrick Sins, lector Vernieuwingsonderwijs Saxion en Thomas More hogeschool
 
“Ik weet niet waar je het over hebt joh, bij ons op school zitten heel wat kinderen uit laagopgeleide gezinnen en daar is helemaal geen sprake van een leerachterstand”. Die zit. Nu ik weer. Ik ben in het oosten van het land en sta voor een groep kritische schoolleiders te vertellen over recent onderwijsonderzoek. Uit dat onderzoek blijkt kinderen van laagopgeleide ouders flinke leerachterstanden hebben opgelopen in de maanden dat de basisscholen dicht waren vanwege corona.  

Klik hier om het hele artikel te lezen

Prijsvraag

Het algemeen bestuur heeft het voornemen om een deel van het daltononderwijsfonds, dat de afgelopen jaren is gebruikt voor allerlei activiteiten die gericht waren op vernieuwing, te gaan inzetten voor het uitzetten van een prijsvraag voor de leden.

Omschrijving:
Leden wordt gevraagd hun daltoninspiratie om te zetten in concrete plannen die in de daltonpraktijk gebruikt kunnen worden en nieuwe impulsen geven aan het daltononderwijs in de meest brede zin. 

Klik hier om het hele artikel te lezen

Gratis proefabonnement
E-learning is veel leuker dan je denkt. Om te bewijzen dat online leren heel gevarieerd en inspirerend kan zijn, biedt Medilex Onderwijs aan leerkrachten en docenten een gratis proefabonnement op e-learning aan.

Ontdek modules als ‘Executieve functies uitgelegd’, ‘Een goede relatie als basis voor schoolsucces’ of ‘Groepsdynamica als het niet lekker loopt’.

Met een persoonlijk abonnement blijf je in ontwikkeling, ook wanneer je je leerlingen geen dag kunt of wilt missen!

Personeelsadvertentie op dalton.nl

Vacatureplaatsingen

Leden van de NDV kunnen middels de nieuwsbrief gratis vacatures plaatsen. Hiervoor dient functie, naam school, plaats en de link te worden gemaild naar bestuursbureau@dalton.nl.

 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Dalton Vereniging. De nieuwsbrief verschijnt tenminste tien maal per jaar en wordt uitsluitend digitaal verzonden aan de leden.

Redactie:
Ben Mom                      bmom@vbs.nl

E-mail:                        bestuursbureau@dalton.nl
Website:                     www.dalton.nl
Telefoon:                    070-331 52 81
Redactie adres:

Afmelden voor deze nieuwsbrief    Wijzigen e-mailinstellingen 

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Dalton Vereniging · Binckhorstlaan 36, Unit M 1.19, Den Haag, Nederland · Den Haag, 2516 BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp