Copy
Bekijk hier de online versie

In deze nieuwsbrief komen aan de orde..

  • Dalton en het gevoel krijgen het nooit goed gedaan te hebben
  • Meters maken met doelbewuste oefening
  • Aankondiging DigitaalDaltonCafé 17 mei
  • DaltonCafé 12 april: 1 jaar corona en daltononderwijs
  • Nogmaals aandacht voor de prijsvraag
  • Gefeliciteerd!
  • Vacature directeur SBO De Leilinde
  • Personeelsadvertentie op dalton.nl 

Dalton en het gevoel krijgen het nooit goed gedaan te hebben

Op 1 augustus 1976 begon ik het onderwijs te dienen. Eerst als groepsleerkracht op een aantal Amsterdamse scholen en vanaf 1986 als directeur van een basisschool. Per 1 augustus aanstaande neem ik afscheid van het onderwijs en ga hopelijk nog een lange tijd genieten van mijn pensioen. Als ik terugkijk op deze 45 jaar onderwijs dan voel ik mij een…

Klik hier om het hele artikel te lezen

Meters maken met doelbewuste oefening

Door Margreet Verduijn-Meijer, Patrick Sins en Lida Klaver - Lectoraat Vernieuwingsonderwijs

Als je iets wilt leren, zul je veel moeten oefenen. Het spreekwoord luidt niet voor niets ‘oefening baart kunst’. Door veel te oefenen leer je een vaardigheid te beheersen. Hierbij speelt ook ‘de kracht van herhaling’. Denk aan het leren autorijden: de rijvaardigheid leer je tijdens je rijlessen, maar… 

Klik hier om het hele artikel te lezen

Aankondiging DigitaalDaltonCafé 17 mei

De Nederlandse DaltonVereniging organiseert in samenwerking met het lectoraat Vernieuwingsonderwijs een DaltonCafé op maandag 17 mei.

In het DaltonCafé delen we ontwikkelingen in het PO en VO waarbij onderzoek en praktijkervaringen centraal staan. We houden ontwikkelingen in onderwijsland tegen het licht en we delen onze dromen over fantastisch onderwijs. Wij nodigen iedereen die werkzaam is in het daltononderwijs binnen het PO en VO uit!

Klik hier om de uitnodiging te lezen

DaltonCafé 12 april: 1 jaar corona en daltononderwijs

Beste deelnemers aan het DaltonCafé,

Sinds april vorig jaar (9 april 2020) is het DaltonCafé een jaar digitaal in de lucht. We hebben die eerste keer besproken hoe we het onderwijs op afstand vorm konden geven en we wisselden ervaringen met elkaar uit. Wie had gedacht dat we na een jaar nog steeds bezig zijn met het afwisselen van digitaal… 

Klik hier om het verslag te lezen

Nogmaals aandacht voor de prijsvraag

Beste leden,

Het algemeen bestuur heeft het voornemen om een deel van het daltononderwijsfonds, dat de afgelopen jaren is gebruikt voor allerlei activiteiten die gericht waren op vernieuwing, te gaan inzetten voor het uitzetten van een prijsvraag voor de leden.

Omschrijving: Leden wordt gevraagd hun daltoninspiratie om te zetten in concrete plannen die in de daltonpraktijk gebruikt kunnen worden en…

Klik hier voor de prijsvraag

Gefeliciteerd!

Op 24 maart heeft de Nederlandse DaltonVereniging de 3 locaties van RSG Wolfsbos in Hoogeveen gevisiteerd in verband met een licentieverlening.

We troffen drie bruisende scholen aan, die werk maken van eigenaarschap, verantwoordelijkheid en samenwerken. Heel knap, vooral gezien het gegeven dat het om basisberoeps, kaderberoeps, speciaal onderwijs en praktijkonderwijs gaat. We feliciteren de collega’s van Dikkenberg, Harm Smeenge en…

Klik hier om het artikel te lezen
Vacature directeur SBO De Leilinde

De SBO Daltonschool De Leilinde in Oudheusden is op zoek naar een nieuwe directeur. 

Klik hier voor de vacature
Daltonleraar worden? Kies dan voor de Hogeschool van Amsterdam!

Wilt u vanuit een onderzoeksmatige houding kennis verzamelen, praktische oplossingen zoeken en uitgedaagd worden uw dalton handelen in de onderwijspraktijk te verdiepen?

Kies dan voor Daltonleraar aan de Hogeschool van Amsterdam. U werkt in 1,5 jaar toe naar uw ideale daltondag (de meesterproef) en verkrijgt u het officiële Daltoncertificaat. Startdatum 6 oktober 21. Meer weten? Kijk op hva.nl/dalton.

Personeelsadvertentie op dalton.nl

Vacatureplaatsingen

Leden van de NDV kunnen middels de nieuwsbrief gratis vacatures plaatsen. Hiervoor dient functie, naam school, plaats en de link te worden gemaild naar bestuursbureau@dalton.nl.

 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Nederlandse Dalton Vereniging. De nieuwsbrief verschijnt tenminste tien maal per jaar en wordt uitsluitend digitaal verzonden aan de leden.

Redactie:
Ben Mom                    bmom@vbs.nl

E-mail:                       bestuursbureau@dalton.nl
Website:                     www.dalton.nl
Telefoon:                    070-331 52 81
Redactie adres:

Afmelden voor deze nieuwsbrief    Wijzigen e-mailinstellingen 

 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Dalton Vereniging · Binckhorstlaan 36, Unit M 1.19, Den Haag, Nederland · Den Haag, 2516 BE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp